lørdag den 30. marts 2013

3 færdige toilettasker

Da jeg blev bedt om at lave en lørdags-sy-sammen i Kronborgquilterne med hovedformålet at sy en toilettaske, så gik jeg igang med at lave tre modeller, så jeg kunne tage billeder undervejs. Nu er de alle tre syet helt færdige og de er meget forskellige:

Først den som Matilde har sat sig på, da hun er vild med Tilda-stofferne:



Så Ulrikkes, som var selvskreven til hende - den er syet ud af rester fra hendes DU2011-tæppe:



Og til sidst den sorte med Mariehøns på - den bør jo være min:



Og når jeg får afleveret alle stængerne på onsdag, så kan de andre taske-damer sy deres helt færdig.

torsdag den 28. marts 2013

DIY - acrylstangs-buk!

Sammen med en gruppe af piger i Kronborgquilterne har jeg syet toilettasker. I snart et par måneder har vi ventet med længsel på at få leveret de stænger, som skal bukkes og sys i taskerne, så de får den rigtige facon, ligesom denne her, jeg syede sidste år...

Endelig i tirsdags kunne jeg hente et rør på posthuset med i alt 12 stk stænger, der hver skal bruges til en taske. I dag skulle jeg så gøre dem klar, så de andre Kronborgquiltere kan få deres stænger når vi mødes i næste uge. De skulle klippes ud i rigtig længde og bukkes så de passer til taskerne.

Jeg fik Ulrikke til at filme hvordan jeg gjorde - bær over med al det omgivende rod i vores kælder - og bær over med den lidt dårlige lyd (det er bare filmet med et almindeligt pocket-kamera) - hvis du skruer op, så kan du faktisk høre hvad jeg siger.


(Håber det virker - har ikke før prøvet at sætte en Youtube-video ind på bloggen... så vidt jeg husker!)

Her er alle de færdige stænger - klar til udlevering på næste onsdag:


Og nu skal jeg i gang med at sy lukkekanter rundt om stængerne på mine egne tre modeller...

mandag den 25. marts 2013

Weekendtur i London

Et lille indlæg - efter en dejlig weekend i London, bare mig og min store pige Matilde. Skønt med sådan en tøsetur  - vi oplevede en masse, både sightseeing og shopping i butikker! Vi var bl.a inde i Liberty - et fantastisk stormagasin - bygningen i sig selv var fantastisk:


 

Liberty er der hvor Liberty-stofferne kommer fra og der var da også en hel afdeling kun med dem. Men til ca. 200 kr meteren var det ikke så interessant og de er flotte ja, men passer ikke så godt ind i mit øvrige lager.

Priserne generelt i butikken var helt i skoven - vi var flere gange sikre på at kommaet i beløbene var rykket en gang for meget til højre. At de kan sælge et par helt almindelige cowboybukser uden nogle dikkedarer til 320£ (ca. 2.800 kr) - det er mig en gåde.

Men - jeg købte da noget - en bog - intet mindre end The Bag Making Bible (kun 140 kr, det var også den sidste der var):


Så må jeg se om jeg kan få syet nogle lækre tasker.

Turens højdepunkt var nok de ca. 2 timer vi var i London Dungeons.


Det var en kæmpe oplevelse - meget angstprovokerende, rædselsvækkende, nervepirrende - men super-skægt. Selvom jeg blev skræmt og forskrækket rigtig mange gange, så kunne jeg ikke lade være med at grine. Men - indrømmet - Matilde og jeg gik og klamrede os til hinanden det meste af turen rundt i Londons fortid og underverden.

Vi var med i Guy Fawkes komplot om at skulle bombe parlamentet, vi var på besøg hos bartskæren, der foretog en obuktion på lægen, der selv var død af pesten, vi gik rundt i mørket i de smalle gyder og var bange for Jack The Ripper, vi var i Sweeney Todds barbersalon, hvor hans "kæreste" Mrs Lovett tog sig af de ikke-overlevende kunder og var berømt for sine "Meatpies". Vi var i torturkammeret og fik en deomonstration af de forskellige redskaber, som kan få enhver til at tilstå de mest forfærdelige forbrydelser. Vi bevægede os rundt sammen med ca. 30 andre i en gruppe, og det endte med at vi alle blev stillet overfor den mest uretfærdige (men meget underholdende) dommer, der dømte os alle til døden ved hængning. Hængt - det blev vi - i form af et frit fald i et apparat lidt a'la Det gyldne tårn i Tivoli.

Det var en fantastisk attraktion, som jeg kan anbefale til alle, der ikke lider af dårlige nerver eller tendens til mareridt efter at have oplevet uhyggelige ting. Men husk at købe billetterne hjemmefra, det er billigere og så er det en fed oplevelse bare at kunne stille sig i Fast Track-køen og undgå over en times kø ude i det fri (og da vi var der var der 0 grader og sludregn!). Vi kom ind med det samme - vi var ikke sikre på at vi havde gjort det hvis vi først skulle stå i kø udenfor.

Nå - måske mere om turen senere...

fredag den 15. marts 2013

Grønt strik

Ligesom Marianne er jeg faldet for det grønne strik! For et stykke tid siden bestilte jeg både opskrift på en cardigan og Yak-garn fra Markno - garnet blev heftigt anbefalet af Hanne (sikke mange links i en sætning!)

Cardiganen ændrede jeg mening om da jeg først havde opskriften, så jeg fandt i stedet denne her hos Garnstudio:

opskrift nr. 82-27
Opskriften er beregnet til Bomuld-Lin, men med næsten samme tykkelse som Yak-garnet. Jeg justerede pindestørrelsen ½ nummer ned.

Det er der så kommet denne her ud af:


Som sædvanlig kommer farven slet ikke til sin ret på billederne, den er meget flottere mørkegrøn i virkeligheden.


Jeg har strikket den str L i bredden - jeg kan li' at den er bred i det - og str S i længden. Yak-garnet er lige så fantastisk som Hanne siger - det er så blødt og lækkert og virker meget bomuldsagtigt. Men varmt - det er det.

mandag den 11. marts 2013

Hjælp - gode råd modtages!

 I weekenden gik jeg i gang med sandwich og frihåndsquilt.


Alt det sorte skal pebles-quiltes (eller bobler som jeg selv kalder det), men overtråden knækker heeeeleeee tiden! Jeg synes jeg har prøvet alt. Overtråden er en Gutermann maskinquiltetråd og undertråden en almindelig Amann polyestertråd. Jeg startede med en rigtig quilte-nål str. 80. Så med en str 90. Så med en Jeans-nål str 90 - det gik lidt bedre, men den knækker stadig med jævne mellemrum. Overtrådsspændingen kan ikke sættes lavere uden at det går ud over finishen på bagsiden. Det sidste jeg prøvede i går var en topstichnål str 80. Men jeg synes ikke der er nogen nævneværdig forandring. Jeg har mest lyst til at skifte overtråden til Amann-tråden også - det plejer ikke at give problemer, men jeg ville så gerne have den lidt tykkere quiltetråd hvis det kunne lade sig gøre.

Kan du komme i tanke om noget jeg kan prøve?

Update d. 12. marts: Tråden er ikke en Gutermann, det er en Mettler maskinequiltetråd, men det gør det ikke bedre. Jeg tror bare at jeg skifter overtråden til at være den samme som undertråden, nemlig Amanns polyester-sytråd den helt almindelige...

onsdag den 6. marts 2013

Synkron-strik

Mine filt-sutsko fra efteråret er slidt igennem under den ene fod. Et kig i gemmerne gav en del rester af Fritidsgarn, der er mit foretrukne til sutsko. Men ikke nok til et par ensfarvede. Derfor måtte jeg i gang med et nøgle garn - et strikketøj fra hver sin ende. På den måde kunne jeg sikre at begge sko blev helt ens.

Her er processen undervejs:


Heldigvis har jeg to sæt strømpepinde i den rigtige størrelse (5½) og starten på dem blev strikket ved siden af hinanden på en lang rundpind.

Sutterne er færdige nu og er ved at blive filtet i vaskemaskinen. De har fået en sort tåspids, da det brune garn slap op...