tirsdag den 22. april 2014

Repro-quilte-kræs

Så er repro-medaillonen vasket og tørretumblet og klar til fremvisning. Den har også været med en tur på arbejde i dag, hvor et par pige-kolleger (og nogle få nysgerrige af mænderne) har befølt og beundret den. Advarsel: Mange billeder...


Ude i eftermiddagssolen...




Labelen på bagsiden er bare blevet så fin.


Og så lidt detaljer af den fede håndquiltning. Bamsefleecen på bagsiden egner sig slet ikke til maskinquiltning, så jeg er gået til den med skabeloner, blå pen, fingerbøl og synålen. Og masser af quiltetråd!


Quiltemønstrene er slet ikke symmetriske - jeg har gjort forskellige ting i de forskellige blokke - det er ret sjovt.






mandag den 21. april 2014

Sidste næsten-færdig billeder af repro-tæppet

I det næsten-færdige repro-tæppe har der længe været en splint i min fod, en torn i mit øje:


Den måde de to borter mødes i hjørnet er simpelthen for grimt. Vivi (ikke-blogger) kom med et supergodt forslag, da jeg brokkede mig i Kronborgquilterne: Applikér et stykke stof ovenpå og quilt igen!

Det gjorde jeg så - det så underligt ud, så længe den nye hjørnesten ikke var quiltet "ned" i tæppet:


Men med en quiltet blomst - så så det ud som om det havde været sådan hele tiden:


I dag har jeg lavet en label til bagsiden på quilten. Jeg har skrevet teksten med en pæn skifttype på pc'en i en størrelse, så det passer med labelen (købt i et sæt fra Hannes). Så har jeg printet teksten ud, tapet papiret op på et vindue, lagt labelen over og skrevet teksten med en vandopløselig blå pen (også fra Hannes). Og så har jeg stichet med to tråde moulinegarn (en mørkebrun og en brun-meleret):


Det lådne fleece er lige så blødt som det ser ud til! - Og de blå streger forsvinder med et sprøjt vand.

Ellers er påskeugen gået med dette her:


og det her:

Skiv'et er klar til at komme i vandet - skal bare lige have fat i vognmanden.




mandag den 14. april 2014

Spot-stof til Pansy-tæppe

Så lykkedes det!


1 meter Kaffe Fasset Spot Magnolia - bestilt hos og sendt fra Cotton Patch i England. 13£ (ca. 120 kr) for stoffet, 4,35£ (ca. 40 kr) i fragt. Leveret direkte i min postkasse efter 3 dage. Super-duper-service.

Det skal skæres ud i kvadrater, str. 20x20 cm og være applikationsbaggrund til blomsterblokkene på Pansy-tæppet:


Og det er jo til dette tæppe at jeg er dykket ned i min skattekiste med Kaffe Fassett-godter:


De 12 stk. nine-patch-blokke er næsten alle klar i blå farver med grønt center.


Så det bliver nok et mere ping-pang-knald-på-farverne-Pansy jeg syr end originalen. Jeg trænger til en pause fra reprostofferne - jeg er næææææsten færdig med at håndquilte repromedaillonen... Vises snart her på bloggen som færdigt projekt!

søndag den 6. april 2014

Lokalgruppemøde i DPF

I sidste weekend deltog jeg for første gang i lokalgruppemødet i Dansk Patchworkforening som repræsentant for Kronborgquilterne. Det var sjovt og hyggeligt - det foregik på Danhostel i Fredericia og her er lidt indtryk fra de to dage:

Lørdag ankom vi, blev indlogeret og fik tilbudt frokost. Så samledes vi alle ca. 45 deltagere, og blev placeret ved bordene i alfabetisk rækkefølge efter vores lokalgruppenavn. Jeg kom til at sidde ved siden af repræsentanten for Køge Patchwork Klub, Jette Christiansen - som viste sig at være mor til Filippa Gårdboe, der lige har været på besøg i Kronborgquilterne og holde foredrag sammen med Jette Schiøth. Fantastisk!!!

Vi talte om hvordan vi i lokalgrupperne kan skubbe på, så vores medlemmer husker at melde sig ind i Patchworkforeningen. Gør det nu bare - det er billigt og du får 4 flotte medlemsblade om året med spændende artikler, mønstre og anden info der er relateret til interessen.

Derefter kom Linette fra Quilt My Design og lynhurtigt blev der delt sykit ud til alle - 2 stk til hver. Vi skulle sy et skilt, som foreningen kan bruge på de udstillede quilts på træffet. Vi skulle aflevere det ene skilt når det var færdigt, enten i løbet af weekenden eller eftersende det, når vi er kommet hjem og har fået det færdigt. Det andet sykit kunne vi selv beholde. Her er mit færdige skilt, som blev færdigt søndag formiddag - jeg nåede at aflevere det:


Linette underviste dem der ikke havde prøvet needleturn applikation - det var en udfordring for mange, da husene er meget små, det største er ca. 3cm højt.

Der var også mulighed for at bruge penge - Linette havde butikken med!


Sykittet til fødselsdags-dækkeservietten, grønne bali og en bøjle til "Vi er i haven"-skilt.

Om aftenen efter middagen var der show and tell, der var mange flotte quilts og ting, men lyset var ufattelig dårligt og det var svært at komme til at tage ordentlige billeder. Her er de to ting, der gjorde størst indtryk på mig:


En taske syet med resterne af de 81 soduku huse fra Quilt My Design. Resten af husene var solgt til hendes sy-veninder i lokalgruppen, da hun egentlig bare gerne ville have kanten til sykittet. Tasken havde vakt opsigt på et besøg i USA.


Søndag formiddag holdt vi igen møde og emnet var det årlige træf. Herefter kom Camilla fra Quiltefant med noget af butikken og hun demonstrerede Marti Michell-linealer og Accuquilt skæremaskinen.


Vi måtte deles i to hold for at vi alle kunne se hvad der foregik. Jeg købte en clamshell-quilteskabelon, kalejdoskop-lineal, hvide stifter og nye, gode nåle:


Super god weekend - da jeg var hjemme igen i Snekkersten kl. 17.30 søndag aften var jeg træt og mæt på oplevelser - jeg havde jo også kørt i tog frem og tilbage til Jylland - det har jeg ikke prøvet siden jeg var barn og skulle på lejrskole.