søndag den 28. marts 2010

Kalendertæppet er færdigt

Endelig - nu er kalendertæppet quiltet, lukkekanten er monteret og nogle fine stropper er sat i øverst bagpå til den liste, der skal sørge for at det hænger pænt.


Det har taget 4-5 måneder at få syet de 12 billeder, men jeg har også snydt i forhold til mønstret fra QuiltmyDesign: Jeg har ikke syet evighedskalenderne på hvert billede. Tæppet er fyldt med små detaljer og det har været en sjov proces at sy dem alle. Men der skal gå lidt tid før jeg applikerer i hånden igen!

Det store problem er nu: Hvor skal vi gøre af det? Det er et vægtæppe og egner sig ikke som puttetæppe, men det er lidt småt med vægpladsen - ihvertfald til sådanne hjemmeflikkede ting!


Næste projekt: Jeg er i gang med en dækkeserviet mere og der skal da laves 5-6 stykker ialt. Og så regner jeg med at komme hjem fra ferie i USA, læsset med lækre og inspirerende stoffer - hvor nogle af dem skal bruges til KarmaQuilts Harmoni!



torsdag den 25. marts 2010

Ny dækkeserviet...

Vi har nogle overordentlig kedelige hvide, vævede dækkeservietter, som bliver brugt flittigt og vasket tit - flere gange om ugen. Men de er altså ikke sådan lige som jeg synes de bør være, når man syer så meget som jeg gør. Jeg har eksperimenteret lidt og lavet ét stk ud fra et mønster, købt hos Hannes. Desværre er den ikke bred nok, vi har nogle store ovale tallerkner og der er ikke plads til bestikket ved siden af tallerkenen. Så den næste jeg laver bliver en mønsterrapport bredere!


Stoffet er rester af de dejlige japanske, hvor de fleste er købt hos Quilt My Design. Det er første gange at jeg prøver at lave lukkekanten af én lang strimmel og folde den rundt om hjørnerne. Jeg synes selv de er blevet smadder-flotte! Lige nu er jeg ved at sy lukkekant på mit store kalender-projekt fra QuiltMyDesign (jeg har nu undladt kalenderne og bare syet alle husene) og jeg glæder mig til at kunne vise det færdige resultat her.

Og så har jeg printet materialet til de første fem pakker i KarmaQuilts Harmoni ud. Mon ikke jeg skulle få lavet den på et tidspunkt?



onsdag den 24. marts 2010

Så skal bloggen igang!

Efter nu at have fulgt med på diverse blogs - primært med patchwork, quilt og strik som emne, har jeg fået lyst til at forsøge selv. Jeg er aktiv i min fritid med forskellige ting, og det kommer denne blog til at handle om.


De fleste af de løbende indlæg kommer nok meget til at handle om syning - der sker jo noget hele tiden. Jeg har også hidtil været god til at tage billeder af produkterne inden for denne kategori, så derfor har jeg allerede publiceret en del af dem. Til gengæld har jeg aldrig været flink til at huske at tage billeder af alle de hundredevis af strikkede ting, jeg har lavet. Men det vil jeg fremover gøre bedre. Derfor her et billede af min dejlige Ulrikke (9 år) med hendes helt nye trøje, strikket i Muskat Soft. Af resterne af garnet hæklede jeg den lille taske, med lyseblåt stoffoer og lynlås.


Ulrikke var så glad for den, at hun tog den med som selskabstaske samme aften til skolefest! Bedstemor-ruderne i tasken er hæklet efter opskriften i denne model.


I weekenderne, når vejret er godt, så er vi flere i familien, der godt kan lide at geocache. Hvis du ikke ved hvad det er, så læs evt. om det på de links jeg har lavet til højre. Geocaching er en god måde at få frisk luft og motion, og jeg har altså brug for et formål med en tur i skoven!



Profile for GC Firelake



I sommersæsonen bruger vi vores båd til at komme lidt rundt i weekender og sommerferien. Så der vil måske også dukke indlæg op på bloggen, hvor livet i en 27-fods motorbåd bliver rullet lidt ud.