søndag den 28. august 2011

Træf på Fyn

Sikke en weekend jeg har haft - men hvor er jeg bare træt, jeg ku' altså godt bruge en fridag i morgen!

Fredag kørte jeg til Korinth - ned til Matilde på efterskolen. Trods rigtig meget kø forbi København nåede jeg akkurat derned til aftensmaden - der var ca. 18 elever, der var blevet på skolen denne weekend, så vi sad hyggeligt og spiste ved et langbord i spisesalen. Dejlig mad - de skal ikke klage!

Matilde og alle de andre havde været på introtur i telt hele ugen og var kommet hjem fredag middag, så de var godt trætte og længtes efter at sove i deres seng efter 4 nætter på liggeunderlag. Alligevel var Matilde så sød ved sin gamle mor, at jeg fik lov at sove i hendes seng og hun tog to nætter mere på liggeunderlaget!

Lørdag morgen tog vi afsted lige efter morgenmaden - der var to andre elever, der greb chancen for et lift til Odense, så vi var lige en tur omkring centrum og sætte dem af inden 1. stop på vores raid: Bernina-shoppen, hvor jeg skulle have undertrådsspoler til håndsyningstråd. Det blev også til en smart boks til disse spoler + en ekstra kasse til trådruller magen til denne her.

Efter Bernina, skulle vi på træf! Og det var søreme også andre der skulle - der var godt nok mange piger-damer-koner-madammer, der havde fundet vej til Odense Kongrescenter. Vi tog en tur rundt i salen med butikker og havde fra start et erklæret mål om at gå direkte til Helene Juul og QuiltMyDesign, hvem af dem vi nu så først. Men alligevel var vores poser og rygsæk alligevel pænt fyldte da vi fandt dem! På Helene Juuls stand hilste vi både på Helene, Pia og Anne-Mette. Maria så vi desværre slet ikke...

Her er alle Matildes indkøb: (Matilde har også fået opdateret sin blog...)


Og her alle mine:



Farmor har tidligere købt mønstret til en Vin-pingvin, men har ikke fundet stof til den endnu. Derfor bad hun os om at kigge efter noget der kan bruges. Det blev til dette her:


Vi var også en tur i mega-ikea midt på dagen - der fik vi købt de smarte skærebrædder, som Maria bruger til taskebunde. Matilde fik også en plade med krøjerkugle-pude under til at kunne sidde i sin seng med pc-en på skødet.

Da vi var færdige på træffet for 2. gang, var vi en tur i Kludemarie, der havde ophørsudsalg og alt til 50%. Nogle af Matildes stofpakker er der fra.

Så var vi trætte og ville egentlig bare "hjem", men vi havde ikke meldt os til aftensmad på efterskolen, så vi kørte helt til Fåborg og spiste skøn sushi på Tapasia - en restarant på 1. sal lige på havnen med udsigt til Bjørnø, hvor vi skal på tur om 14 dage!


Det er Bjørnø man kan ane i horisonten.

Jeg kørte den lange vej hjem igen til Snekkersten i formiddags - det var en dejlig tøseweekend, og Matilde synes det var hyggeligt at jeg kom. Det var sjovt at møde nogle af de andre unger på skolen, de var søde og sjove!

onsdag den 24. august 2011

Bali-kasse-blokke

NU mener jeg at der ikke skal sys flere balikasser - nu skal alle dem jeg har (bare) sys sammen!


For at skåne min ryg og knæ brugte jeg billardbordet (som hm-hm ellers mest også bliver brugt som sybord - til stor irritation for min husbond, der savner at spille pool med mig). I stedet for at lægge de tre farver (pink/lilla, blå og grøn) blandet imellem hinanden, skal de grupperes som vist her. Nu har jeg nummereret alle blokkene og så skal jeg igang med at sy sammen - pyha! Kanter - det ved jeg ikke endnu...

Jeg har også fået klippet til de sidste 6 kvadratblokke til Dear Jane, så der sker også noget på den front.

Og så har jeg syet 4 nye spændende blokke til Designudfordringen 2011 pakke 2, men dem viser jeg ikke før 17. september, hvor kursisterne igen mødes hos Helene Juul.

På fredag kører jeg til Korinth for at overnatte sammen med Matilde på efterskolen. Lørdag morgen kører vi til Odense, hvor vi nok bruger hele dagen på træf. Så spiser vi et listigt sted i Odense, hvorefter vi kører tilbage til Korinth. Søndag morgen kører jeg hjem igen til djævleøen - det bliver til nogle ture over Storebælt for tiden!


fredag den 19. august 2011

Nyt skib til rederiet

Min kære mand havde længe ønsket at udvide sit kompetenceområde til noget nyt og mere vådt: Han ville lære at sejle kajak. Derfor brugte vi noget af sommerferien på at lægge os ind i Kastrup Strandpark havn, så han kunne kursus-kajakke i 2 dage hos Kajakhotellet i strandparken. Han fik et Euro Paddle Pass 2 certifikat og var meget stolt [og nej, han kan ikke lave en grønlændervending endnu, jeg siger det bare, for det er dét ALLE spørger om når de hører om det!].

Lige siden - det er nu 3 lange uger siden - har han ønsket sig at få sin egen kajak, som han bare kan cykle ned til stranden og sejle en tur i. Aftalen med havnefogeden om en plads i kajakreolen på Snekkersten Strand er på plads, og så mangler han jo bare kajakken.

Vi har surfet lidt rundt på nettet og dem der tror at sådan en lille bitte båd, hvor der ikke er plads til noget som helst, er billig, de kan godt tro om igen. En ny i en god kvalitet koster 10-15.000 kr! Og der er ikke engang en motor! Vi fandt frem til KajakFun i Slagelse, der havde en meget lidt brugt demokajak til salg og i eftermiddag kørte vi lige de 140 km derned! Den så superfin ud, måsen kunne komme ned gennem hullet, faconen var som han ønskede og farven var - desværre for Ulrikke, der syntes den skulle være lilla - en flot stærk grøn.


Min mands praktiske kone havde sørget for at låne tagbøjler og få dem monteret hjemmefra, så hjemtransporten på egen bil var en mulighed. Nu er han sejlklar med båd, vest og pagaj (af noget sindsygt lækkert carbonmateriale) og derudover måtte vi investere i nogle skum-puder og spændstropper, så kajakken kunne ligge sikkert på bilen på den lange tur hjem på motorvejen.

Vi nåede lige hjem til Snekkersten samtidig med at Matilde kom gående fra stationen - hun er hjemme efter den første uge på efterskolen. Hun er superglad og var både glad for at være hjemme, men samtidig var det svært at tage derfra, da mange af de andre blev på skolen og skulle hygge i weekenden. Men gruppeweekenden med deres egen spejdergruppe bliver også hyggelig og så skal hun tilbage søndag aften. Der går måske fire uger før hun tager hjem igen, så det er fint at hun har prøvet turen med bus og tog. Næste weekend kører jeg over til hende, så vi sammen kan komme til patchworktræffet - så skal jeg overnatte på efterskolen, det blir sjovt!

Kajak-Carsten skal også være på spejdertur hele weekenden, men jeg har på fornemmelsen, at han hellere ville ud og sejle i morgen... vi tøser har allerede fundet et navn til kajakken: Vores båd hedder Mariehønen, vores gummibåd Evigglad, så kajakken kan da kun hedde Søren Snegl!

søndag den 14. august 2011

Regnvejrsdag på Fyn

Vi kørte afsted kl. 10.30 i formiddags for at kunne ankomme i tide til Korinth, 10 km fra Fåborg, sådan at Matilde kunne blive indskrevet, indkvarteret og indviet i det fællesskab, som 66 unge mennesker nu skal leve i de næste 11 måneder.

Spejerskolen Korinth har ovenikøbet 90 års jubilæum i år, så det er en efterskole med stolte traditioner hvor Matilde nu skal læse, lære, sove, spise, fnise - ja blive et år ældre - uden bekymrede forældre og den daglige forældre backup direkte i ryggen.

Hun fik nok skolens mindste værelse som hun skal dele med en anden pige - foreløbig indtil efterårsferien, hvor de så vil stå forrest i køen til et større værelse, når der skal byttes rundt. Der var ikke som i alle de andre værelser enkelte senge, men en køjeseng - heldigvis kom Matilde først og måtte derfor vælge først og hun tog naturligt nok underkøjen! Hun synes der var hyggeligt og hendes roommate var en sød pige fra København. Det skal nok blive godt!

Tilde og Rikke krammer farvel
Det begyndte at regne lige da vi kom til Korinth og så blev det ellers bare værre og værre, så vi var alt for mange mennesker (66 elever + lærere + forældre + søskende + papforældre) der var tvunget til at være indenfor på al al for lidt plads. Vi sluttede af med fælles spisning, og så var det farvel og på gensyn om... ja for vores vedkommende kommer Matilde allerede hjem på fredag, da hun gerne vil med til et spejderarrangement her i hendes egen gruppe. Så får hun også prøvet hjemrejsen med bus til København og videre med kystbanen.

Hun ser lidt betuttet ud, men det er altså fordi
det regner og hun ikke gad at få taget billede...
Turen hjem var helt forfærdelig, regnen på Fyn og over broen var skrækkelig og folk kører altså som Kong Volmer - det er sgu ikke nødvendigt at blæse afsted med 110-120 km i timen, når der er så meget vand på vejene og man skal altså ikke køre heeeeelt op i røven på folk (læs: mig!) når det regner så meget. Og hvorfor skal man overhale, for bare at dreje liiiiige ind foran mig, så alt røgvandet fra hjulene blæser op på min forrude og gør det hele endnu værre? Øv hvor kan jeg blive sur over det, der er ikke noget at sige til at der sker ulykker, når der er så mange der ikke kører efter forholdene! Jeg sad totalt anspændt i arme og skuldre og jeg regner mig altså som en ret god og rutineret billist - basta! Fra midt på Sjælland og videre nordpå var det fint, der regnede det ikke nær så meget.

Nu er vi hjemme og skal vænne os til at Matilde ikke er her - hendes værelse er temmelig tomt...

lørdag den 13. august 2011

Venindeklud (?!?)

Matilde gik ud af 9.klasse før sommerferien og alle kammeraterne spredes - på ungdomsuddannelse, på efterskoler eller til udlandet. Helena, én af de rigtig søde og sjove piger i klassen, skal være hele det næste år i Texas og gå på highschool, så Matilde og hendes veninde Caroline har brygget på hvad hun skal have i afskedsgave.

Matilde er kendt for at lave hjemmegjorte gaver, og dette er ingen undtagelse. Undskyld mig - jeg er lidt skeptisk - men tøser i 16-års-alderen ser anderledes på fede gaver end jeg gør! De har fundet gamle billeder af dem selv og Helena i kramme-hygge-scener, billederne er printet ud på overfør-til-tshirt-ark og så er de strøget på hvidt stof. Disse stofbilleder er så applikeret på noget logcabin-look-alike patchwork, quiltet med blomster og så en lukkekant, og voila: så har man en veninde-kramme-klud, altså en sutteklud for teenage-piger med hjemvé:



Udfordringen var at lave noget som Helena kan have med i kufferten til Texas, uden at det fylder for meget. Kluden måler ca. 35x35 cm. Håber Helena blir' glad for den...

fredag den 12. august 2011

DU2011 - første pakke er færdig

Dette indlæg kunne godt starte med et billede af en masse helt hvidt stof, men det vil jeg skåne jer for. Speich havde ringet til mig i tirsdags om at mit stof til Dear Jane var leveret, så jeg kunne bare komme og hente. Det blev så her i eftermiddag og jeg fik også suppleret med en meter termolam (heller ikke interessant på billeder) og så to lilla FQ's der kan bruges til de næste pakker til designudfordringen. Ulrikke var med, så hun valgte de lilla stoffer - lilla accessory, tøj, ting, køkkenudstyr, sko er hendes fetich for tiden.

Først et samlet view af min løsning på pakke #1 i DU2011: (i morgen skal kursusholdet mødes hos Helene, så jeg kan vist godt vise min frem nu)


Mit ensfarvede valg er hvid og det er også den hvide, der vil være den gennemgående i alle pakkerne. Jeg er ikke sikker på, at jeg lever heeeeelt op til retningslinjerne for opgaven, da mit hvide er hvidt-i-hvidt, altså hvidt stof med små hvide motiver - så er det ikke så kedeligt.

Jeg har gjort mig umage med udskæringen af uglestoffet så det er de gode motiver jeg har med i mine "indramninger" og "præsentationer" af stoffet. Stofstykket der er tilbage ser temmelig hullet ud nu, men der er da ugler tilbage til de resterende pakker!

Jeg har valgt at lave blokkene i str. 8" (som underligt nok er blevet til 8½" efter udprintning fra EQ, men så må de allesammen være det...) og de skal være on-point, så håber jeg at det passer med opgaverne i de næste pakker!

De to lilla supplement FQ passer vist fint i farverne:


Nu glæder jeg mig til at få klargjort de sidste 6 kvadratblokke til Dear Jane og til at Helene sender den næste pakke i DU. Og så er jeg selvfølgelig spændt på at vi skal aflevere Matilde på efterskolen på søndag, alt er klart og hun glæder sig helt vildt!

onsdag den 10. august 2011

Sy-taske i vævede japanske stoffer

Jeg har i en periode samlet forskellige japanske vævede stoffer og da vi var på bustur med Kronborgsquilterne til Butik Kastanja i maj fik jeg suppleret helt op. Derefter gik jeg igang med at håndsy kvadrater, sådan mest som et vedsidenafalleandreprojekter-projekt!

Undervejs i sommerferien med dårligt vejr, fik jeg sandwichet og quiltet (yderdelen med termolam) og der blev også kvadrater i overskud til en lynlåslomme til min pengepung og en lomme til mobilen. Derudover er tasken foret med almindelig japanske stoffer, der er strøget på noget stift taske-vlies (kan ikke lige huske nummeret...) - derfor er den ret stiv og kan stå selv uden at falde sammen.



Hankene er inspireret af Marias hanke på en lille taske hun lavede fornylig og ligesådan har jeg kopieret Marias gode ide med en strop og karabinhage til mine nøgler.



Jeg har lavet bunden så bred, at min syæske lige præcis kan placeres uden at skulle stå på højkant, og der vil være plads til min nye fine Ott-lite-lampe ved siden af. Tasken er høj, så det jeg syr på kan være ovenpå syæsken, og hankene er så lange, at jeg kan bære den på skulderen. Den er lavet uden mønster - lige ud af hovedet og lige som jeg har brug for den.

Kort sagt: Jeg glæder mig til at skulle til syning igen i næste uge!

lørdag den 6. august 2011

Babytæppe til Lisas dreng

Så kan jeg endelig vise det tæppe frem, som jeg syede i juni måned til min tidligere kollega Lisas lille dreng. Først i søndags, to uger over tid, kom han til verden ved at Lisa blev sat i gang, og så endte det ligesom første gang med et akut kejsersnit. Ikke en god oplevelse, men han er glad og frisk, vejede 4,4 kg - en ordentlig basse og hun er hjemme igen og sammen med Line på 2 år. I dag var Matilde og jeg på besøg for at se på ham og han er bare lækker (vi glemte at tage billede...)

Jeg har tidligere vist et undervejs-billede, men her er det færdige resultat:



Ikke særlig baby-agtige farver, men det passer så flot til den beige-farvede barnevogn og lyseblå babyting kan man jo hurtigt få meget af. Jeg synes det er flot til en dreng! Det er maskinsyet af en charmpack Moda Remembrance og sort Moda solid. På bagsiden er der fake-patchwork (købt hos Outlet i Langeskov), der passer meget godt til forsiden:


Det er ikke quiltet særlig meget for at det skal være fyldigt - rundt om cirklerne, en bølgequilt rundt i hvert kvadrat og så en roset-blomst i alle de sorte hjørner.

Matildes operation i torsdags blev en hård omgang: Hun blev meget dårlig af narkosen og var svær at få ud af den vildelse der opstod i timerne bagefter, men heldigvis kunne hun efter 4 timer på opvågningsstuen komme ovenpå til børneafdelingen og sove rusen helt ud. Så det vi troede skulle være et nemt, ambulant besøg på Riget blev en lidt mere følelsesmæssig rystetur. Om operationen er lykkedes, det ved vi først om en uges tid.

onsdag den 3. august 2011

Udfordret på design-kreativitet

I år vil jeg også være med på designudfordrings-vognen hos Helene Juul, og i går modtog jeg den første pakke! Jeg er med på distancen, da geografien/økonomien ikke rigtig tillader, at jeg deltager i sammenkomsterne hos Helene, men jeg vil lægge billeder her på bloggen af mine fremskridt.


Her er de tre stoffer til den første udfordring og jeg er gået i tænkeboks over hvad jeg skal gøre ved det. Jeg må max tilføje 4 yderligere stoffer og én af dem skal være gennemgående i alle udfordringerne. Én af stofferne skal også være ensfarvet og det må gerne være det gennemgående stof. Jeg tror at resultatet af den samlede og færdige DU2011 vil være noget for Ulrikke - derfor kunne jeg forestille mig, at det ensfarvede stof skal være en lækker lilla.

I morgen skal Matilde have fjernet den cyste-agtige ting hun har i blæren og som giver hende så mange problemer. Endelig (i går!!!) har vi fået en dato og heldigvis mener lægen, at det kan gøres ambulant, så hun kan komme hjem når hun er frisk efter narkosen. Forhåbentlig vil det hjælpe på både smerter og tissetrang, så hun frisk kan flytte til Fyn næste søndag på efterskolen.