lørdag den 26. november 2011

Forældredag på efterskolen

Denne uge har været lidt sej at komme igennem - jeg har været alene hjemme (nej ikke helt: Ronja-hunden har holdt mig med selskab!) - og samtidig har jeg haft meget travlt på arbejdet, så jeg har ikke rigtig kunnet nyde alene-skabet ;-) Matilde passer jo sin efterskole og min husbond og Ulrikke-tøsen er på Tenerife og nyde varmen - det kunne jeg ikke tage fri til lige nu for tiden.

Onsdag måtte jeg køre til Kolding til en strategi-konference - jeg kørte hjemmefra kl. 5.00 for at kunne være der til tiden. Den dag måtte Ronja passes hos farmor og farfar.

Fredag måtte jeg arbejde til sent, så Ronja blev hentet på et tidspunkt og var med mor på arbejde - det gik fint!

I dag måtte jeg igen tidligt op og køre til Fyn - der var skole-hjem-samtaler på efterskolen. Heldigvis skulle jeg først være der kl. 11.30, så på vejen havde jeg tid til at aflevere Matildes Bernette-maskine til reparation hos Bernina i Odense. Undertransportøren har sat sig fast...

Hjemmefra havde Ulrikke og jeg forberedt en jule-pakke-kalender til Matilde så den var helt klar til ophængning over hendes seng. Hun blev meget overrasket og glad da hun så den. Ronja var selvfølgelig med på besøg:



I morgen kan jeg bare holde fri og hygge mig hele dagen - og sove læææænge!

fredag den 18. november 2011

Designudfordring pakke 4

Udfordringen for denne pakke er "På kryds og tværs", "Bag lås og slå" og "Hegn, gitter og stakit". Den ene blok var ikke svær at vælge - Rail Fence er en af de letteste blokke at sy og rammer plet i forhold til emnet. Et andet traditionelt blokmønster er Attic Windows, og det synes jeg også rammer kategorien ret godt.

Rail Fence øverst til venstre, Attic Windows i midten

Det er ikke ret tydeligt at se "vinduerne" når blokken står on-point, men det skyldes nok også at det lilla-plettede stof ikke er det bedste valg til den visuelle 3D-effekt.

Pludselig en aften fik jeg så en god ide: Der skal da være nogle (f)uglebure:


Uglestoffet er efterhånden ret hullet med alle de ugler jeg har skåret ud til søgte motiver.

tirsdag den 15. november 2011

Færdig med hækl for denne gang!

Der har hvilet et produktionspres på mine skuldre de seneste dage! Ulrikke ville meget gerne have sin poncho på i dag, da dagen i dag var lidt speciel: Hun har været til kontrol på Riget med sin nye hjerteklap - og alt så heldigvis perfekt ud. Hun skal først komme igen om et år - fantastisk! Og hun er stadig ét af kun to børn på hendes størrelse, der har fået en ny hjerteklap via lysken på Rigshospitalet.

Ponchoen fik jeg hæklet færdig i går aftes inkl. blomst, og i morges inden vi kørte afsted nåede jeg at hæfte alle enderne:


Bagefter Riget tog vi til Statens Museum for Kunst, hvor vi lige var en tur indenfor og se guldaldermalerierne (Farmand og Ulrikke havde ikke været der før og man skal benytte sig af den gratis adgang!). Bagefter var vi på geocachertur rundt i Østre anlæg.

Sikke en god dag!

lørdag den 12. november 2011

Fremdrift på flere fronter

På trods af krævende fuldtidsarbejde får jeg da lavet noget herhjemme! Jeg er heldigvis velsignet med en husbond der (næsten) altid laver aftensmad, og det er en kæmpe-ting for mig! Jeg køber ind, vasker, stryger (den smule der skal det) og gør rent. Men det gode ved det er, at det kan man gøre når man synes det passer, det skal ikke være på et bestemt tidspunkt.

I dag sov jeg længe (helt til kl 10 - ren teenage-life-agtigt), stod op og har støvsuget næsten siden kl. 11 (nu er klokken lidt over 13). Jeg afbrød støvsugningen for at børste og klippe poter på hunden; dette foregik ude på vores ene altan for at have hårene ude i fri luft. Den friske blæst sørgede for at puste alle hundehårene ud i naturen - troede jeg. Jeg havde glemt at jeg havde ladet hoveddøren stå åben under altanen, med det resultat, at størsteparten af alt det afstriglede uld-tot-hår var blæst lige ind i den ny-støvsugede entre! Hvor dum har man lov at være???

Nå - støvsugningen på 190kvm fordelt på 3 etager er nu færdig og jeg gider ikke mere rengøring i dag. Jeg har benyttet solskinsvejret til at tage billeder af mine projekter, både igangværende og færdige:

Tre-delt madras, købt i Jysk, havde egentlig tyndt sort stof på som betræk.
Har nu fået nyt og lyst, syet af et "Form og Farve"-sengetæppe, købt for
175 kr på Ørskov-lagersalg i sidste uge. Det var en udfordring at finde ud
af at sy betrækket, så madrassen stadig kan foldes!Nu mangler bare de tre
ugle-putte-puder, jeg har lovet Ulrikke! Det er hendes 'hule' under
hendes seng, hvor hun ser fjernsyn.

Poncho'en til Ulrikke vokser også i længden, men jeg orker ikke
mere end 3 rækker om dagen. Det er hårdt for fingrene!

Stablen med bali-kasse-klumper vokser også. Jeg mangler kun nogle få
rækker, så kan jeg begynde at sy klumperne sammen til større klumper
og til sidst har jeg forhåbentlig en flot Bali-top til et tæppe.
Min løsning til DU2011 - pakke 4 ligger også klar, men billederne af dem kommer først på bloggen på fredag.

Nu skal Ulrikke, Ronja-hunden og jeg finde et sted hvor vi kan tage ud og geocache i det gode vejr i dag. Farmand tog til spejdermøde i Jylland i morges kl. 6.00 (derfor sov jeg længe!!!) og kommer først hjem i morgen aften - Matilde er blevet på efterskolen i denne weekend - der er besøgsweekend for nye potentielle efterskolelever og hendes veninde kommer og skal prøve efterskole-livet.

fredag den 4. november 2011

Lilla hækl'

Jeg har igen taget et spring ud af min comfort zone og har på opfordring fra Ulrikke kastet mig over at hækle (!!!) Jeg syns' det er hårdt for håndled, hænder og især tommelfingre!?

Ønsket er en poncho, som hun vil have med i skole og tage på derovre, altså ikke en overtøjs-model. Vi fandt denne her hos Garnstudio og selvfølgelig vil Ulrikke have den i lilla farver. Min sædvanlige net-garns-pusher havde ikke Paris-garn, så jeg bestilte hos Krestoffer (og opdagede at de er naboer til min Bernina-mand i Odense...).


Her er hvad jeg har nået indtil nu - den blir' da ret flot synes jeg! Det er kun stangmasker, så det kan jeg lige klare (og der ligger forøvrigt en glimrende hækleskole på Garnsstudios hjemmeside - det er godt for sådan en hækle-analfabet som mig).

I dag er det fredag, og så har jeg tidligt fri! På denne tid af året er jeg kun hjemme i dagslys fredag-lørdag-søndag, så det skal udnyttes:


Jeg har her lagt mit Dear Jane op på gulvet i stuen - alle trekantblokkene er lagt rundt omkring på de rigtige pladser og så er de "massive" trekanter placeret imellem - jeg skal jo sikre mig at de ikke kommer til at ligge liiige op af en blok med det samme stof. Nu kan jeg komme igang med at sy trekanterne sammen og så på midterstykket.

Flere spørger hvormange meter af det hvide stof jeg har brugt. Jeg mener, at jeg har købt 9 meter ialt, men jeg er ikke sikker - det kan muligvis være lidt mere. Men jeg har noget i overskud - jeg skal kun bruge noget til den hvide bølgekant yderst på tæppet. Køb 9 meter, så er der nok!