lørdag den 30. oktober 2010

Harmonien er færdig!

Så er Harmoni-tæppet helt færdigt - det var det allerede i tirsdags, men jeg har ikke været hjemme i dagslys siden, så jeg har ikke fået taget et billede før i dag.


Jeg er tilfreds, maskinquiltningen i over-pap-blokkene er ikke blevet helt som jeg havde ønsket, men det er acceptabelt. Håndquiltningen rundt i kanten og i alle tekst- og applikationsblokkene er flot - så alt i alt er jeg rigtig glad for resultatet. Det er dejlig blødt og lækkert og nu skal det bruges som "jeg-ta'r-mig-lige-en-morfar"-tæppe, nok primært af min søde mand...

Tak til KarMa Quilt (Maria og Karina) for deres store arbejde med at designe og uploade mønstrene!

søndag den 24. oktober 2010

Blødt penalhus til Gøj

Gøj er datter af vores gode venner Casper og Pernille. Hun er det ældste barn i deres flok på 3 og hun var det første barn der blev født i vores vennekreds. Derfor er hun lidt speciel for os. Hun bliver 17 år i morgen og det er så underligt at tænke på, at hun nu har den alder, hvor både hendes forældre og jeg selv og manden min fandt hinanden og har været sammen lige siden. Den kæreste hun kommer hjem og viser frem, kan blive svigersønnen i mange år frem... tankevækkende. Gøj hedder ikke Gøj sådan rigtigt, men hun er blevet kaldt Gøj lige siden hun lå i sin mors mave. Og det har hængt fast.
Gøjs gave er en blød boks, lavet i en størrelse så hun kan bruge det som penalhus, og indeni er der penge hun selv kan købe ind for.



Den skarpe iagttager vil se, at det er lavet af rester fra Harmonien, der nu er endnu tættere på at være færdigt...

fredag den 22. oktober 2010

Harmonien lakker mod enden

Det er altså min Harmoni-quilt, der snart er færdig, harmonien i vores familie er intakt og bliver forhåbentlig ved og ved og ...

Kanten rundt om Harmonien er quiltet med en hjerte-remse
og jeg har syet navn og årstal i et af hjerterne.

Matilde, vores 14-årige, er afsted på PLan-kursus (lederkursus for trops- og klan-spejdere) i Kulsø i Midtjylland og vi har slet ikke haft kontakt med hende siden søndag middag, da hun ringede og meddelte, at de var kommet godt derover med DSB (3 spejdere i en stillekupé, det var ikke et hit at der ikke var andre ledige pladser i toget...). Men nu har de fået deres mobiler tilbage (de er blevet opbevaret i sikkerhed for fugt og andre uheldige miljøer for skrøbelig elektronik) og vi har talt med hende. Vi har været så forældre-bekymrede, vejret har jo bestemt ikke været det bedste til overnatning i Kit-kat-telte, men Matilde var superglad og sagde at alt var gået perfekt, nu havde de dejset sig ud til fest i aften ( lange underhylere som leggings, kjole og vandrestøvler!) og hun havde fået en masse nye venner - "også nogen fra Jylland!"
Nu glæder vi os bare til at hun kommer hjem i morgen aften!

torsdag den 14. oktober 2010

Et lille øko-råd

Og det er altså øko som i økonomisk og ikke økologisk (og vi er altså ellers også meget til økologiske produkter herhjemme!)

Jeg har for et års tid siden købt en Sewline-pen til opstregning af stichery- og quilte-motiver. Da jeg købte den, var der grønne stifter med og de har været fine og tydelige på langt størsteparten af det stof jeg har haft brug for at tegne på. Pennen med en lille æske stifter kostede vistnok ca. 100 kr. På Kreativ Hobbymesse i Hillerød købte svigermor en pen magen til med hvide stifter og jeg købte en ekstra pakke pink stifter. I fællesskab var vi så godt dækket ind til alle farver stof - vi delte indholdet af de hvide og pink stifter.

Efterfølgende har jeg fundet ud af, at det er besværligt at skifte stift midt i en optegning hen over blokke i forskellige farver. Så tænkte jeg: De stifter må da kunne bruges i nogle meget billigere stiftblyanter! Jeg målte tykkelsen på stifterne med min skydelære og de er 0,9mm tykke. I den lokale Arnold Busck i Helsingør har jeg i dag blandt et større udvalg stiftblyanter til 0,9mm-stifter købt to Staetler-blyanter, tømt dem for de medfølgende blyantsstifter og fyldt hvide i den ene og pink i den anden. Så nu har jeg en flexibel løsning - hver af blyanterne kostede 39 kr.


(Det er svært at se farverne på billedet, men der en hvid, en grøn og en pink blyant nu!)

tirsdag den 12. oktober 2010

Maskinquiltning...

Advarsel: Læs ikke videre og kig ikke på billedet, hvis du har overvejet at maskinquilte dit næste tæppe og ikke mener at det går godt!

Mit Harmoni-tæppe er under nålen i Berninaen, det er ikke nemt, men ret sjovt. Overtråden er blå-meleret maskinquiltetråd, købt hos Kirsten i sidste uge, undertråden er almindelig beige polyestertråd fra Amann. Mellemforet er 80/20 bomuld/polyester, købt i en hel rulle (9 yards) på træffet. Jeg quilter hver blok for sig selv i mønstre jeg først tegner med en pen ovenpå blokken. Derefter quilter jeg med Stich Regulator-foden. Men pludselig opdager jeg ved et tilfælde at der går "rya i den" - sådan ser bagsiden ud:


Det er bare SÅ irriterende. I forvejen havde jeg lige pillet en anden blok op TO gange, fordi jeg ikke var tilfreds med den, syninger, der skulle være runde og bløde i formerne, var blevet temmelig kantede... I rya-tilfældet ser det okay ud på forsiden, bortset fra at overtråden ligger lidt løst og det er derfor jeg så tjekker bagsiden. Hvorfor dette rya-problem pludselig opstår - I do not know - men omtrådning af overtråden og ud og ind med undertråden, så gik det fint igen. Med alt det op-pilleri, så går det kun langsomt fremad. Applikationsblokkene regner jeg med at quilte i hånden, og kanten rundt om alle blokkene skal måske applikeres i et hjertemønster, så det bliver nok også i hånden.

Der er en feature min maskine mangler: Advarsel om snarlig undertrådsmangel! Det er OGSÅ irriterende midt i et quiltemønster at skulle spole undertråd og hæfte nye ender.

tirsdag den 5. oktober 2010

Fødselsdagsgave...

Endelig kunne jeg aflevere den pertroleums-blå dug / dækkeserviet, der er lavet så den præcis passer i størrelsen til min mors lille sofabord (ca. 55x85 cm). Den er syet med udgangspunkt i Hannes Maxi Lise barnetæppe

Stoffet er købt som FQ's hos Panduro Hobby i Hillerød. Det har været et stort arbejde at sy det, delene er små og der er mange af dem! Alt er håndsyet og jeg var lige ved at tro, at jeg ikke havde stof nok, men det rakte heldigvis - faktisk fik jeg rigeligt af det stribede, der er brugt til lukkekanten, så jeg også kunne lave en stofpose. Den blev fyldt op med eucalyptus-bolsjer, der er favoritten i mormor-huset lige for tiden.


Min mor blev glad for sine gaver, der udover disse hjemmegjorte ting også bestod af en en pæn dug til spisebordet (købt) og en pæn glasflaske til den mørke rom til den stærke ost!

mandag den 4. oktober 2010

Vovser til TripTrap-bakken

Da vi var på træf i Skærbæk kunne jeg ikke gå fra Quilt My Design's stand uden at få et sykit med pink og lilla vovser med hjem. Nu har jeg syet det - dog ikke med needleturn, men med rå kanter og knaphulssting:


Jeg havde bestilt noget Seam a Steam fra Helene Juul, da jeg havde hørt, at det ikke skulle stive så meget som vliesofix. Jeg har brugt Seam a Steam til at stryge alle applikationsdelene på, og jeg mener altså at det stiver lige præcis så meget som vliesofix! Så øv, det duer i hvert fald ikke til tæpper, til sådan en bakkeserviet gør det ikke noget...

Jeg havde heldigvis købt ekstra af det sorte hør/bomuld, da det medfølgende stykke ikke var stort nok til min triptrap-bakke. Bagsidestoffet (som er lilla) passede lige akkurat i størrelsen.

Jeg har også en lille TripTrap-bakke, den skal også have en tilsvarende, bare med 2-3 hunde på!