mandag den 21. maj 2012

God miniferie i Øster Hurup

Vi havde 4 dejlige dage i det østlige Nordjylland - ja undskyld i min verden er det ikke særlig nord-agtigt, når vi ikke engang er nord for Limfjorden. Men på kortet var vi nord for en streg, hvor der stod Nordjylland!

Vi boede i et feriehus i Øster Hurup - under 100 meter fra Kattegat-vandkanten.Vejret var ikke det bedste, men havde det været det, ja så havde vi jo ikke været afsted, men derimod på forlænget weekend i Øresund i vores båd. Denne tur var plan B!

Feriecentret - billedet er taget fra stranden. Der er badeland under "kuplen".
Farmand og Ulrikke på en lille revle. Det var ikke et godt badested,
synes bademanden i familien, - man skulle gå halvt til Sverige
for at blive våd over knæene!

Vi var i Randers Regnskov og så mange spændende dyr.
Men: Der lugter altså ikke godt i sådan et kæmpeterrarium, siger jeg bare...


Inde ved de "fredelige" slanger var der et utal af store, flotte blå sommerfugle


Vi var også en tur i Ålborg en af dagene. Vi kørte rundt i 40 minutter
for at finde en parkeringsplads. Og det var ikke engang lørdag formiddag!
Domkirken er utrolig flot, synes jeg.


Lørdag kørte vi en tur til Rebild Bakker, hvor vi var nede i Thingbæk kalkminer.
Heldigvis havde flagermusene forladt minen for sommeren.
Der var hyggeligt dernede, men kooooldt!
Kommer der slet ikke et quilte-relateret billede??? Nej, det gør der ikke. Jeg havde besluttet mig for at jeg ikke ville bruge en dag på NQT - denne ferie skulle være sammen med min husbond, hund og barn. I mit sidste indlæg havde jeg spurgt efter info om Skerping, og jeg fik da også nogle brugbare oplysninger, bla. et mobilnummer de efter sigende skulle svare på. Men der bød sig ikke en lejlighed til at køre helt over mod Fjerritslev.

Til gengæld fandt jeg ud af at Hobbygården i Gassum lå i det område vi kørte rundt i hver dag, og på hendes hjemmeside stod der ikke noget om ekstraordinært lukket, men derimod åben lørdag fra kl. 11. SÅ - vi kørte ind på gårdspladsen lørdag kl. lidt i 12 og der var da i den grad lukket! Oj jeg var rasende! Jeg havde faktisk sendt hende en forespørgsel dagen før, men den havde jeg ikke fået svar på, og da en kommentar til mit Skerping-indlæg synes at jeg skulle holde mig til de åbningstider der står på en butiks hjemmeside, så regnede jeg med at den var god nok. Nå - det var så 60 spildte kilometer....

Skæbnen ville det altså ikke sådan at jeg skulle shoppe stof eller andet i denne ferie, men så må jeg glæde mig til Kronborgquilternes bustur næste lørdag!

Og nu er varmen kommet - det er skønt at kunne sidde lidt udenfor i solen efter arbejde!


tirsdag den 15. maj 2012

Er Skerping - Købmandsgården åben?

Igen har jeg brug for lidt hjælp fra blogland!

Vi skal en tur til Jylland og nej, jeg skal IKKE til Nordisk træf. Jeg vil ikke byde min familie at jeg bruger en hel dag på det og jeg m-a-n-g-l-e-r jo ikke noget, men jeg vil så gerne et smut i Købmandsgården Skerping ved Fjerritslev*. Jeg har været der før og det er en fin butik.

* Deres netbutik er IKKE noget værd, men den fysiske butik er et besøg værd!

Jeg mailede til dem i mandags, men har ikke fået svar. Jeg prøvede at ringe dertil i dag, men ingen svarede. Jeg vil bare gerne vide om og i givet fald hvornår de har åbent her torsdag-søndag i denne uge - ikke mindst fordi det kunne jo være der var lukket pga. Nordisk Quiltetræf!

Det er også bare typisk - endelig kommer jeg i nærheden af både Hanne i Vejerslev og Helene ved Århus, og så lige i en weekend hvor de har lukket! ØV! Nå, men dem må jeg så handle med til træffet i Roskilde til august... ♥

Er der mon nogen der kender til Skerping og ved om de har åbent? Jeg vil ikke risikere at vi kører 2 x ca. 90 km forgæves...

søndag den 13. maj 2012

Godt råd til ophæng?

Jeg har brug for hjælp af jer - jer der ved eller har gode forslag til hvordan man laver et godt system til at hænge en (større) quilt op på væggen. Og vel at mærke på en måde så det hænger pænt og fladt, uden at bukke udad eller indad foroven.

Jeg vil meget gerne have gode råd og erfaringer om hvad jeg syr på bagsiden af quilten: stropper eller en lang løbegang? Og når I hænger quilten op  på væggen, bruger I så vinkelbeslag eller noget helt andet?

Jeg har fundet nogle amerikanske videoer med demonstrationer af færdige løsninger, men jeg vil hellere høre: Hvad gør I?

lørdag den 5. maj 2012

Alt gik godt!

Ulrikkes lille hjerteoperation i torsdags gik godt. Det var hendes 6. hjertekaterisation i alt, oveni i de 3 rigtig store hjerteoperationer hun fik da hun var 0, 1 og 2 år.

Selvom vi har prøvet det med narkose og sige godnat så mange gange, så er det altså rigtig svært og meget angstprovokerende. Proceduren hun skulle igennem i torsdag skulle tage ca. 1 time, men der kom til at gå næsten 2 timer før vi hørte fra op-stuen, at hun var ved at blive vækket og snart ville blive kørt op til os. Den følelsesmæssige rutsjebanetur man oplever som forældre i sådan en situation kan ikke beskrives.

Men - da hun kom op var hun vågen og lidt sur og tvær, det gik dog hurtigt over og især da hun kunne få noget at spise efter at have fastet fra kl. 24 til kl. 15.


Hvad fandt de ud af? Tja ikke andet end at hendes kranspulsårer ser ok ud men at hjerteklappen hun fik for et år siden allerede er lidt forsnævret. Det vil de holde lidt mere øje med indtil videre.

Vi kørte hjem igen kl. 18 og på vejen var jeg på posthuset og hente en pakke. Det var meget surrealistisk at stå i kø og vente og kigge på alle de mennesker der gik rundt og samtidig tænke på at jeg få timer forinden sad og frygtede det værste, skiftevis med at jeg overbeviste mig selv og farmand om at der nok bare var tekniske problemer. De tanker har jeg haft hver gang vi har været indlagt - denne her mærkelige parallelverden man befinder sig i - derinde hvor grænsen mellem liv og død er så lille bitte. Og verden fortsætter bare uændret udenfor på Blegdamsvej.

Nå! Fredag var konfirmationsdag, toiletpungen med penge gjorde lykke og vi havde en hyggelig dag. Ulrikke skulle bare forholde sig i ro og ikke rende for meget rundt. Men hun kan komme i skole på mandag og det glæder hun sig til.

Nu holder vi weekend og nyder solen - men ikke kulden!