torsdag den 30. december 2010

Godt nytår!

Juleferien her hos os har igen i år været præget af sygdom, Matilde har for tredje år i træk ligget syg i julen med voldsom forkølelse og nu bihulebetændelse. Hun er på pencillin-kur nu, så det går fremad... Jeg hoster også stadig og snotter lidt, men ikke værre end vi to voksne sammen med en tredjemand tog turen ud på den frosne Gurre sø i går og fandt de 2 (3) geocacher, der ligger på øerne i søen. Det var en hård tur, vi tumlede afsted i alt 5 km i høj sne og var først ved bilen igen da det var helt mørkt, men det var en fed tur og det var dejligt at komme ud i luften og bruge sin krop.

Ude midt på Gurre sø på vej mod "Den mystiske Ø"
Vi fandt de to cacher vi gik efter + den som vi fandt sidste år, da søen også var frosset til - den havde vores geo-kammerat nemlig ikke fundet og den skulle da også logges, når nu vi var lige forbi. Der var mange ude og stå på ski og skøjter på søen, der var blevet ryddet en skøjtebane søen rundt, men selvfølgelig ikke dér hvor vi havde brug for at gå...

Her i december er det ikke lykkedes mig at holde kadencen med mine Dear Jane-blokke. Jeg var jo startet fint ud med ca. 5 i snit om ugen, men jeg kan se, at jeg siden 10. december kun har fået lavet 7 nye:

A4 Courtney's Stethoscope
De smalle stolper i midten er først applikeret på den hvide firkant,
dernæst sat på pap og resten er syet over pap

A11 Pepple's Protest

B9 Tinker Toy

E9 Quilt Jail
Syet på maskine som stamps, de vandrette gitre er applikeret på

F4 Old Windmill

F12 Starburst
Syet over pap, de små mørke trekanter er applikeret på til sidst

I3 Family Album
Syet på maskine som stamps, de lodrette gitre er applikeret på


lørdag den 25. december 2010

En god juleaften!

Vi havde en rigtig hyggelig juleaften i går - på trods af snot og forkølelse og hovedpine hos mig (der troede at være fredet for den slags efter mine 14 dage i helvede for 3 uger siden....) Vi var 9 ialt og vi spiste den dejligste mad, der dog blev lidt forsinket - det er altså svært at styre varmen i webergrillerne, når der er minus 6-7 grader udenfor! Men alle var glade og tilfredse og selvom jeg laver portionen med Waldorfsalat større og større hvert år, så er der kun en lille, bitte klat tilovers til dagen efter ;-(
Ulrikke fik mandelgaven og var bagefter meget ivrig efter at komme ovenpå til stuen, juletræet og alle gaverne! Hun havde stor-produceret gaver i fritten til os alle, og dem var hun jo også spændt på at skulle aflevere. Vi åbner gaverne, en ad gangen, og det tager sin tid, når der er så mange:

Det er svært at se på billedet, men juletræet nærmest svæver ovenpå alle pakkerne!
Jeg fik afleveret skæresættet (Olfa-plade, rullekniv og lineal) til min svigermor, det var hendes fødselsdagsgave, men det var blevet forsinket pga. rod i pakkerne hos Hancocks. Min mor fik de flotte dækkeservietter og en hue magen til denne her.
Jeg fik mit store ønske opfyldt: en overtransportør til Berninaen - den glæder jeg mig til at skulle prøve af! Især efter jeg læste hos Maria hvor god den er, så måtte jeg bare have sådan en! Derudover fik jeg varme hjemmelavede sutsko og en ny hårtørrer, Take That-cd, en superflot bluse m. matchende tørklæde, et armbånd lavet af cykelslange (Ulrikkes frit-production), Mette Blomsterbergs dessertbog og en cykelkurv. Pigerne fik som sædvanlig en frygtelig masse - men temaet var helt klart i år: Smart tøj!

Her 1. juledagsaften er vi herhjemme og hygger os , bare os 4 - skønt!!!

fredag den 24. december 2010

Rigtig god jul til alle!

Endelig - en-de-lig - har vi juleferie! Manden min og jeg var hjemme i går ved 16.30-tiden og kunne bære juletræet op i stuen, så pigerne kunne pynte det. Så skulle der laves risengrød, af 3 liter sødmælk, så vi både kunne få aftensmad og så der er til desserten i aften. Lillejuleaften stod på Absalon, Pyrus, Kevin alene hjemme og til sidst modige, seje Bruce i Die Hard 2.

Her i dag skal jeg besøge min mormor på plejehjemmet sammen med min mor. Min mormor er 94 år og holder juleaften sammen med de andre beboere på Kristinehøj. Men vi besøger hende og giver gaver og ønsker god jul her i formiddag.

Jeg har nu fået taget billeder af min gave til min mor, og jeg tror ikke at hun ser det inden i aften. Jeg har syet 7 dækkeservietter til hende (underligt antal, men det vil hun ofte have brug for og jeg havde 7 Kaffe Fassett FQs, som skulle bruges til netop dette). Jeg har stablet-skåret-syet_sammen, så de er alle forskellige, doodle-quiltet med pink/lilla overtråd, naturfarvet hør/bomuld på bagsiden og en kontrast-pink lukkekant. De vil være flotte til hendes hvide spisestue med blå detaljer.



Middagen i aften står på Weber-stegte berberi-andebryster på benet og rød oksemørbrad, waldorfsalat, hjemmelavet rødkål, brune og hvide kartofler og ris-a-la-mande til dessert.

mandag den 20. december 2010

Juleevent 2010

I går søndag d. 19.12 var vi for tredje år i træk med til Juleevent i geocaching-regi. Tre lokale teams her fra vores område har nu i tre år arrangeret den mest fantastiske get-together for geocachere - i går var vi 175 mennesker, der fik en dejlig dag med ca. 5 graders frost, stille vejr og kun lidt ekstra sne, udover de ca. 30 cm, der lå de steder, hvor der ikke var ryddet. Og ryddet, det er der ikke når man tumler rundt i Nyrup Hegn syd for Helsingør for at lede efter 16 mere eller mindre godt gemte kasser. Vi var afsted fra kl. 10.30 - 17.30 og havde gået (læs: kæmpet os vej og forceret flere moseområder - hurra for frosten!) ca. 7,5 km. Vi fik i hvert fald brændt nogle kalorier af og vores ben kan godt mærke det i dag!

På eventpladsen, som jeg har taget nedenstående lidt dårlige billede ud over inden vi gik afsted efter de papir-frigivne cacher, var der bål, snobrødsbagningsmulighed og sodavand og øl-udsalg.


Da vi kom tilbage til pladsen efter ca. 5 timers hård rundtur i skoven, var det jo blevet helt mørkt og vi blev mødt af fakler, blus og bål. Vi fik en hyggelig snak med de andre, fik snakket om de fundne kasser og udvekslet andre gode geocacher-historier - fik nogle tips til løsning af nogle besværlige mysteries - og så kunne vi køre hjem efter en dejlig dag, hvor vi var afsted alle 4 (juhuu - Matilde var også med, men geohunden Ronja lod vi blive hjemme, vi var bange for at det ville blive for lang tid for hende i kulden).

Vi loggede i alt 14 kasser inkl. eventet - vi måtte droppe refleks-cachen, da vi kom forbi den, da det stadig var helt lyst, og så kan man ikke finde reflekserne, det er i hvert fald meget svært og ikke nær så sjovt, som at gå ud i skoven en vinteraften med gode lygter og lede efter reflekser. Så den har vi til gode her til juleferien. To andre mysteries kan vi også muntre os med en anden dag, vi havde først alle oplysninger til at finde koordinatet til dem, da vi havde været hele turen rundt. Men når vi ellers skal køre minimum 15-20 km hjemmefra for at finde ufundne cacher, så er det fint med lidt indenfor 5 km-grænsen!

mandag den 13. december 2010

Julegaver fra Matilde og Hancock-indkøb

Jeg tør godt at vise Matildes venindejulegaver, da jeg ikke regner med at veninderne er faste læsere her på bloggen! Matilde har syet penalhuse (bløde bokse, 10x12") til Siw og Caroline fra sin klasse og Laura fra spejder og så vil hun fylde dem med lidt penalhus-lækkerier.




De to grønne er fra en Green Tea Balipops og det blå-pink er af rester fra mit julegave-projekt (bliver vist senere her på kanalen). Hun har selv syet strimler og quiltet og færdigmonteret, mor har syet lynlåse i.

Og - juhuu - min bestilling fra Hancocks of Paducah er ankommet i dag!!! Det har ikke været helt let - jeg bestilte nogle varer hos dem i november, så havde de forlagt min ordre og sendte den først da jeg rykkede efter en afsendelsesmail. Nå, så blev den sendt afsted - skrev de. I fredags modtog jeg så en mail fra dem, hvor de kunne fortælle, at der åbenbart var sket noget rod med ombytning af nogle adresselabels til nogle pakker, derfor var min pakke havnet hos en kunde i Holland, og den hollanske pakke var mu-lig-vis på vej til mig... Nå - jeg skrev en mail tilbage, hvor jeg klagede min nød, bad dem om at sende mine varer afsted igen hurtigst muligt og søreme: Her sidst på eftermiddagen ringede det på døren og en FedEx-mand stod med min pakke, med mit indhold, sendt fra USA i fredags - og den var ikke blevet fortoldet! Så sparede jeg den ekstraudgift ;-)


18x24" og 6x8" skæreplade. En 8x12" skærelineal og en almindelig Rotary cutter. En Rotary cirkelcutter og 10 stk. 45mm reserveskærehjul. 2 Moda Charmpacks og 2 Moda Honeybuns. Nogle af tingene er gave...

fredag den 10. december 2010

Ca. 5 om ugen

Siden jeg gik i gang med at sy Dear Jane har jeg ca. syet 5 firkant-blokke om ugen. Det er da meget godt - jeg har jo også lavet andre ting: Irish Chain + julegaver, som først bliver vist her senere.

I denne uge er der foreløbig kommet 4 til, nu er jeg snart færdig med "den  lyserøde/rosa runde".

C7 Megan's Mountain Laurel
Denne har været den værste at sy indtil nu...

De små trekanter i C7 er meget, meget små!

E5 Rising Sun

I9 Chase A Myth (syet 100% som stamps på maskine)

J8 Anna's Anchor

søndag den 5. december 2010

Julegavefremstilling

I går var der gang i symaskinerne her i huset. Matilde syede på gaver til sine to bedste veninder fra skolen og okkuperede hele spisebordet - jeg var i gang i kælderen på min symaskine og med strygebrættet slået ud. Billeder af produkterne må vente...

I løbet af ugen er jeg kommet lidt videre med sammensyning af Irish Chain-blokke og jeg har da også fået syet 3 DJ-blokke:

A3 Hunter's moon

A7 Dad's Plaids

E3 Paddle Wheels
Oversigtsbilledet her begynder at se ud af noget, men nu må jeg også snart i gang med nogle af trekanterne.