mandag den 27. september 2010

Status på Irish Chain

Da jeg i går stod og samlede flere små "pakker" med kvadrater til min igangværende double Irish Chain, så tog jeg et billede af de blokke jeg har fået syet.

Disse her kalder jeg A-blokkene, det dem med de mange farver på. B-blokkene er jeg ikke gået i gang med endnu, det er dem, der skal være meget blege, kun med et enkelt farvet kvadrat i hvert hjørne. Jeg er faktisk lidt spændt på om det bliver meget rodet når jeg får dem samlet - spændende!

lørdag den 25. september 2010

Ikke en syboks, men en sy-æske!

Der er jo gået sport i at sy sybokse, men nu har jeg fået klippet, limet og syet en sy-æske! Jeg kalder den min Harmoni-æske, da den er lavet med en del af de rester jeg har fra mit Harmoni-tæppe (som, ja jeg ved det godt, ikke er blevet færdigt endnu!). Jeg tror nok at jeg købte pap-skabelonerne hos Speich Design på træffet i Skærbæk, men først i sidste weekend tog jeg mig sammen og lavede den næsten færdig. I dag har jeg så fået syet de forskellige inder- og yder-dele sammen med små usynlige sting, så nu kan den bruges.

Her er æsken lukket:

Låget er taget af:

Et kig ned i "overetagen":

Og låg, underdel og indsats:

Jeg har klistret nogle filt-dutter nedenunder æsken, så stoffet i bunden ikke bliver så slidt og beskidt.

søndag den 19. september 2010

Så nåede vi 700 fundne cacher!

Vi tog en tur til skoven ved Lynge og Bastrup Sø og fandt i alt 12 geocacher i dag, derfor nåede vi faktisk helt op på 701, men det var skønt at se vores profil-knap se sådan ud:

Vi gik ca. 4,5 km og havde en hund med hjem, der stank af hestepære (Ronja synes det er skøn hundeparfume, så hvis vi ikke er hurtige nok, så ruller hun sig i det). Derfor stod den på hundevask og -børstning...

I formiddags var Matilde, farmor og jeg til Kreativ Hobbymesse i Hillerød - det var okay fordi Linette fra Quilt My Design var der, og hun er altid værd at køre efter, men prisen for at komme ind var ikke okay: 60 kr pr person, også for Matilde, og så meget var der altså ikke at se på.
Hos QMD fik jeg købt et mønster til en supersød bakkeserviet med pindsvin, som endnu ikke er på hjemmesiden, et mønster til små punge (Matilde kunne ikke tage hjem uden...), en 10 stk. pakke med brunlige balistofstykker (til punge), en halv meter sort og en halv meter brun hør/bomuld. Derudover nogle stifter til min markeringsblyant, 5 nøgler strømpegarn, en stabel 4x4 papskabeloner til min irish chain og en pakke Marti Michell-skabeloner:

søndag den 12. september 2010

Tøserne tog pokalerne!

I dag stod farmand og pigerne tidligt op - de skulle være på Snekkersten havn kl. 7.30 til den traditionsrige fiskekonkurrence. De sejlede ud med mormor og Ole i deres store båd - jeg gassede den lidt længere i sengen og så tog jeg også til havnen og fik ordnet motoren på vores egen båd - gjorde den klar til vinteren med olie-, filter- og kølervæske-skift. Så nu kan kan vi bare booke vognmanden når vejret er til det, så kan Mariehønen komme på græs i mormors have.
Det passede fint, jeg var færdig kl. 11.45 og kl. 12 skulle alle de deltagende både i fiskekonkurrencen være tilbage i havn og få vejet dagens fangst ind. Nogen havde slet ikke fanget noget, en del havde fanget makreller, mange havde fanget masser af sild og så var der liiige... vores piger, der havde fanget torsk! Ulrikke (9 år) havde fået bid og havde helt alene hevet den ind - konkurrencens største fangede fisk på 1,96 kg! Hun var pavestolt, og mindre godt blev det ikke af, at storesøster Matilde havde fanget den næst-største på 1,3 kg. Mormor havde også fanget torsk, men de var mindre. Resten af fangsten på deres båd var sild. Det var lidt sejt, at to piger kom hjem med de største fisk, med alle de hel- og semi-professionelle (lyst)fiskere, der også deltog i konkurrencen.
Her får Ulrikke sin præmie for den største fisk: Et kæmpestort fiskehjul (men der er jo også set tun i sundet!):


Med til denne præmie hører også en vandrepokal, som helt klart var det vigtigste for hende at få med hjem til låns det næste år:


Hvert år uddeles også "Ruth's pokal" hvor præmissen ændrer sig fra år til år. I år havde Ruth besluttet, at hendes vandrepokal skulle gå til den der fangede en torsk på 1,2 kg eller tættest på, og hvem var det? Det var jo Matilde:


... og præmierne her var to store blink og et fangst-net.
Her er de begge to med pokalerne, der i løbet af året får indgraveret deres navne:


Det er ikke fordi jeg ikke syr noget for tiden, jeg syr over pap, så jeg er petroleumsblå i hovedet, men det er en hemmelighed, så billederne må vente. Min Harmoni ligger stadig og venter på at jeg finder det helt rigtige bagstof, min irish chain venter bare og så har jeg nogle sykits fra træffet, der skal laves. Og så er der lige et temmelig krævende job der skal passes. Så...