mandag den 31. maj 2010

A Passion for Patchwork

Jeps - så er jeg også med på vognen. I dag lå der en flad pakke i min postkasse - den var fra Amazon i England og med forsendelse osv. har den kostet mig ca. 160 kr.


Så nu skal jeg også i gang med at lave de søde bløde bokse, som så mange andre bloggere (fx Momas Quilt) er faldet pladask for. Solen skinnede og der var dejlig varmt i gården, så jeg sad i min dæksstol og bladrede hele bogen igennem. Jeg skal helt sikkert også prøve at lave noget med gamle cowboybukser og med rå kanter - de tasker, der er vist i bogen, er bare så søde.

søndag den 30. maj 2010

Altid skønt med et bryllup

Når man bliver inviteret til bryllup, så begynder man at glæde sig til dagen med det samme - et bryllup er en glædelig begivenhed, alle er glade - der er lagt op til en dejlig fest med skøn mad, masser af gaver og overraskelser. Og sådan var det også i går - vi var til Carstens fætter Andreas og hans søde kæreste Sidses bryllup. Først i kirke i Jægerborg, derefter fest i nogle super lokaler på brudens fars arbejdsplads på Buddinge Hovedgade. Vi var hjemme kl. 03.30 i nat, og Carsten skulle op og være spejderleder til kl. 10, så han var lidt træt da vækkeuret ringede.


Men det var en dejlig fest, som vi vil huske længe: En god præst, der holdt en sød tale, en fabelagtig dejlig sanger med guitar midt i kirkearrangementet, der spillede og sang "I wanna wake up with you", så der ikke var et øje tørt. Vist nok første gang jeg har oplevet bragende klapsalver i en kirke! Derefter en Jaguar E ventende på parret udenfor i den strålende sol, som de skulle køre derfra i:

Og så havde jeg ikke mere batteri i mit kamera... Festen var et brag af lækker mad, gode og underholdende taler og sange, brudevals lige inden kl. 24, kanon-DJ-musik og så natmad kl. 2.30 - det var super! Tak Sidse, Andreas og familie for en god fest!

lørdag den 29. maj 2010

Strandtæppe #1 er klar til brug

Strandtæppe haves - sol og varme ønskes! Da jeg besluttede at dele det store dobbelt-sengetæppe, som jeg har maskinsyet toppen til engang i 90'erne, så bestemte Matilde, at hendes halvdel glimrende kunne bruges som strandtæppe. Hun elsker at gå på stranden om sommeren med veninderne og ligge og blive stegt og så ellers bade - hun er god til det, selvom vandet ikke er særlig varmt...

Det er 2 x 1,5 meter, så det er rigeligt stort:


Quiltningen har jeg lavet på min nye Bernina med BSR-foden - og det kører bare derudaf. Overtråden er meleret lyseblåt/mørkeblåt Mettler broderitråd:


Som undertråd har jeg brugt en matchende blå sytråd, så bagsiden er ret neutral:


Når det nu er første gang for mig med sådan et stort stykke og håndtere, så er jeg egentlig ret godt tilfreds, der er næsten ingen syninger der overlapper andre, og der er ikke så mange skarpe knæk i forløbene, som jeg havde frygtet.

I går aftes samlede jeg så sandwichen til den anden halvdel, som Ulrikke skal have - der bliver quiltningen og lukkekanten med andre farver og quiltmønstret sikkert også anderledes - jeg skal jo eksperimentere lidt!

onsdag den 26. maj 2010

Harmoni pakke 6

Så blev pakke 6 i Harmonien færdig i går aftes:


... og fuglehuset lidt tættere på:


Jeg har klippet papperne til pakke 7, og har set lidt på applikationsblokken med blomsten. Jeg tror at applikationen på den blok bliver med noget andet på - jeg har en bestemt modtager i tankerne for dette tæppe, hvor et skib vil passe bedre. Jeg skal lige have lavet en god skabelon.

mandag den 24. maj 2010

Pinsetur i Mariehønen

Fredag eftermiddag, så snart jeg var kommet hjem fra arbejde og indkøb, tog vi ned til båden i Snekkersten havn, pakkede vores pakkenelliker, som Carsten havde gjort klar om formiddagen (han havde fri...) og så sejlede vi afsted med Nivå som første stop på turen. Nivå er vores foretrukne nær-ved-havn, som vi altid kan finde gode pladser i. Vi sejler som regel med Mrs. Firelake et par hundrede meter bagefter - det er mormors (min mor) og Oles båd, så vi skal ind og finde pladser til os begge to og helst ved siden af hinanden - det er det letteste når vi spiser og hygger os sammen.

Jeg havde sokke-strikkeriet med - det er lettere at sidde med i båden, så jeg fik lavet dette par færdige. Det er til mig selv, Matilde udbrød da hun så dem, at den farve ville hun i hvert fald ikke have. Men hun ville gerne have de grønne ditto, som jeg gik i gang med straks efter enderne var hæftet på dem her... Mønstreret er et snyde-snoningsmønster, som bare er supernemt at strikke, giver en fantastisk elasticitet og som også er ret pænt, selv med det melerede garn, der ellers ikke egner sig så godt til strukturmønster.


Lørdag sejlede vi videre sydpå - vi stak næsen ind i Tårbæk med en bagtanke om en mulig Bakke-tur, men der var stopfyldt med Kastrupbåde - det var helt umuligt. 2. prioritet var Hellerup, hvor vi aldrig har været før og det viste sig at være et godt valg. Det er en god havn og vi fik fine pladser med masser af sol, som netop valgte at komme frem, da vi kom ind i havnen.


Vi gik en 5km tur til Charlottenlund fort og vi fik også geocachet på vejen! Lørdag aften grillede vi og spiste lækker oksemørbrad og jordbærgrød til dessert.


Søndag var det blæsevejr og overskyet, så vi valgte at blive - vi gik igen en 5km geocachertur i Hellerup - i alt fandt vi 7 caches på disse dage. Matilde hyggede imens der blev lavet mad med sudoku og ipod!


Mandag stod vi lidt tidligere op og forcerede vestenvinden - vi var i læ af kysten, så turen hjem til Snekkersten var ikke så slem.

I eftermiddags vel hjemme igen fik jeg frihåndsquiltet det ene logcabin-tæppe (det tog 3 timer!) og gjort lukkekanten klar - billeder må vente til det er færdigt.  Nu skal jeg altså hen og sidde og sy lidt på Harmoni pakke 6 i sofaen...


onsdag den 19. maj 2010

Doodle-quiltning for første gang

I lørdags, da vejret var så dårligt og det bare regnede hele dagen, sad jeg i rigtig mange timer ved min nye symaskine og øvede mig i at frihåndsquilte. Først på nogle fraklippede rester af noget rullemadras, der bare skulle smides ud, og da jeg følte, at jeg havde rimelig styr på at starte og stoppe og hæfte og ellers føre sandwichen rundt og bruge BSR-trykfoden - så fandt jeg de fire reste-logcabins frem fra dette tæppe efter delingen. De blev syet sammen, lagt og limet sammen med volumenvlies og et bagstykkestof, der er magen til ét af stofferne i logcabin'en. Og så gik det ellers derudaf:

Jeg brugte blå-meleret tråd i de blå områder og lyserød-pink-lilla tråd i de lilla områder. Det kan man bedre se her:

Jeg synes selv at doodle-quiltningen er blevet okay god! Så nu har jeg mere mod på at gå i gang med 2 stks 1½x2 meter tæpper - men med større afstand i doodlingen - jeg tror det er det, Maria kalder meandering? Og så skal jeg prøve med havehandsker på!
Den ovenstående lille dug eller forstørrede dækkeserviet har Matilde lagt sin klamme hånd på - hun vil have den på sit sofabord ved siden af sin seng. Så hun fik også lov at sy lukkekanten på, det var vel kun rimeligt ikk?

søndag den 16. maj 2010

Indkøb fra England

Den anden dag sad jeg og osede (kan man sige det når man glor på netbutikker?) på nogle engelske quilt-butikker. Det er lidt billigere at købe ind i England og der løber ikke told og moms på fordi det er et EU-land. På Quilterscloth faldt jeg over denne her FQ-pakke, som bare passer perfekt til min Harmoni:

I alt med fragt betalte jeg ca. 260 kr. Billedet er desværre ikke blevet så godt. Jeg har skilt dem ad nu og er begyndt at bruge af dem, jeg klippede nemlig til Harmoni pakke 6 i går... Der er motiver med skildpadder, søheste og fisk på flere af dem, så de passer også fint med hav-temaet fra flere af de andre stoffer i Harmonien.
I går i det dårlige vejr sad jeg ved min nye symaskine næsten hele dagen, så jeg har ondt i numsen i dag ;-) Jeg fik øvet mig på at frihåndsquilte og fik doodle-quiltet en lille dug til Matildes sofabord. Den mangler lige lukkekanten, så kommer der billede her på siden.

torsdag den 13. maj 2010

Harmoni pakke 5 er hurtigt syet!


Her er hele pakke 5 - den var hurtig, både fordi applikationsblokken med svampene var så simpel, og fordi pap-blokkene også var enkle at både klippe og sy sammen. Den er blevet meget grøn og turkis kan jeg se, når den nu ligger sådan, men når den mikses med de andre blokke, så udlignes det nok. Inden jeg går videre med pakke 6, vil jeg sy de blokke sammen, som kan parres allerede nu.
Her får I lige et close-up af svampe-blokken:


Nogle vil gerne se min hjerteblok fra pakke 2 lidt tydeligere (husk at du kan klikke på billederne for at få dem større.

onsdag den 12. maj 2010

Harmoni pakke 4

Vandkande-blokken i pakke 4 er bare rigtig pæn, synes jeg:

Jeg overvejede at lave blomsterhovederne applikerede også, men der skulle godt nok mange kronblade til... Så de blev stichet med dobbelt DMC moulinegarn- hver sin farve for at give lidt spil. På alle harmoni-blokkene med stichery har jeg også brugt meleret mouline - det ser brandgodt ud til batik-stoffet. Her er hele pakke 4 færdig:

mandag den 10. maj 2010

Matildes nye identitet

For et par uger siden lavede jeg en aftale med Tina om at komme ud til hende idag og få broderet navn og motiv på Matildes spejderuniform. Midt i vinter blev Matilde nemlig døbt under en barsk ceremoni, midt om natten i frostvejr! Hun fik spejdernavnet Plys, fordi hun er så sød og hjælpsom og gerne lytter til de andre (det var forklaringen fra kammeraterne). Hun var glad for navnet, og kom hurtigt med et ønske om at få en plys-figur og navnet på sin uniform. Og så dukkede Tina og hendes avancerede broderi-maskine op i hukommelsen - og jo, Tina ville gerne hjælpe. Så Matilde og jeg kørte til Nivå, hvor Tina var parat med maskine og Peter Plys-farvet tråd og se lige her det flotte resultat:


Det er bare så flot og Matilde er super-tilfreds. Hun glæder sig helt vildt til at komme til spejdermøde og blære sig! Carstens uniform fik også sat navn på sin uniform (med noget mindre typer lige over den ene lomme foran) og han var også rigtig glad. Tusind tak for hjælpen Tina!

lørdag den 8. maj 2010

Symaskinen trængte til en opgradering

Her er min symaskine, altså den jeg brugte til og med i går:

Den var ny i 1957, og var sidste nye skrig dengang; den havde et antal (?) nyttesømme, den kunne lave knaphuller og den kunne stoppe. Min mormor krævede, at hvis min morfar skulle have et nyt jagtgevær, så skulle hun have en ny symaskine. Den har altså tjent først min mormor, dernæst min mor og de sidste ca. 25 år mig selv trofast - den har kunnet det den skulle, og den har med jævne mellemrum været til servicetjek i København, hvor den er blevet skilt ad og smurt. En symaskine med 53 år på bagen, det er da rimelig godt gået synes jeg. På billedet står den pakket sammen i sin kuffert udenfor hoveddøren, rippet for alt der muligvis kan bruges, men jeg måtte lige nå at have et billede af den...

Når jeg så havde besluttet, at der skulle foretages et nyindkøb, så skulle jeg bestemme mig for hvilket mærke det skulle være... Og hvorfor ikke gå efter det sikre - det kendte, jeg havde været tryg ved i så mange år? En Bernina selvfølgelig - og i Espergærde kun 4 km herfra er der en stof- og garnbutik, der også har et par enkelte Bernina-modeller stående og derfor også kan skaffe reservedele og har spoler o.lign i butikken. Det er en fordel. Der blev googlet lidt og så fandt jeg den: (klik på billedet for at læse om den)


I går ringede jeg så til Kyndbøl Symaskiner i Odense og talte med Morten, der ville sætte denne demomodel til side til mig. Den var nedsat 5.000 kr og blev solgt med normal garanti og inklusive kursus - ligesom hvis den var helt ny. I morges tog jeg så afsted sammen med min mor, vi fik en god tur (i regnvejr), hvor vi rigtig fik snakket på vejen frem og tilbage, en tur på i alt 400 km!

Jeg har set en Ricky Tims-dvd, hvor han demonstrerer en BSR - så sådan en måtte jeg have med og så selvfølgelig en patchwork inch-trykfod. Med BSR-trykfoden monteret kan man frihåndsquilte og stingene bliver lige lange uanset hvor hurtigt eller langsomt man bevæger stoffet rundt - smart!

Se også lige tilbehørsskabet - det pleaser mig at der sådan er små kroge og skuffer og holdere til fødder og spoler og alt det spændende tilbehør. Derudover er der et forlængerbord og en knæløfter, men den tror jeg at jeg skal vænne mig til at bruge, jeg er så vant til at løfte trykfoden bagved. Jeg har nu opdaget et par småting, som burde være med i skabet, men som mangler, så jeg skal lige maile til Kyndbøl så han evt. kan sende det til mig. Det er en kantlineal, en trykfod og en fordelingstrisse - ikke noget jeg står og mangler.


Vi var hjemme i Snekkersten igen kl. 14 og så har jeg ellers siddet og leget - fundet ud af hvordan jeg fører overtråd, undertråd, får trådet nålen (det skal man vist øve sig lidt på, mine hænder kommer i vejen for hinanden), vælger sømme, programmerer ord, syer et knaphul osv. Og jeg har også prøvet at frihåndsquilte med BSR'en - fantastisk! Den maskine skal nok blive brugt. Jeg har nu lige zigzagget kanterne på applikationsstykket og Passions-blokken til Harmoni pk. 4 - så er det klar til lørdag aften i sofaen...

lørdag den 1. maj 2010

Harmoni pakke 3

Jeg er blevet totalt bidt af at få syet Harmoni-pakkerne! Det er så sjovt, når man ikke kender det færdige resultat. Alligevel er jeg nu ved at have en god ide om hvordan det kommer til at se ud i min batik-blå-grønne-lyse-version. Se her min pakke 3:
Pakke 4 er netop klippet og klar til at blive syet på pap... fortsættelse følger!