Maries Dear Jane

23. december 2012
Så er tæppet helt færdigt! Se mere i dette blogindlæg.
 
 
 
8. juni 2012
Quiltningen skrider fint fremad. De midterste 81 firkantblokke er nu quiltet - hver med sit mønster. Nogle er ganske enkle fordi blokken lægger op til det, andre er mere finurlige med hjerter, dråber, spiraler, streger eller andre ting - jeg vurderer hvordan blokken skal quiltes, når jeg kommer til den.
 
 
30. oktober 2011
Jeg nåede det inden et år: Jeg har syet alle 225 blokke på 364 dage og nu kommer jeg til det spændende arbejde med at montere trekant-kanterne, den bølgede kant og quiltningen!

1. september 2011
Alle kvadratblokkene og den øverste række trekanter er færdige. Nu virker det ikke så uoverskueligt...


2. november 2010
Lige siden jeg første gang hørte om Dear Jane fra min gode kollega og syveninde Vivi, har jeg vidst, at jeg på et tidspunkt simpelthen var nødt til at sy dette tæppe. Man er ikke en helt rigtig og udlært patchworker, før man har gennemgået de udfordringer, en Dear Jane fører med sig: Masser af blokke, ingen af dem er ens, masser af forskellige stoffer, masser af bitte-bittesmå dele, som enten skal syes sammen over pap eller applikeres på og til sidst skal alt samles med meget smalle stolper imellem. For slet ikke at tale om kanten, trekanter med masser af dele og for at afslutte det hele: En bølget kant rundt om hele tæppet. Næ - det er ikke sådan et halvårs-projekt som andre af de tæpper jeg har lavet - dette bliver en lang, sej proces, og jeg vil sy på det samtidig med alle mulige andre små-projekter.

Af stoffer har jeg købt noget råhvidt stof hos Speich, så må jeg supplere efterhånden som jeg får brug for mere. Til alle de farvede dele køber jeg ikke reprostoffer - jeg bruger fra mit lager, hovedsaglig af japanske stoffer. Jeg syr så blokkene med farver, der minder om de originale, men bestemt en anden type af dekoration. Det bliver altså ikke en original-Dear-Jane-look-a-like, men en japansk-Dear-Jane-wannabe!
I weekenden klippede og riede jeg til de to første blokke i samlingen af i alt 169 midterblokke (4½"x4½"). Den første blok blev også syet sammen, så nu er jeg igang! Billeder af de enkelte blokke kan ses på bloggen efterhånden som jeg får dem færdige.
På den virtuelle designvæg (tak til Sharon Mastbrook) vil jeg samle dem, så jeg har et overblik hvor langt jeg er kommet (eller hvor lang vej der er tilbage...)

Wish me luck!

(Andre relevante Dear Jane-sider: Quiltbe og JA Design)