lørdag den 26. februar 2011

38% Dear Jane

Dear Jane-tæppet består af 169 kvadrat-blokke, 56 trekantblokke i kanten og 4 hjørneblokke - ialt 225. Jeg er færdig med 83+4=87, dvs. ca. 38% af blokkene. Hertil kommer sammensyningen og monteringen. Gu' ve' hvornår jeg blir færdig?

I modsætning til de fleste andre quiltere jeg kender og læser om her på bloggene, så er jeg ikke UFO-man. Jeg er ret god til at lave de ting færdige, som jeg går i gang med - mine ting er næsten altid WIP (en forkortelse jeg fornylig læste om hos Basse Bufas; det betyder Work In Progress). Så - hvis jeg fortsætter som hidtil, så kan jeg godt have en færdig Dear Jane sidst på året (sommerperioden er altså ikke så produktiv...) Kald mig bare resultatorienteret!

Nå - her er de seneste færdige 5 kvadrat-blokke - bl.a midterblokken G7.

C6 Ashley's Aura

G5 Poof

G7 Inidianapolis

J5 John Jacob's Windmill

J9 Maury High School

M1 Dogwood Days
Og så var det liiiige jeg opdagede, at der var seks og ikke fem, så jeg skal lige rette lidt på status-oplysningerne på min Dear Jane-side. Hmm... 88 færdige betyder 39%!

tirsdag den 22. februar 2011

Nedturs-kontrol...

Øv - det blev en dum dag i dag.
Vi skulle til kontrol på Riget med Ulrikke og det gik ikke så godt. Jeg har opdateret den hjemmeside, jeg lavede for mange år siden til/for/om hende - her kan både hendes forhistorie og hvad der skete i dag læses.

Det korte af det lange er at vi afventer en dato for operation og nærmere besked om hun skal have en stor hjerteoperation (der så vil blive hendes 4.) eller kan nøjes med en hjertekat (hendes 5.)

Øv!

mandag den 21. februar 2011

Stadig DJ-fremgang

Ikke så meget at sige - 5 nye Dear-Jane-blokke :

K6 Ann's Folly

G9 Mary's Journey

K8 Springbrook Park

TR2 Australian Pines

G12 Gloriae

I dag er min lille snut Ulrikke blevet 10 år! Vi har holdt fødselsdag i weekenden og skal have tøseovernatning næste fredag, så i dag har vi bare været os selv - selvom Ulrikke mente at det er noget helt særligt og specielt at fylde 10 år - det er jo rundt!!! Hun har fået Kinect til x-boxen (det er altså sjovt - også for mor!) og masser af Zhu Zhu Pets - som jeg ikke vidste hvad var indtil i fredags...

I morgen skal vi til kontrol på Riget med Ulrikke - det er den årlige prøveløsladelse... mere om resultatet her på kanalen.

torsdag den 17. februar 2011

Æsker og "arbejdsbord"

Matilde har lavet æsker - hun fik skabeloner til en stor sekskantet af slagsen med Tildastof i fødselsdagsgave og på min tur til Butik Paradiset i Kvinderup købte jeg ind til en lille firkantet med blåt stof. Nu er de færdige og i brug med hendes sygrej:




Hun er ret stolt over dem - måske der gemmer sig en lille æskoman i Matilde også???

Mit arbejdsbord - som meget nemt kan forveksles med et billard-bord - er lidt rodet i øjeblikket og set med et objektivt øje, så pynter det ikke i stuen. Men det er praktisk og lige ved hånden om aftenen, hvor jeg syer mest.
Quiltningen af Irish Chain skrider hmm... fremad, men langsommere end planlagt. Plastkassen rummer klar-til-syning-Dear-Janes i små poser - der er ikke så mange lige nu, så jeg skal have gjort klar til nogle flere.

mandag den 14. februar 2011

Lidt sløjt med DJ i den forgange uge

Vi har vinterferie og er "bare" herhjemme og hygger os - det vil sige - hm... vi slæber, hugger, stabler brænde så vores arme ryster, benene værker, fingrene dirrer og ryggen knager. Sammen med mormor og Ole er vi i fuld gang (heldigvis næsten færdige) med to store fældede asketræer i Egebæksvang skov + alt det løse vi kan finde i det område vi har sankekort til. Vi har fået fyldt vores to brænde-"reoler" i carporten næsten helt op - ca. 5 rummeter. Derudover er der en hel masse hos mormor (måske 8 rummeter mere) der skal hugges og stables, men nu holder vi en velfortjent fridag fra brændet i morgen. Faktisk kan jeg godt li' det - man mærker man lever, når man får udrettet sådan noget, kroppen bliver brugt og man er ude i den friske luft. Ka' bare ikke lade være med at tænke på hvor mange gange man har det samme træ i hænderne i sådan en proces... Det giver varmen mange gange!

I sidste uge var hele familien plaget af sygdom nogle dage - mavepine og bræk, rent ud sagt. Vi analyserede hvad vi havde spist, men da der i ungernes skole er meldinger om rigtig mange syge med samme symptomer og mit arbejde også har været hårdt ramt, så er det nok noget virus. Men - af den grund fik jeg ikke syet så meget, kun noget quiltning på Irish Chain og 3 DJ's:

B7 World Series
F3 Snowball

H3 Berry Baskets
Behøver jeg at sige, at Matilde syer på sin nye symaskine? Hun er godt på vej med færdiggørelsen af en tæppe-top, hun begyndte på for ca. 1 år siden. Dengang fik hun en balipop i fødselsdagsgave sammen med en Striptherapy-bog. Hun valgte et mønster og gik frejdigt igang med at sy. Men gik død fordi hendes gamle symaskine var dum og ikke syede ordentligt. Så har det ligget lige siden og nu laver hun det færdigt - det tror jeg på! Jeg har også noget flot balistof hun kan få til bagsiden, så bliver det et flot senge/hyggetæppe, hun kan have med, når hun skal på efterskole til august.

lørdag den 12. februar 2011

Vi har vær't i Fyns land i dag

Og det skal siges på fynsk!

Min Bernina har været til eftersyn hos Kyndbøl i Odense, den blev sendt derover med post, men jeg ville gerne selv hente den. Lejligheden i dag var perfekt - vejret var skønt, vinterferien er startet og alle i familien ville gerne med på tur over Storebælt. Selv vovse-Ronja var med bag i bilen i sit hundebur - hun elsker det, for så er hun jo med!

Vi var ved Kyndbøl ca. 11.30, hvor far og Ronja med det samme valgte at gå en tur i det gode vejr - der var geocacher i området! Mor og pigerne gik ind i symaskine-mekka og fik hurtigt konstateret, at de småting jeg havde oplevet med min maskine var fikset, den havde fået opgraderet software og blevet efterset i alle ender og kanter. Matilde var meget interesseret i en af de mindre Bernina-modeller og vi fik en god snak om de forskellige muligheder, funktioner og priser...... og det endte jo så med at vi tog hjem med en Bernette 90e til en rigtig god pris til hende (som afløser for den halvskidte Kvickly-model hun har haft - udemærket som begyndermaskine, men temmelig begrænsende for hvad man kan lave). Vi købte også en inch-fod og en fod til frihåndsquiltning til hende.
Her er Matildes maskine kommet hjem og klar til brug på hendes skrivebord.
Den er da flot!
 Jeg fandt en fin æske (jeg ER æskoman!) til mine trådruller:
Min nye trådrulle-æske med et udvalg af mine farver
- jeg har nok for mange til at de kan være der allesammen....
Posen med 2. sorterings undertrådsruller (3 kr stk) er til at spole tråd
over på fra de store ruller, det er nemmere til håndsyning.
Da vi var færdige hos Kyndbøl var farmand og vovse stadig ikke dukket op, men de blev lokaliseret via mobil og gps og vi mødtes 1 km væk på en tankstation. De havde gået en god tur på 3-4 km og fundet 3 spændende geocaches, så de havde bestemt ikke spildt tiden. At der nu var to symaskiner bag i bilen blev kun kommenteret med himmelvendte øjne og en bemærkning om at vi er skøre!

Så var vi sultne og far skulle tisse, så vi tænkte at en tur indenom den Bilka vi havde set på vejen, kunne være en god ide. Hold da OP for et center - det var ligesom de Malls vi så i Florida! Rosengårdscenteret og omkringliggende butiksområder er jo enormt - sådan noget har vi ikke i Nordsjælland! Der var lysreguleret inde på parkeringsområderne! Nå, vi kom i Bilka og fik tisset, købt nogle gode boller i bageren og skovl-op-snold (8 kr pr. 100g - wauw!) og så måtte vi hjemad.

Nå nej, jeg ville jo gerne lige en tur indenom afkørsel 47 Langeskov, da jeg på andre blogs har læst om de vanvittige stofindkøb man kan lave hos stof-outlet. Hmmm... lidt af en skuffelse, godt man ikke kun var kørt efter det, men jeg fik da shoppet 1,5 kg for i alt 150 kr. Der er vist ca. 8-9 meter i alt.

Kaffe Fasset (??? Jeg er faktisk stadig i tvivl om ægtheden
- har nogle i blogland erfaringer med kvalitet efter vask o.lign?)
Ca. 5 meter - kan da altid bruges til lukkekanter...

Ca. 4 meter look-a-like-quilt-stof - jeg synes
det kan være sjovt til en bagside på et tæppe fx.
Efter Langeskov, så gik turen østover og vi var hjemme i Snekkersten kl. 16.30. Vi har haft en dejlig dag (og behøver jeg at sige hvad Matilde laver lige nu???...)

fredag den 11. februar 2011

Den magiske løkke...

Næ nej, jeg mener bestemt ikke ham Lars Løkke, han er langt fra magisk eller noget andet spændende.

Det jeg mener, er den magiske løkke, jeg har lært at kende via Hannes blog - hun har et link til en video der viser hvordan man kan strikke små runder på rundpinde, der egentlig er alt for store. Og det var netop hvad jeg havde brug for, så jeg kunne komme videre med mit hjertesjal.



Jeg var ved at gå død i mønsterstrikkeriet på strømpepinde, men maskerne over på en 60 cm rundpind og strikke med 2 magiske løkker, så går det rigtig fint. Det varer ikke længe før der er masker nok til at jeg kan brede runden ud på en 40 cm rundpind, og så udvide derfra.

lørdag den 5. februar 2011

Mønsterstrik på strømpepinde - ØV!

Nej, jeg vil slet ikke vise et billede af min start på hjertesjalet, jeg købte garn til i onsdags. Det ligner rod og ragelse, men jeg håber og tror at det bliver meget bedre når jeg har masker nok til at det kan komme på rundpind.

Jeg har quiltet på mit tæppe i denne uge og jeg har også syet DJ's - jeg er begyndt på nogle af trekanterne til siderne. Billederne af trekanterne er lidt besværlige når de skal billedbehandles til blog-brug. Mit program kan ikke beskære i trekanter, derfor er de beskåret lidt underligt.

D5 Cathedral Window

E10 Five & Dime

TR12 Jane's Oak

TR13 Eiffel Tower

TR9 Needle's Point
(her er spidsen røget i beskæringen, heldigvis ikke i virkeligheden...)

torsdag den 3. februar 2011

På udflugt med Kronborgquilterne

I går - onsdag aften - var vi 22 piger/damer fra Kronborgquilterne, der kørte på udflugt til Butik Paradiset (ikke at forveksle med www. butikparadis. dk - det kom jeg nemlig til... og det er ikke for sarte sjæle... og nej, lad nu være med at gå derind for at kigge, medmindre du er helt vild med hmmm... hvad skal jeg sige: beklædning, legetøj og hjælpemidler ;-)).

Vi startede med velkomst af Pia, der sammen med sin mand bor på denne fantastisk flotte gård (billeder - nej, jeg glemte det og det var bare også alt for mørkt, da vi var fremme kl. 19). Hun har en fantastisk butik med både patchwork, tøj, garn, bamseudstyr, emaljerede skilte, alverdens sjove ting til pynt og sjov. Vi kunne gå der i timer, og det var jo lige hvad vi havde til rådighed! Inden vi osede, fik vi kaffe, te og de lækreste og flotteste fastelavnsboller, Pia havde bagt til os. Der var bladgulds-krymmel på! Det har jeg aldrig set før, men flot var det. Men igen - ingen billeder - jeg er et fjols hvad det angår!

Jeg shoppede lidt vliesofix, for Matilde og jeg brugte det sidste vi havde i forgårs til en Gitte-æske (billeder kommer). Jeg shoppede også 4 forskellige stykker lilla, som jeg "mangler" til min DearJane. Jeg shoppede endnu en Gitte-æske (en lille firkantet) til Matilde med nogle forskellige blå FQ hun kan bruge til den. Jeg shoppede nogle lim-refill og nogle grønne stifter og en Clover-presse-syl-dims, som jeg tror jeg bliver glad for ved symaskinen. Jeg shoppede 4 ngl. gråt, tyndt uld-garn i lys og lidt mørkere grå til et flot hjertesjal der lå strikket op og lokkede med en opskrift. Og så shoppede jeg et sæt addi-rundpinde på tilbudspris-bordet - hele sættet for 350 kr. Så nu skal jeg til at strikke igen - andet end sokker!!!

addi-æsken udenpå

addi-æsken åben
guf for en æskoman!

dårligt billede af sjalet
Vi kørte fra Kvinderup kl. 21.30 og alle fik vist handlet nogle spændende ting.

Nu skal jeg lige nå at udnytte Ulrikke inden hun skal i seng - hun skal holde garn for mig imens jeg vinder nøgler!