lørdag den 29. september 2012

18 reproblokke

Nu er 18 reproblokke syet og skåret til - sådan så skærepladen ud bagefter:


Jeg brugte kvadrat-linealen beregnet til Dear Jane, da den har lige den rigtige størrelse.

Nu har jeg leget med at lægge blokkene op:


Så skal jeg bare finde ud af hvilket stof jeg skal bruge i stolperne, som hjørnesten og kanter. Jeg må måske en tur til Patchworkhuset i Brøndby...

Det bliver ikke en miniquilt - det er den for stor til, men meget fin som underlag på sybordet.

mandag den 24. september 2012

Klippe i stykker og sy sammen igen

Dette indlæg beviser virkelig min mands pointe om hvor skør denne patchwork-hobby er. Han siger, at jeg klipper stof i stykker for bare at have al arbejdet med at sy det sammen igen.

Det er ikke noget jeg synes jeg praktiserer, men det har jeg faktisk gjort i går og i dag.

Jeg startede med dette stykke stof:


Kaffe Fassett "Mosaic" stof, købt på Outlet i Langeskov på Fyn for flere år tid siden. Jeg synes ikke det er særlig pænt, men der indgik farven lilla, og derfor mente jeg at jeg kunne bruge det en dag. Stykket var på ca. 1,3 meter i fuld bredde. Og til dette forsøgsprojekt - øvelse i en ny teknik - så var det glimrende.

Jeg købte denne bog på Amazon i sidste uge:


Kuberne har jeg ikke forsøgt mig med endnu, det var lidt for besværligt, men jeg har lavet kaleidoskoper med en 60 graders lineal. Først præcis ens trekanter i bunker á seks:

(Trekanterne ligger i vindueskarmen og spejler sig i ruden;-)

 Trekanterne lægges op i sekskantmønster:

Derefter syes sammen i baner:

Der så til sidst syes sammen, så man har et nyt stykke stof, med nye mønstre på:


Dette stykke stof skal jeg bruge til et mindre projekt, som jeg længe har villet forsøge mig med - mere om det i et kommende indlæg.

torsdag den 20. september 2012

Alt mit patchwork

Her på bloggen har jeg nu siden marts 2010 jævnligt fortalt om stort og småt omkring især min patchwork- og quilte-hobby (dette er indlæg #224). Hidtil havde jeg lagt billeder af mine færdige ting på en hjemmeside, som jeg egentlig har til noget helt andet - nemlig historien om min 'lille' pige Ulrikke, med fokus på at hun er hjertebarn.

Siden med de færdige ting var blevet meget lang og alt andet end overskuelig, men nu har jeg ryddet op! Jeg har sorteret tingene i emner under menuer, og nu kan jeg pludselig også selv finde de ting jeg har lavet. Jeg opdagede også mange ting, der helt manglede, men nu tror jeg at den er up-to-date!


Som læser på bloggen får man mere info om processen frem mod det færdige resultat, denne side viser kun de færdige resultater!

fredag den 14. september 2012

Fredagsaften-quilt!

I nu to måneder har mine fredag eftermiddage, hele lørdage og hele søndage stået på lave_nyt_badeværelse. Men nu er det snart slut - jeg regner med at være (næsten) færdig på søndag. Så kan min mor både bade, gå på toilettet og vaske hænder på sit fine, nyrenoverede badeværelse. Hun har både toilet og bad i huset i forvejen, så hun har ikke savnet det på den måde, men hun glæder sig da til at få alt rodet væk - og ikke mindst al mit værktøj! Billeder når det er færdigt...

Aftenerne herhjemme bruges på tv og quilt. Især Dear Jane - jeg prøver at få quiltet mindst en trekant hver aften, og i dag nåede jeg to (Vild med dans, Bremen og Den blinde vinkel ;-) Tak tv2!


Da jeg rejste mig fra sofaen på et tidspunkt, synes Ronja at det måtte være bedst at ligge lige midt i Dear Jane-tæppet. Hun var udemærket klar over at hun ikke kunne ligge der, så et par klap på hendes eget tæppe bagved, så flyttede hun sig

I Kronborgquilterne har vi givet hinanden håndslag på at vi skal sy navneskilte, da vi er blevet så mange. Jeg brugte det lille kit vi fik på træffet fra Linette (QuiltMyDesign) og lavede det til et navneskilt. Navnet sidder ikke helt lige og jeg har da glemt at sy prikken over i'et ser jeg nu på billedet. Meeenn... det går vel an?


tirsdag den 4. september 2012

Hvad er det for en DJ-blok?



Det er da bare den sidste kvadrat-blok i Dear Jane-tæppet der mangler at blive quiltet! (Ja ja mangler trekanterne, ved det godt, men 168 individuelt håndquiltede kvadrater, det er da værd at bemærke og blogge om ikk?)