lørdag den 27. juli 2013

Et æble, sommerfugle og en masse stjerner

Det er hvad jeg lige har haft fingrene i!


Først applikerede jeg et æble på nogle sommerfugle. Så quiltede jeg sommerfugle med thermolam og stjernestof. Et lille jordbær og en træknap var klar. 


Et par timer efter havde Ulrikke dette etui til hendes helt nye iPad mini, som hun selv har købt for sine sparepenge. Hun valgte selv stoffer og lukning. 




onsdag den 24. juli 2013

Ferie-billeder

Fakta om vores sommerferie:
Vi sejlede fra Snekkersten Havn lørdag d. 29. juni og var hjemme igen lørdag d. 20. juli, altså 3 uger. Vi sejlede 286 sømil i alt på ca. 50 motortimer. Vi lå i Lynetten (Margretheholm), Præstø, Klintholm, Bogø, Vordingborg, Nolds havn (Næstved), Karrebæksminde, Femø, Stege, Køge og Kastrup.

Vi oplevede ét teknisk problem undervejs: I Stege ville motoren ikke starte, der var strøm nok på startbatteriet, men det var fra 2001 og havde nok gjort sin borgerpligt, så heldigvis at vi lå i en havn med en marinebutik. Jeg fik lov at købe det sidste batteri han havde i den rigtige størrelse, selvom det var sat til side til en anden kunde. Ud med det gamle - i med det nye, og så startede motoren med et brøl!

Det blev ikke til noget syning overhovedet, men jeg fik strikket et par strømper til Carsten. Garnet er fra Markno - farven er hmm... temmelig kedelig, men han synes de er fine:


Efterhånden strikker jeg altid strømperne med rib hele vejen ned at skaftet. De sidder altså bedre så!

På turen fra Præstø til Klintholm sejlede vi tæt forbi Møns Klint. Imponerende at se fra søsiden:


Vi cyklede op til Geocenter Møn og var der en hel dag. Det var et spændende oplevelsescenter, som varmt kan anbefales. Ulrikke prøvede også at klatre højt op - alt for højt op efter min mening - i et træ - men alt sikkerhedsudstyr var på plads og det var utrolig søde mennesker, der hjalp med klatringen.



Her er hun ca. 15 meter oppe og ringer på klokken, der markerer at hun er nået til tops:


... og hun gjorde det ovenikøbet to gange, da far ikke så det første gang!

Sådan skulle alle morgener være! Blankt, stille vand, morgenmad på kajen i solen - her er det på Bogø:


I Vordingborg kom Matilde og Ronja-hunden med toget og var med på resten af turen. Den første uge havde Matilde full-time-jobbet derhjemme. Vi var med på førstedagen af Vordingborg festuge og sidder her klar til Mads Langer og Lars Lilholt-koncert. Hva' ka' vi si'? Lars Lilholt og hans band er fantastisk på en scene!

 Matilde og Ronjas foretrukne plads når vi sejler:

Matilde fik også luftet sine dueligheds-kompetencer - hun sejlede flere gange båden når vi skulle ud/ind i havnene. Men hun gider ikke rigtig på de lange kedsommelige stræk...

Solnedgang over Sjælland, oplevet fra Stege havn:


Sidste stop inden vi var hjemme, var Kastrup Strandpark havn, lige ved siden af Den blå planet.  Vi fulgte de gode råd og ventede med at gå ind til ca. kl 16.00 fredag eftermiddag. Der var stadig mange mennesker, men klart bedre end da jeg var forbi på cyklen om formiddagen og så de laaaaange køer udenfor. Man kan spare penge (og tid i kø) ved at købe billetterne online og det kunne jeg sagtens gøre via telefonen, uden at kunne printe billetterne ud. Deres scanner kan scanne billetten fra skærmen på telefonen - smart!

Om det var godt? Jooo - det var da et fint akvarium, men jeg synes der var hyggeligere i det gamle i Charlottenlund. Og det store oceanarium med hajer og rokker og andre imponerende fisk er også spetakulært, især pga den tunnel man kan gå igennem med hav til alle sider, over og under. Men når man tidligere har været i Nordsøen Oceanarium og har oplevet deres kæmpestore tank, så virker det i Kastrup lille. Det er også lidt svært at finde rundt i Den blå planet - det er lidt uoverskueligt hvor man har været og hvad man mangler. Og så er det temmelig dyrt, set i forhold til hvad "man får".

Jeg er altså ikke en af dem der står med et spejlreflekskamera og tager flere hundrede billeder ind gennem akvarieruderne (ligesom 80% af alle de andre besøgende derinde) men denne her fugl i Amazonas-regnskoven kunne jeg ikke stå for - den var overhovedet ikke sky og var helt vild med at bide i vores fingre og ting:


I Kastrup nåede Ulrikke også at være med til fredag morgens optagelser af Sommer Summarum, og det var jo bare fantastisk. Hun kom ikke på scenen og på tv ligesom hun prøvede for tre år siden i Århus, men hun synes det var sjovt. Carsten havde også en underholdende morgen i morgenmads-forældrecafeen, hvor han oplevede nogle meget ambitiøse-på-deres-barns-vegne-forældre, der skubbede og masede rundt for at deres håbefulde poder kunne komme i fjernsynet.

Nu har vi været hjemme nogle dage, det almindelige liv med vækkeur og arbejde er begyndt igen - det er jo dejlig varmt endnu, så vi nyder aftenerne på altanen lige til det bliver mørkt. I går aftes faktisk så meget, at Carsten og Ulrikke valgte at sove på altanen i nat. Sådan så det ud i morges kl. 7, da jeg kiggede ud af døren:

lørdag den 20. juli 2013

Hjemme igen...

efter 3 ugers ferie i båden. Vaskerummet ser sådan ud og tante Miele kører nok full time de næste par dage:


Mere om ferien en anden dag, skal nyde mere sol og have kørt resten hjem fra havnen.