lørdag den 23. november 2013

Blok-logistik

Processen omkring syning af Farmers Wife-blokkene skrider frem. For et par uger siden fik jeg klippet og skåret stofferne til resten af blokkene, dog slap Jelly Roll strimlerne til de mønstrede dele op (Kissing Booth), så jeg kommer til at mangle 4-5 blokke. Men - det må jeg se på når jeg lægger dem op til den endelige top. 

Når stofferne er skåret til de klippede papper, putter jeg dem i lynlåsposer sammen med et nummer, der angiver placeringen i quilten. I løbet af et par aftener i sidste uge blev alle de klargjorte stoffer syet på pap og lagt tilbage i lynlåsposerne:


Herover er alle de poser der er klar til sammensyning - ca. 35. 

Når så jeg skal sy en blok, så nåler jeg delene op på en skumplade - ved hjælp af nummeret i posen kan jeg let finde ud af hvordan blokken skal se ud ved at kigge på et EQ-print  af det færdige design. 



Om så blokkene kommer til at sidde på disse pladser i den færdige quilt - det vurderer jeg først den dag jeg lægger blokkene op på gulvet. 

Ca 50 blokke ligger sammensyede i en skoæske:



Dem til højre har været en tur under strygejernet. Dem til venstre er dem der lige er syet sammen. 
Spændende når de skal sættes sammen med brune stolper og pink/røde hjørnesten. 

lørdag den 16. november 2013

Sokkepar #167 (tror jeg...)

Ja, jeg er altså ikke sikker, men jeg har godt nok strikket mange sokker i min strikkekarriere! Som forøvrigt for alvor gik i gang i 9.klasse, hvor jeg havde langvarige diskussioner med min klasselærer Inger Lassen om hvorvidt man kan strikke og være en opmærksom elev samtidig. I gymnasiet tjente jeg af og til penge på at strikke for andre, især var der nogle drenge, der var kunder til norsk-inspirerede modeller med masser af mønsterstrik.  Peer Gynt garn var oftest på pindene dengang. Siden er det blevet til et ukendt antal trøjer og ikke mindst sokker, så en mindre dansk provinsby kunne have varme fødder året rundt!

Det kniber ellers lidt med færdige produkter for tiden (der bliver syet masser af Farmers Wife-blokke) men et par sokker til manden blev færdige i går i løbet af UNDERHOLDNINGSPROGRAMMET Vild med dans. 



Ærgerligt af Mads Laudrup røg ud, men Allan kan man da kun holde af. Og underholdende - det er det da, ikke mindst alle dem, der er så sure over at konceptet om seer-demokrati nu slår igennem og viser sin magt. 

Hvis man er så glad for dansekonkurrencer, så køb dog en billet, når der er DM i dans for de professionelle!  

fredag den 1. november 2013

iPad etui - endnu et

Efter jeg havde syet et etui til Ulrikkes lille mini-iPad, så følte manden min sig overset! Han ville da også gerne have et fint beskyttende hylster til sin iPad. Men der måtte ikke være for meget 'tingeling' på det! Hvorefter han selv valgte disse stoffer fra lageret:


Næ nej, ingen tingeling, men masser af hundepoter!

Indeni har det fået matchende stof fra samme Loralie-serie med cirkler:

Det er hans eget valg at der ikke er en lukning, men jeg har syet hylstret, så det sidder godt til rundt om iPad'en så den ikke ryger ud, uden at man ligefrem ryster den ud af åbningen.

Behøver jeg at sige at han har fået ros for det på sin kvinde-dominerede arbejdsplads???

(Fakta: Stoffer: Loralie design, mellemfoer: thermolam; maskin-frihånds-quiltet med sort polyestertråd rundt om alle hundepoterne)