søndag den 31. august 2014

Tøse-tur til træf i Odense

Kl 8 i går morges var vi 6 piger der tog afsted fra Snekkersten mod Odense. Vi skulle til træf! Vi var heldige med vejret, så turen gik fint derover, kun med kø på Helsingør motorvejen...

Vel fremme måtte vi have En Enkelt at styrke os på - Ella havde det fornødne med:


Og så var det ind i de hellige haller med alskens dejligt stof og udstyr. Kl 12 mødtes vi ved hovedindgangen, gik til bilen og hentede vores frokost - og da vejret ikke fejlede noget, så lavede vi skovtur på skrænten i kanten af p-pladsen:


Skønt - og superhyggeligt!
Vi var trætte og mætte på indtryk og købelyst da vi kom hjem ved 18-tiden. Her er mine indkøb:

KnitPro hæklenålesæt og strømpepinde til halv pris hos Quiltefant!
Valdani quiltetråd, selvtrådende nåle, Chaco-liner og smart lille 45-graders lineal fra Helene Juul.
(Jeg havde nået at se Marias anbefalinger om morgenen inden jeg kørte hjemmefra☺)

Reprostoffer fra Helene Juul og Tante Andante. Jeg har planer om et Lucy Boston-tæppe...

Sorte og grå stoffer til sofapuder
Idag søndag har vejret ikke været til andet end indendørs sysler. Så jeg har hygget mig med dette her:


Mit Nurses Wife (aka Farmers Wife) er ved at være lidt mere sammensat. Det giver overblik at lægge det op som det skal være, så er det også nemmere at få placeret hjørne-kvadraterne mellem stolperne, så der ikke er to ens ved siden af hinanden. Jeg fortryder at jeg ikke lavede blokkene, så jeg også kunne sy stolperne på i hånden - jeg er ikke vild med at skulle lave al det symaskinearbejde. Det er hyggeligere at sy det sammen i hånden også... Men - der mangler kun lidt nu - regner med at have samlet toppen helt i morgen aften. Det kommer til at passe fint i størrelsen som sengetæppe til Ulrikkes enkeltseng.

søndag den 24. august 2014

WIP: Pudebetræk med applikeret træ

Når jeg nu lige har lavet en indlæg til Kronborgquilternes blog - så fik jeg også set lidt på min egen blog, og jeg kunne se at det er mange dage siden jeg sidst har lagt noget på. Og det er da ikke fordi jeg ikke er i gang med noget, næ nej - der sker masser på syfronten herhjemme! [Inspireret af Maria har jeg syet en masse imens jeg ser Netflix - Breaking Bad - på iPad. Skønt!]

Jeg er ved at lægge de sidste sting på dette applikerede træ til et pudebetræk:


Jeg har set et lignende træ på en pude et sted på nettet, men jeg har glemt hvor det var. Men dette er inspireret derfra og så har jeg selv tegnet det i Electric Quilt 7 og printet skabelonerne ud. Billeder af de færdige puder kommer når de er klar...

Derudover er jeg indimellem igang ved symaskinen med at sy min udgave af et Farmers Wife-tæppe sammen. Jeg så en amerikansk dame der kaldte sin udgave for "Engineers Wife" - hendes mand er ingeniør. Så må mit jo være et "Nurses Wife"
Ulrikke vil gerne have det som sengetæppe til hendes nyinstandsatte værelse, så jeg sætter brede stolper imellem blokkene. Ingen billeder lige nu...

Pansytæppet er blevet sandwichet og ligger klar til quiltning. Jeg regner med at det bliver maskinquiltet, når jeg har tålmodighed til det en dag.

søndag den 10. august 2014

Cowboy-stol

Vi har længe haft en gammel kontorstol stående i kælderen - det er en ret god stol (reddet fra udsmidning fra en større, offentlig arbejdsplads beliggende i Værløse inden de lukkede og flyttede butikken til Jylland...) men dens betræk var ikke så lækkert:


Ulrikke ville ikke bruge den fordi den var grim og ulækker. Men det vil hun godt nu:


Jeg har gemt gamle cowboybukser i stedet for at smide dem ud. Og med lidt sammensyninger, så bliver det til fint og slidstærkt møbelstof.


Der er opbevaringsplads til mini-iPad og smartphone i baglommerne:


Jeg har også fået syet fødselsdags-dækkeservietten fra QuiltMyDesign færdig - desværre for sent til at kunne bruges til ham i huset der fyldte 45 i torsdags...


I følge Linnettes mønster, så skal flagene på ranken foroven i himlen først syes på når de tre lag er samlet. Det tænkte jeg ville være bøvlet mht. risikoen for synlighed af stingene på bagsiden, hæftning af ender osv, så jeg syede dem inden jeg sandwichede:


Jeg tegnede ranken op med blå pen - så vidste jeg hvor jeg kunne sy flag. Så sandwichede og quiltede jeg rundt om græs og huse og quiltede den sorte quiltesøm i den blå streg. Og så lukkekanten på til sidst.

Søndagen har også stået på sandwich i større mål - Pansy-tæppet er blevet lagt sammen med bagside og 2 lag 80/20 mellemfoer - det er jeg spændt på. Jeg kan tænke mig at det bliver lidt mere vamset, tykt og lækkert med to lag.

Igangværende: Pudebetræk til mormor-puder.