tirsdag den 27. september 2011

Jeg har vundet!

Eller rettere: Ulrikke har vundet...

Superheltemors Blog har jeg deltaget i en konkurrence og jeg var én af de heldige vindere! Præmien er 2 billetter til Drive In Bio i Lynge på lørdag - et special-arrangement med masser af gratis slik fra Haribo (Black and White) og to (2!!!) Lille-Per film: En rigtig gammel i sort/hvid (gab - det er dem hvor de taler så gammel-dansk-Morten-Korch-agtigt) og bagefter forpremiere på den helt nye: Far til Fire i naturen. Den sidste skal nok blive en succes når jeg annoncerer det derhjemme!




Det blir da sjovt - jeg og manden min har sidst været i Drive-in for 20 år siden, og det var inden vi fik børn...

søndag den 25. september 2011

Stoffer til pakke 3 i DU2011

I går havde posten været der med stofferne til pakke 3 i Designudfordringen. Øv siger jeg bare - især den ene kan jeg ikke li' - men der skal nok findes plads til den også.


Det er nr. 3 fra venstre jeg synes er "lidt ved siden af"... Den gule til venstre og det gul-rød-blomstrede matcher fint ind med de andre, som jeg har valgt at sætte sammen til denne udfordrings 3-4 blokke. Det bliver nok kun 3 blokke denne gang, jeg har syet 4 til de første to pakker.

Udfordringen(erne) denne gang er: Blokkene skal være naturalistiske, figurative og billedlige. Mindst én blok med et dyr. Og så de sædvanlige: Max yderligere 4 stoffer, heraf ét ensfarvet og ét der går igen fra alle de øvrige blokke. Hmmm... jeg er sikker på ét dyr jeg gerne vil applikere!

lørdag den 24. september 2011

Træftaske og DJ-trekanter

På træffet købte Matilde og jeg mønstret til Quilt My Designs træftaske. Matilde er igang med at sy en i Kaffe Fassett-stoffer og jeg er lige blevet færdig med min - syet i rester af japanske stoffer:


Den rummer en pung og mobilen, og den lukkes både med lynlås og en lille magnetlås i klappen med husene. Jeg er vild med de lange, lækre læder-taskehanke, som Linette sælger til disse tasker. De er dyre, men når man først har en, så kan man flytte den fra taske til taske. Men det kræver at man har D-ringe at sy i de øvrige tasker. Derfor har jeg i denne uge fået tilsendt en portion D-ringe i forskellige størrelser, reguleringsspænder og alverdens andet tilbehør fra Læderiet - det er meget billigere end hos patchworkbutikkerne!

Jeg er også kommet godt i gang med at sy Dear Jane-trekanter:

BR7 Cheryl's Clown

BR8 Thunderhead

LS10 Megan's Cathedral

RS1 Tennessee Valley

RS3 Epicenter

fredag den 16. september 2011

DU 2011 pakke to er klar

De fire blokke jeg har syet til pakke-2-opgaven (sno-vrid-fart-bevælgelse) har faktisk været færdige i flere uger og bare ventet på at sypigerne skal mødes i morgen den 17.9 hos Helene.


Fart og bevægelse kan jo også foregå langsomt og derfor har jeg applikeret en sød skildpadde. Jeg fandt et billede af en patchworksyet skildpadde på nettet, printede den ud og skalerede den, så den passede til størrelsen på mine 8x8" blokke. Skjoldet er syet sammen over pap, derefter applikeret på de knaphulssting-applikerede ben og hovede. De obligatoriske stoffer i denne pakke er den meget grønne, den meget røde og "de gule bobler" på grøn baggrund.

Spændende hvilke nye stoffer vi får i næste pakke og hvad opgaven går ud på...???

onsdag den 14. september 2011

To-do's

For et par uger siden lavede jeg en lille blok ude i venstre side af bloggen med en To-do-liste. Det var og er et forsøg på at holde styr på de ting jeg er igang med (WIP's), de ting jeg gerne vil i gang med (WTD's) og ikke mindst de ting, der er på hold lige nu (UFO's).

Lige nu ser den sådan ud:

WIP's
 
(Work in progress)
WTD's
(Want to do)
Filtede tøfler til M.
Filtede tøfler til mig
Puder til U's værelse
Hylster til Ott-lite-lampe
Hylster til strikkepinde
Toilettaske til mig
 
UFO's
(UnFinished Objects)
Hjertesjal
 
Men faktisk burde jeg redigere lidt i den.
  • DU2011 afventer næste pakke fra Helene Juul.
  • De filtede tøfler ER faktisk strikket og filtet begge to, men jeg afventer Matildes hjemkomst, så vi kan afprøve om de skal have en tur mere i maskinen. Så først billeder af dem når de er helt klar.
  • Dear Jane afventer at jeg får klippet stof til trekanter på tre sider.
  • Jeg HAR lige fjernet penalhus og netbookhylster fra WTD-listen.
  • ...og disse her burde flytte et punkt fra WTD op til WIP:

Og så er der denne bunke, hvor det færdige produkt slet ikke er med på listen...


...men det er fordi det er til en hemmelighed!

tirsdag den 6. september 2011

Netbook-hylster og penalhus

I sidste uge fik alle 0.-6. klasses elever i Helsingør Kommune udleveret netbooks - en lille mini-pc, som de skal bruge som digitalt læringsmiddel sammen med smartboards i klasserne og trådløst netværk på alle skolernes områder. Min Ulrikke går i 4. klasse og fik jo også sådan én med hjem - jeg kunne underholde længe om de vilkår vi som forældre skal acceptere vedr. ansvar og erstatningspligt - men det vil jeg skåne jer for, bare sige at vi afventer et svar på en henvendelse til skolebestyrelsen...

Nå - med til netbook'en hører et hylster og det betyder at alle ca. 800 elever på skolen har det samme hylster. Det synes Ulrikke er kedeligt og upraktisk, så hun ville gerne have et hjemmesyet sæt med penalhus og matchende netbook-hylster. Jeg havde tidligere købt noget lilla Ulrikke-stof - både på træffet og tidligere hos Kastanja, så i går da jeg kom hjem fra arbejde, så var det igang.

Kl. 22.30 var jeg færdig, så i morges da Ulrikke stod op, lå der et smart sæt på skrivebordet:

Penalhuset er syet som en syboks af et 12x10" kvadrat.
Hylstret er lavet uden mønster efter målene på netbook'en.

Flappen lukkes med to magnetlåse.
Ulrikke syntes at vi skulle hive netbook'en lidt op, så I kan se at den passer ned i!
Jeg har syet en stofnavnemærkat ind i lukkekanten, så der er navn på. På penalhuset benyttede jeg lejligheden til at gå lidt amok med BSR-foden på Berninaen, så jeg fik øvet mig i frihånds-fjerranker, men det ses ikke på billedet.

torsdag den 1. september 2011

De sidste 6 DJ-kvadrat-blokke

Imellem alle mine WIP's er jeg også videre med mit Dear Jane, og nu er alle kvadraterne færdige. Billederne herunder er desværre ikke så gode - de er taget i tusmørke på altan-bordet...

L13 - Harvest Moon

M8 - Enchanted Square

M9 - Fan Dance

M10 - Simple Simon

M11 - Rickshaw

M12 - Hopscotch