mandag den 30. april 2012

De tre H-er

Hospital - Håndværk - Håndarbejde. Det handler dette indlæg om.

Vi har ferie - det vil sige, de voksne i familien har ferie! Vi skulle bare have en uge herhjemme hvor vi kan få lavet nogle praktiske ting, men det går jo ikke altid som man har planlagt.

Onsdag-torsdag skal vores ♥-barn Ulrikke igen ind på Riget og "opereres" - det vi kalder en lille hjerteoperation. For en måneds tid siden begyndte hun at have smerter i hjertet når hun anstrenger sig og pulsen stiger, derfor fik hun lavet en arbejdstest inde på hjertelaboratoriet:

Ulrikke ville gerne have sit ansigt skåret væk, hun var ved at
sige noget og havde derfor et underligt ansigtsudtryk.
Resultatet af denne undersøgelse var at hun har iltmangel på bagsiden af hjertet, så på torsdag skal hun have lavet en KAG, en røntgenundersøgelse, hvor hun får lagt et kateter op i hjertet med kontrastvæske.

Det er rigtig øv, for vi håbede at med den nye hjerteklap hun fik for præcis et år siden, så ville der gå laaang tid før der skulle pilles igen. Men nej... Hun har det ok nu, men tager den også med ro, har droppet badmintontræning den sidste måneds tid og må ikke deltage i idræt i skolen.

Så - derfor har vi kun et par feriedage, og så skal der laves noget. I dag har jeg malet plankeværker på den ene side af huset:

Venstre halvdel: Før - Højre halvdel: Efter
Jeg har altså også malet plankeværkerne indeni gården!

Algerne har fanden skabt!
Min solglade mand var først på en fortjent tur i kajakken i formiddags, op og ned langs kysten og da han kom hjem, vaskede og ordnede han altanerne på solsiden. Vi nåede lige at få 1½ time i solen, da vi begge var færdige.

Igår, hvor det ikke var så varmt, fik jeg syet nogle ting på maskinen:

På arbejdet modtog vi en pakke, der var foret med sådan noget lidt stift skumgummiplade. Haps sagde jeg og snuppede den med hjem - den vil være god som sætte-blokdele-fast-med-nåle-plade og den fik lige lidt Fassett-stof udenpå:



Vi skal snart til konfirmation og den glade konfirmandinde ønsker sig penge. Det skal hun have, men de skal da ligge i noget pænt, derfor har jeg syet en sort/hvid (hendes ynglingsfarver) toilettaske. Og da jeg nu var igang lavede jeg to, så har jeg en ekstra gave, når jeg en dag mangler...


Alting er jo ikke sort/hvidt - derfor fik de lidt pang ved lynlåsen:


Mønstret på faconen på toilettasken er fra Quilt My Design - efterhånden en klassiker herhjemme.


De sort/hvide stoffer er en mini 2.5"-rulle, købt på træffet i Odense 2011.
Pangstofferne er fra Stofmutter i Helsingør, der lukkede i vinter.
Inderforet er det samme K. Fassett-stof som jeg har brugt til skumpladen længere oppe.

lørdag den 28. april 2012

Quilt og strik

Indtil for et par år siden brød jeg mig ikke om at være igang med mere end én ting ad gangen. Jeg skulle være færdig med et projekt, før jeg gik igang med det næste. På den måde var antallet af UFO'er = 0!

Sådan forholder det sig næsten stadig mht UFO'er (bortset fra et liiiille hjertesjal jeg ikke rigtig kan komme videre med) men jeg har ændret taktik mht ideen med flere projekter ad gangen.

Lige pt har jeg gang i at strikke en trøje til mig selv magen til denne her - jeg strikker lidt hver aften - jeg quilter lidt på maskine på balitæppet når jeg føler for det og har en geopodcast jeg kan lytte til imens. Derudover rykker jeg en del på Dear Jane-quiltningen, men det tager tid når hver eneste blok bliver individuelt quiltet - nogle mere end andre:


Og så er jeg også nødt til at have gang i noget almindelig håndsyning over pap, der er nemt at tage med syaftener i Kronborgquilterne. Jeg har valgt at sy stjerne-dækkeservietterne, som mange i klubben har syet op i reprostoffer, men jeg laver dem i grønne balistoffer, rester fra en Green Tea Balipop, som Matilde tidligere har forlystet sig med.


I formiddags nåede jeg at komme en tur i skoven med Ronja inden det begyndte at regne. Jeg fandt to mystery-cacher, men den sidste jeg ledte efter måtte jeg give op overfor - der var bare for meget vand i mosen jeg skulle passere:


Men ellers var skoven skøn og forårssmuk med massevis af anemoner!

Og ja - jeg har fået min nye bil og den er bare pragtfuld!

søndag den 15. april 2012

Fremgang på quilte-fronterne

Intet færdigt nyt at vise frem, men jeg quilter så jeg er blåviolet i hovedet! Lidt hver dag på maskine på balikasse-tæppet:


Det er ret kedeligt, men det bliver flot! På billedet mangler der quiltning i retningen fra højre og skråt nedad mod venstre, så der kommer streger i alle kasse-siderne. Jeg prøver at tage en times tid hver dag med det, så går det lidt fremad, selvom jeg ikke kan se det. Der mangler maaaaaaange streger. Men hurra for at have en overtransportør til den type quiltning!

Jeg prøver også at nå et par blokke på Dear Jane hver dag. Når jeg som i går får syet 4 blokke, så føler jeg at jeg er forud for planen.


Jeg tror jeg har quiltet 20 kvadratblokke nu - det foregår i hånden og uden ramme. Jeg prøver så vidt muligt kun at quilte i det hvide stof, men der er nogle blokke i tæppet der er så "massive" med mønsterstof, at jeg nok må bryde denne regel nogle steder. Quiltningen af de "massive" trekanter i kantborten skal også quiltes med farvet tråd, der passer til stoffet.

Jeg er startet fra midten og arbejder mig udad, en ramme af gangen. Jeg har ikke noget forlæg for hvordan hver blok skal quiltes, jeg improviserer mig bare frem fra blok til blok. Jeg bruger en blå vandopløselig pen til at tegne streger der hvor mønstret skal være præcist. De blå streger forsvinder superlet bare ved at spraye med en vandforstøver. Der kan godt sidde lidt farve tilbage alligevel, men det forsvinder når tæppet vaskes når det er helt færdigt.

Uha jeg glæder mig til slutningen af den kommende uge!!! Jeg solgte min bil (13½ år gammel Opel Astra) gennem Den blå Avis for 14 dage siden og nu skal jeg have en ny (brugt) bil. Vi har fundet denne her Zafira og den er forhåbentlig klar til levering på fredag:


Er den ikke bare skøøøøn? Ja, ikke farven, jeg ville helst ikke have en sort, men man må jo tage hvad der er, når den er brugt. Ikke engang 3 år og super-kanon indeni - fx er der mulighed for 7 sæder, så jeg kan have endnu flere syveninder med, når vi skal på tur med Kronborgquilterne! Jeg havde joket med at jeg måtte gå efter sådan en bil - vi har slet ikke brug for alle de sæder selv, men når nu de er der, så er det da smart! Man kan godt gå hen og blive lidt gammeldags barnlig og glæde sig når man får sådan en ny køre-gadget!

lørdag den 7. april 2012

Miniquilt-planer

Flere af sy-kollegerne fra Kronborgquilterne har syet et repro-sampler-tæppe efter et mønster fra Patchworkhuset. Som min kære husbond så rigtigt siger, så HAR vi jo ikke brug for flere tæpper - derfor vil min kommende, endnu ikke påbegyndte men dog planlagte patchworkudfordring være at lave et tæppe - i ministørrelse.

Her er et af originalerne:


Jeg har tegnet blokkene af i EQ5 (ja, jeg ønsker mig ver. 7 i fødselsdagsgave) og skaleret dem ned til 4½", så er jeg spændt på hvor småt det bliver. Stofferne vil blive blå, rosa og lidt brune repros, dels dem jeg købte hos Patchworkhuset ved en aftentur derind for en måned siden:


Og dertil lidt supplement, som Helene Juul var sød at pakke og sende til mig ved hendes fødselsdagsudsalg i sidste weekend - købt til halv pris:


De er bare så smukke, så man får tårer i øjnene

Så er jeg gået i gang med at quilte Dear Jane. Jeg kan bare sige til jer der syr blokke - quiltningen af tæppet er IKKE lige noget man bare laver. Hold da op - det tager tid!

Her har jeg quiltet tre af de midsterste blokke - det er meget svært at se på billedet...


Til slut et billede af den stolte ejer af Designudfordringstæppet. Ja, hun vidste godt at det lå klar efter spejderturen, hun har været med i processen og fx selv valgt lilla som hovedfarve og at der skulle være buer i kanten, men hun er glad for at det nu er færdigt og kan bruges:


God påskeferie til alle!

tirsdag den 3. april 2012

Puslespil, sandwiches og gulvvask

Bag denne kryptiske overskrift gemmer der sig faktisk noget fornuftigt!

I disse dage er jeg græsenke - Matilde kommer først hjem på påskeferie fra efterskolen onsdag aften, og far og Ulrikke er på påsketur med spejderne, også til onsdag. Så min fritid udenfor arbejdet har stået på færdiggørelse af Designudfordringen og så i dag: Hektisk aktivitet! Så hektisk, at jeg smed bukserne og blusen og arbejdede i trusser og undertrøje (og knælange skisokker - et ømt syn hvis nogen havde set mig...)

Arbejdet stod på sandwich - 2 stk. ovenikøbet. Dear Jane og Balikassetæppet skulle samles og det skulle være nu imens jeg var alene hjemme. Jeg havde noget tilbage på den rulle 80/20 Legacy jeg købte i Skærbæk i 2010 og der skulle bare være nok til begge tæpper.

Først Dear Jane - her ser I kun bagsidestoffet, der er limet på mellemforet:


Læg mærke til overskuddet af mellemfor nederst i billedet - det får betydning senere...

Det er ikke så tit at de tæpper jeg limer, ikke kan ligge på dette stykke gulv i stuen, men Dear Jane er altså stort, ca. 210x210cm. Det måtte også ligge lidt ind over gulvtæppet under sofaen, men det gik. Det er selvfølgelig en fordel af være to om sådan noget, men jeg ville ikke vente til på torsdag, når Matilde er hjemme (hun plejer at hjælpe mig). Den opmærksomme bloglæser kan se Dear Jane toppen ligge krøllet sammen i sofaen ;-)

Efter Dear Jane toppen også var limet på, ryddede jeg gulvet og gjorde klar til Balikasse-tæppet. Den rest mellemfor der var tilbage, var 20 cm for smal, men så kom overskuddet fra Dear Jane i spil. Jeg puslede med denne brede strimmel, en anden lille rest og syede det sammen med den største rest og så var der nok til balikasserne.


Søm nr. 72 på Berninaen er supergod til at sy sådan noget sammen uden at man kan mærke det udenpå det færdige tæppe bagefter - jeg har før snydt på denne måde ♥

Og dermed blev der nok til begge tæpper, der nu hænger klar til quiltning på rækværket ved trappen:


Dear Jane bliver håndquiltet, balikasserne maskinquiltet. Totalbilleder kommer på bloggen, så snart de er helt færdige!

Nå - og så var der dér med gulvvasken! Når jeg limer på gulvet, kan det ikke undgåes at der kommer lim ud på trægulvet og det kan man mærke, når man går med strømpesokker. Så jeg sluttede hele seancen med en gulvvask i lime-zonen.


Og det var så den eftermiddag...

Nu skal jeg flade ud foran fjernsynet og så ellers i seng og læse videre i min krimi - kender I den amerikanske forfatter Karin Slaugther? Har snart læst alle hendes bøger - de er altså gode!

mandag den 2. april 2012

Designudfordringen er færdig!

Pyha - det har søreme været en udfordring - Helene Juul lille efterårs-vinter-leg med stoffer og temaer! Stofferne var ikke lige efter min smag og deres mønstre og farver har bestemt været den største udfordring. Men det har været supersjovt at være med og jeg er stolt over at jeg ikke bare har lagt blokkene væk, arkiveret under UFO, men derimod holdt på og lavet et fint tæppe til Ulrikke.

Størrelse: ca. 112x175cm
Ca. halvdelen af blokkene er håndsyet, den anden halvdel maskinsyet som stamps. Alt er håndquiltet.

Ulrikke ville meget gerne have en bølgekant på tæppet, og den udfordring greb jeg som en kær mulighed for at øve mig på buerne jeg skal lave på Dear Jane-tæppet. Så jeg lavede en bue-skabelon i samme bredde som til Dear Jane, buerne blev tegnet over på kanten af det færdiguiltede tæppe og så syede jeg lukkekanten på (med overtransportør) rundt i buerne.

Trevlekanten af lukkekanten førte jeg langs buestregen og syede med 1/4" sømrum. Først derefter klippede jeg resten af sandwichkanten af. Det havde været umuligt at styre, hvis jeg ikke havde haft det ekstra stof i kanten!

Et kig ned i skraldespanden, hvor jeg er ved at klippe det overskydende af:


Derefter kunne lukkekanten bukkes rundt og sys til på bagsiden i hånden. Strimlen til lukkekanten blev skåret smallere end jeg plejer - kun 1 3/4" mod normalt 2 1/4". Men lukkekanten skal på Dear Jane være meget smal og det skulle jeg også prøve.

På dette DU-tæppe er der lækker lilla fleece på bagsiden og 80/20 Legacy som mellemfoer, så tykkelsen er til at tage og føle på og det var lidt svært at sy den smalle lukkekant på plads.

Fleecetæpperne jeg har brugt til bagside, er syet sammen med en rest strimmel fra kantborten på forsiden.


I sidste øjeblik huskede jeg at sy et lille mærke ind sammen med lukkekanten:



Bonusbillede - sådan så det ud da jeg limede sandwich midt i februar:


Det ser lidt fladt og kedeligt ud!

Ulrikke er på spejder-påsketur i disse dage, så hun må vente til onsdag aften med at putte med tæppet!