mandag den 13. april 2015

Besøg hos Quiltegavlen

Her i weekenden har jeg og min store pige Matilde været langt væk hjemmefra. Vi kørte syd-vest-på lørdag formiddag, og vi startede med et stop i Fleggaard i Harrislee. Vi havde to indkøbsvogne fulde, og der var læs i bilen da vi kørte derfra.


Så gik turen videre til Dansk Vinlager lige nord for Flensborg. Der kom lidt god rom med ud i bilen (Plantation Barbados og Zaya) og Matilde købte Moscato d'Asti. Derefter kunne vi dreje nordpå igen mod turens egentlige mål, nemlig Quiltegavlen i Augustenborg.


Vi besøgte Helene og Peter, der er de sødeste mennesker! Vi fik en rundtur i deres kæmpe ejendom med både privatbolig, quiltebutik og kursusrum, værksted/lade, anneks, pille/brænde-fyr, udestue og sovepladser til to fodboldhold. Fantastisk! Matilde glæder sig rigtig meget til sommer, hvor hun kommer til at se meget mere til Helene og Peter, og vi - resten af familien - håber at vores sommertur i båden kan lægge ruten forbi Augustenborg Lystbådehavn.

Helenes faciliteter til patchwork og quilt er de bedste, mest rummelige og fantastiske jeg har set endnu. Jeg er SÅ misundelig over hendes eget private syværksted ude bag butikken, og jeg vil håbe at jeg en dag får mulighed for at deltage på et af hendes berømte kursusophold med overnatning, hvor al den vågne tid går med syning, vidensdeling og inspiration.

Inden vi kørte mod Sjælland igen, skulle jeg selvfølgelig have lidt godt med hjem.


Det bagerste lyse stof med patchwork-og-quilte-ord var en rest på en tilbudsrulle. Der er ca. 2 meter, fx til bagsider. Kagestoffet skal være noget til kagemesteren Ulrikke. En blå vandopløselig pen bruger jeg hele tiden. Kaffe Fassett-stoffer - måske til den kommende La Passaqaglia - måtte jeg også have.

Alt i alt en dejlig weekend, men vi var trætte da vi var hjemme i Snekkersten søndag eftermiddag!

fredag den 10. april 2015

Nye reprostoffer til Lucy B.

Sidst jeg var til syaften i Kronborgquilterne, viste Vivi nogle stoffer frem som hun havde købt hos Jytte Amdisen (jadesign.dk) - og det er både lækre, flotte stoffer, samtidig med at de er billigere end andre steder. Størrelsen er ca. 27x40cm for 12 kr - genialt, da man så kan få så mange flere forskellige.

Jeg fik en dejlig boblekuvert fra Jytte her i onsdags - så er der noget nyt jeg kan skære til Lucy Boston hexagoner:


Og her lidt halve fatquarter-goodies fra Patchworkhuset fra da jeg sidst var derinde:


Jeg er vild med når man kan købe stoffer i stykker der er mindre end en fatquarter!

Nu er det rigtig blevet forår - i påsken ordnede vi båd, så den er klar til at komme i vandet. Ronja nyder her en bajerpause på skødet af far - hun skal nok finde en måde at ligge på, så hun kan slappe af og nyde solen: