søndag den 30. oktober 2011

225 Dear jane blokke er færdige

Egentlig 226 blokke, men det taler vi ikke om...

Her er de sidste - blokken til nederste højre hjørne skal have syet navn, årstal og antal dele på, men jeg mangler lige at gøre det hele op. Jeg har talt undervejs, men jeg mangler at tælle nogle blokke.

BR2 Leigh's Woods

LS11 Kathyøs Cake

RS9 Daish Delight

BRC Sarah Jane
Totalbilledet er også opdateret, og jeg glæder mig til at kunne lægge et rigtigt foto af den rigtige top på siden!

fredag den 28. oktober 2011

Det synger på sidste vers... (update)

... med trekanterne til Dear Jane. Min "store" pc - den jeg normalt bruger - er gået i udu, så jeg kan ikke opdatere totalbilledet på Dear Jane-siden, men her kommer de næsten-sidste trekanter:

(update: Nu er pc-en midlertidigt fixet, så totalbilledet er opdateret)
BR4 Candy Dish

LS2 Barb's Diamond

LS3 Connie's Brownies

LS4 Virginia's Kite

LS6 Suzie Q

LS7 Sally's Steeple

RS8 Love forever

RS11 Hills of Jerusalem


Hmmm... og nu hvor jeg sidder og lægger billederne ind her går det op for mig, at jeg har en trekant for meget! Der mangler 10 trekanter + et hjørne, men her ovenfor er der 8 og jeg har de tre sidste liggende næsten-syet. Hvad er galt???

(Lidt efter...) Nu har jeg fundet ud af det: Jeg har lavet to LS7'ere! Og det er da ikke mere end... i mit sidste indlæg at jeg viste 1. udgaven. Det er for dumt- eller et tegn på at jeg er ved at have gjort det her for længe. Godt at det snart er slut!

MEN - jeg når mit mål - jeg er færdig med alle blokke inden 1. november, altså indenfor et år. Dvs. at jeg gennemsnitlig har været 1,6 dag pr. blok! (og i dette regnestykke har jeg ikke medregnet 2xLS7) Langt de fleste af blokkene er håndsyet over pap og applikeret, men jeg har maskinsyet hvor det var oplagt med stamps-teknikken.

Nu må jeg se lidt kærligt på pc'arrrnnn!

lørdag den 22. oktober 2011

Kun 10 trekanter og et hjørne

Det er dét jeg mangler for at have syet alle blokke til Dear Jane. Nu er mit mål at nå det sidste inden 1. november, hvor jeg har været i gang i et år.

BR1 Rosemary's Rainbow

BR9 Sue's Garden

LS7 Sallyø's Steeple

RS5 Geisha Girl

RS7 Fedelia's Hearts

RS10 Grandma Nan's Bodice

...og så skal jeg også snart videre med Designudfordringen!

fredag den 21. oktober 2011

Sviptur med Oslobåden

Vores efterårsferie-oplevelse har været en sviptur til Oslo med Crown of Scandinavia - vi tog afsted tirsdag aften fra København og var tilbage igen torsdag formiddag.

Vi var afsted alle fire - en god fidus med Matilde fordi hun endnu ikke er fyldt 16 og derfor var med som barn i alle henseender - også i rstauranterne - det sparede vi mange penge på!

Vi havde en pragtfuld dag med perfekt vejr i Oslo, hvor vi startede med at gå langs havnefronten hen mod Aker Brygge. Der skulle sejle en lille færge over til Bygdøja, hvor Kontiki-museet ligger - men projektleder-Marie fik en overraskelse: Færgen var lagt op for vinteren (!!! vinter - vi er i oktober!). Så vi gik videre op mod en stor busholdeplads ved Nationalteatret og tog en rutebil ud til museet. Det var faktisk en sjov tur, fordi vi fik set hvor kort vej der er fra denne hovedstad til landet med marker og græssende får.

Vejret var perfekt: Stille, solrigt og ikke for koldt, ca. 5 grader
Oslo i baggrunden - fyret står på Bygdøja ved Kontiki og Fram-museerne
Museet var rigtig godt - vi fulgte med i dokumentarserien om Thor Heyerdal, da den blev sendt for nogle år siden og vi har også set hans museum ved trappepyramiderne på Tenerife. Det var spændende at se Kontiki og Ra II i naturlig størrelse. Bagefter sad vi og nød det dejlige solskin ved et lille fyrtårn tæt på museet, inden vi tog bussen tilbage til byen.

Kongeslottet for enden af Karl Johan var desværre under renovering

Vi stod af ved Slotsparken, så vagtskiftet ved slottet (de er ligeså fjollede som de danske gardere...) og gik så ned gennem Karl Johan og osede i butikker. Øj - der er dyrt i Norge, men farmand fik da et par nye vandrestøvler på udsalg.

Vi geocachede undervejs og sjældent har vi været i en storby, hvor det er så let at geocache uden at anstrenge sig! Vi fandt 17 i løbet af de 6 timer vi var der og vi gik egentlig ikke efter dem - vi tog bare dem vi alligevel kom forbi.

Turen frem og tilbage med Oslobåden var - hmmm - lad os bare sige at der var stiv kuling i Skagerak og Kattegat, så det var hårdt. Værst på vejen hjem, hvor det startede så snart vi var fri af fjorden og det var imens vi spiste aftensmad. Selv jeg måtte kapitulere og tage en søsygepille - rent profylaktisk naturligvis - men så sov jeg også godt. Matilde blev meget dårlig - ikke flere detaljer om det - far og Ulrikke sov sig fra det.

På vejen op spiste vi i buffet-restauranten - på vejen hjem i steakrestauranten. Lad mig anbefale steaks'ene - det er altså bare bedre mad og faktisk blev det billigere, da der var nogle meget fordelagtige børnemenuer. Miljøet i steak-restauranten er også bedre - ikke al den larm og tumlen rundt af gæster til og fra den megastore buffet.

Alt i alt en skøn tur, som vi alle fire nød rigtig meget - og så har pigerne også været i Norge (som de selv sagde på vejen hjem).

PS. I vores egen båd bliver jeg ALDRIG søsyg, men det er nok fordi at man er tættere på den friske luft og kan se horisonten hele tiden - det er svært på en færge.

tirsdag den 18. oktober 2011

Bagsidestoffet er klar nu!

Stofmutter i Helsingør har ophørsudsalg for tiden med 50% på alt i butikken. Det måtte jeg udnytte til at købe bagsidestof til Dear Jane-tæppet - tiden nærmer sig hvor jeg er klar til det! Jeg var spændt på om der var noget jeg kunne bruge, og som vil egne sig - og om der så var nok på rullen.

Jeg var heldig! Da jeg så dette her var jeg ikke i tvivl - det vil passe supergodt som bagside på mit Dear Jane:


Det er en Hoffman-kvalitet og tilpas diffust i mønstret til at de forskellige quiltninger i de mange forskellige blokke ikke vil blive så tydelig på bagsiden. Farverne er også helt perfekte.

Og så lidt flere trekanter:

BR5 Gay's Glory

LS1 Nancee's Fantasy

LS13 Watermelon

RS4 Dutch Apron

fredag den 14. oktober 2011

Endnu flere trekanter

Lige for øjeblikket sprøjter jeg nærmest DJ-trekanter ud. Jeg kan sagtens sys dem imens jeg ser tv og så blir' det jo til noget.

BR3 Attic Window

BR10 Nicholas' Diamond

BR11 Tartan

LS5 Olympic Torch

LS9 Kiwi

onsdag den 12. oktober 2011

Designudfordring - nu med flere dyr

Ok - jeg bøjer mig for det pres der er lagt på mig - jeg viser mine applikerede dyr til pakke 3 i Designudfordringen 2011. De blev færdige i mandags - jeg troede at næste pakke kommer i næste uge, men det er vist flyttet til efter den 22. oktober...

Anyway: Jeg havde jo allerede syet en skildpadde i pakke 2 og derfor var denne mulighed brugt til det "figurative og naturalistiske". Jeg havde ikke lyst til at lave blomster, så flere dyr måtte det være! Matilde samler på skildpadder i sin sættekasse, jeg samler på elefanter i min sættekasse og Ulrikke har fordelt samlingen på ugler og frøer. Derfor var valget ikke så svært: Ugler, frøer og elefanter.

Jeg gik på nettet og fandt disse billeder med lidt google-billedsøgning:



De blev printet ud og skaleret på en kopimaskine, så de passede til min blokstørrelse på 8x8". Uglemotivet blev tilpasset lidt, så det passede til det kvadratiske format.

Mine udgaver ser så sådan ud:






Delene er strøget på med Steam a Seam Lite og applikeret med knaphulssting med DMC mouline. Jeg bruger altid to tråde og ofte to forskellige tråde, da det giver lidt mere spræl til applikationen. Frøernes ben er applikeret med lilla/grøn, uglernes grene med lilla/brun, de røde stoffer med to forskellige røde osv.
De to blomster på ugle-blokken er klippet ud af det tyrkise kan-jeg-ikke-li-stof fra denne månedspakke! Jeg har måttet afvige en tand mere fra Helenes regler, da min ensfarvede hvide (som ikke er ensfarvet) nu heller ikke længere er den gennemgående i alle pakker - den observante kan se at jeg er ude i to forskellige hvide baggrundsstoffer, men jeg løb tør på lageret...

Behøver jeg at fortælle, at min mand synes at farverne er "børnehaveagtige"??? Jeg har lovet Ulrikke det færdige resultat af udfordringen, og hun er ikke enig med ham!

mandag den 10. oktober 2011

DJ-trekanter...

Øv - jeg kan ikke finde på spændende overskrifter til indlæggene om Dear Jane-blok-fremgangen!

Siden sidst har jeg fået syet den tredje hjørne-trekant og to trekanter mere. Det fjerde og sidste hjørne skal vente - det bliver den aller-sidst-syede blok, da den skal have påsyet det samlede antal dele i tæppet. I min sammentælling er jeg foreløbig oppe på 3.975 dele, men jeg mangler at tælle i nogle af kvadraterne og så selvfølgelig de blokke, der endnu ikke er syet.

Den midterste stjerne er styg!
BLC Goshen
RS12 Marlene's Pirouette


BR12 Jessie's Stained Glass
Weekenden er gået med at få Mariehønen på græs, få den tømt for alle de ting, der skal i frostfrit depot for vinteren og så er den blevet pakket ind i vinterpressenning. Vi nåede det inden vejret blev helt forfærdeligt i går eftermiddags!

Aftenerne har jeg applikeret, så jeg er gul og grøn i hovedet - udfordringen til denne månedspakke i Designudfordringen er figurativ, naturalistisk applikation og jeg har valgt at sy dyr! Billeder af mine løsninger kommer på fredag, da de mødes lørdag i gruppen hos Helene, men kodeordene for mig er ugler, elefant og frøer!

torsdag den 6. oktober 2011

Sampler-bøger

Inspireret af Berit gik jeg på Amazon og opdagede, at der er fri fragt til Danmark for tiden. Derfor kom jeg til at bestille 3 bøger - kun med samplere...



Jeg kunne godt tænke mig at lave en Farmers Wife kun med Fasset-stoffer!

mandag den 3. oktober 2011

Dear Jane trekanter... igen!

Den sidste uges tid har jeg været ret produktiv:

BR6 Frank's Rickrack

BR13 Argyle

LS Northerns Lights

LS12 Button Hook

RS2 Cherokee Lee

RS6 Tumbling Blocks

LLinda's Church in the Valley

TLC Sadie Rose
Totalbilledet er ved at se færdigt ud...

søndag den 2. oktober 2011

Drive-in-bio og barnedåb

Vi vandt jo billetter hos Superheltemor i sidste uge og i går var dagen (aftenen) så kommet, som Ulrikke havde glædet sig til: Vi kørte til Lynge, ned i et hul i grusgraven og så to (!!!) Lille-Per film i træk. Det var rigtig hyggeligt - på vej derhen var vi en tur forbi vores faste fast-food-leverandør og købte pizza-sandwich, som vi så havde med som aftensmad. Den første film skulle starte kl. 19 og efter en lang, varm dag med kajakroning på Esrum sø for farmands vedkommende og geocaching for Ulrikke og fruen her, så var det fint at kunne få noget nemt. Vi havde også varmt vand med i termokande, så vi kunne lave varm cacao og nescafe under filmene. Vi havde medbragt masser af tæpper og puder så vi rigtig kunne gøre os det behageligt, men tæpperne fik vi ikke brug for - det var hammer-varmt hele aftenen.

Det ser lyst ud på billedet men det er faktisk tusmørke-mørkt - men stadig
 ikke mørkt nok til film. Derfor blev filmen forsinket ca. en halv time.

Det er altså rigtig hyggeligt med drive-in,
men kvaliteten er ikke som i en rigtig biograf.

Lille-Per fra 1954 - pyha - det er en sej omgang, og den kom først i gang ca. 19.30, da vi måte vente på at det blev mørkt nok. Klokken var så 21.30 før forpremieren til Far til Fire tilbage til naturen kunne sættes i gang efter en kort tissepause. Der var forbavsende mange mennesker til dette særarrangement, hvor alle i bilen hver fik en (meget lille) smagsprøvepose med Haribo Black and White skum-dimser.

I dag har jeg så været til barnedåb - familien har været delt op på forskellige arrangementer.
Jeg vil bare lige vise de to flotte kager, som mor Lisa havde lavet - indeni er der chokoladekage med lag af hindbærflom:



Sådan skal det da gøres!

Og forresten, alle de mange kvadrater jeg havde liggende i et tidligere indlæg, de var til denne hund, som Mikkel fik sammen med sine gaver: