onsdag den 28. august 2013

Ko-patchwork-tæppe

Hvem skulle nu ha' troet det? At min mand kommer hjem med bilen fuld af patchworktæppe? Altså godt nok af en anden slags end dem jeg laver, men alligevel...


Det er et gulvtæppe, syet af koskind og jeg synes det er hammer-flot! Men - det lugter. Nej, det gør det ikke, det STINKER! Derfor ligger det nu bredt ud over sol-stolene og kan dunste af i det gode vejr. Forhåbentlig. For hvis lugten ikke forsvinder, så er jeg bange for at det ikke har en fremtid i vores stue. Hvor det ellers ville se så godt ud.

Tæppet kan købes her.

søndag den 25. august 2013

Råå-hygge

Næææ - det er ikke en stavefejl. Der er to å-er i Råå - som i Råå der ligger lige syd for Helsingborg. Og det er der vi sejlede hen i går, når nu ikke tid, lejlighed og mulighed var tilstede for at Marie kunne komme til træf i Herning.

Sidder nu og læser og kigger på billeder om alle jer der var derovre og kigge og købe...


Men vi hyggede i Råå. Skønt vejr - aftensolen lige agten ned i båden, grillede bøffer på molen, skøn is (hvorfor har de nogle is-varianter vi ikke kan få i Danmark, fx Polka-mint???) og lidt geocaching rundt i den lille by. Hjem igen i dag i stadig dejlig sensommer-sol, afslapning i gårdhaven [en lille smule, meget nødvendig støvsugning de værste steder herhjemme] og så lidt bloglæsning og blog-indlægsskrivning her til aften.

Tak for en god weekend - jeg må glæde mig over de penge jeg IKKE har brugt i Herning...

lørdag den 17. august 2013

Regnvejr = Syvejr

I dag må jeg se at få syet de applikerede trekanter på medaillonen:

Her har jeg bare lagt dem op så jeg kan se hvor de skal sidde. Og så må jeg i tænkeboks om næste runde...

tirsdag den 6. august 2013

Fish Kiss

Så melder jeg og Matilde os i gruppen af mennesker der har sænket fusserne ned i et kar med noget der ligner sugemaller:


Vi har været på tøsetur i København. Vi startede med et besøg på Rosenborg slot, både skatkammeret og selve slottet.  Det var Matilde, der selv havde valgt at vi skulle det. Hun kunne huske at have været der med mormor da hun var lille, men ville gerne se det igen. Så gik vi i Torvehallerne og fik en skøn smoothie. Dejlig som 'mad' i varmen. 

Så gik vi videre til Jorcks Passage og de sultne fisk. Det var mit valg af 'oplevelse'.

Bagefter lå Strøget og indbød til lidt oseri og shopping. Ingen besøg på La Glace, der var laaaang kø udenfor. Sikkert pga tv-programmerne. Det blev så til churros og lækker is ved Kongens Nytorv. Hold da op hvor ser der ud... Men det blir' vel godt igen en dag?

Til slut skulle vi lige proviantere til lageret i Nespresso-boutique og så kunne vi gå hen og betale for vores parkering på Gammel Mønt : 240 kr!!! Vi havde undervejs på vores tur hørt om bombealarm i et parkeringshus lige her i området, men det var i et p-hus lige i nærheden. 

Nu er vi hjemme og nyder freden og roen her i provinsen! 

Ps. Om vi kan se ændringer i mængden af hård hud under fødderne? Nej. Men det var behageligt imens det stod på. 

mandag den 5. august 2013

Farmers Wife udsat for Kissing Booth

I lørdags gik jeg løs på de her stoffer:


Desværre blev billedet lidt uskarpt, men det så jeg ikke før nu, hvor det er al for sent. For nu ligger meget af stoffet klippet og skåret op i små stykker og pakket i lynlåsposer, klar til ri-på-pap og derefter sammensyning:


I mit hoved (og i min EQ7) ser det færdige projekt cirka sådan ud:


Ja - det er søreme et tæppe - men forstå dog at der er så mange smukke tæpper inde i mit hoved der kun venter på at komme ud!

fredag den 2. august 2013

T-Birds

Jeg har tidligere fortalt en smule om den gruppe af voksne spejdere, som min bedre halvdel tilbringer en stor del af sin vågne fritid med. Som de seriøse mennesker de er, har deres klan også et spejdernavn - T-Birds - og alle i klanen har et spejdernavn der starter med... T seføli!

De har et mascot-dyr - et meget sjældent dyr som ikke lever i naturen på disse længdegrader. Det er den canadiske prut-prut-fugl, ja jeg har aldrig hørt om den i biologitimerne, men for de uindviede ser den cirka sådan ud:


Pga. den meget sjældne forekomst, så findes der ikke nogen bekræftede fotos af fuglen - derfor er ovenstående tegning bare en fortolkning ud fra øjenvidneskildringer.

Nu skal T-Birds og juniorgrenen (25 10-13 årige) af sted på sommerlejr i morgen og min egen T-Bird ønskede sig et banner de kan spænde ud imellem nogle rafter på lejren. Det er jo lige en opgave for sådan en som mig så - ta-da:


Fuglen er printet på t-shirt-overføringsark og strøget på et gammelt lagen. Så har jeg tegnet navnet - først på almindeligt papir og derefter over på Steam a Seam. Det prikkede blå stof er netop købt til T-Birds-anvendelse, da det er de samme farver og prikker som i deres logo:


Skåret til i en passende størrelse og sømmet med bred kant. Til sidst har jeg slået fire metalringe i hjørnerne, så der er noget at binde banneret op i.

Nu skal det sidste puttes i rygsækkene (Ulrikke skal også med) og så siger vi farvel i morgen tidlig. Min store klanspejder Matilde kommer hjem i morgen eftermiddag fra sin sommerlejr i Sverige - det bliver sjovt at høre hvad hun har oplevet hinsidan.