(Det er ikke fordi jeg sidder uvirksom hen, men jeg har strikket hver aften i flere måneder nu, i stedet for at sy. Fire trøjer siden nytår er det blevet til, to til mig selv og en til hver af pigerne. Og nu har jeg sat lidt speed på Christel Seyfarth flisesjalet, da jeg har opdaget at jeg kun mangler en halv mønsterrapport (ca. 22 omgange, men de er meget lange - har ikke talt maskerne...) før jeg er oppe i toppen og skal til at strikke kantbort!)
Meeen - jeg har da 16 blokke nu:
Når de sådan lægges op, så kan jeg se at jeg skal lave nogen uden så meget rosa og lyserødt. Mere blåt, mere grønt, gerne noget violet og noget brunt.
Jeg regner med at skulle have 56 blokke i alt (7x8) til et stort sengetæppe til os selv. Der skal altså så bruges en forfærdelig masse af de kedelige sideblokke, der skal sidde imellem alle fokus-blokkene. Og derudover mange hjørneblokke - hvor der også skal fuzzycuttes kvadrater i mønsterstoffer.
Inspireret af Inklingo-teknikken, med at stryge stof på frysepapir, lægge det i printeren og så printe klippe- og sylinjer på bagsiden af stoffet, så har jeg nu en lille boks fyldt med hvide (Moda Solid Natural) hexagoner og støvet-grønne kvadrater:
Her en færdig sideblok, der ligger klar til når alt skal sys sammen:
Og bagsiden, hvor man kan se sylinjerne:
Jeg har printet figurene med en tynd streg, lilla farve. Heldigvis lavede jeg først en prøve, der viste at sorte streger ikke kunne vaskes væk, de blev gule og permanente. Men den lilla, tynde streg forsvinder nemt, når stoffet vaskes. Desuden ses stregerne ikke fra retten, men jeg vil helst være på den sikre side! Det er første gang jeg forsøger mig med syning på amerikansk - og det er ikke den sidste!
Frysepapiret, som jeg stryger stoffet på, er fra en rulle jeg engang købte. På mit arbejde har vi en papirskæremaskine, der har afmærkninger til fx A4-papir, så jeg har skåret ca. ti ark A4 fra min rulle. Jeg stryger frysepapiret på retsiden af stoffet (ligegyldigt med det hvide☺) og så klipper jeg med en skarp stofsaks lige akkurat rundt om frysepapiret. Stryger igen, denne gang fra stofsiden, og især skal man være obs på at stoffet sidder fast i kanterne.
I printeren lægger jeg frysepapir-stoffet med stofsiden nedad i papirkassetten (det skal man lige tjekke på hvilken side ens printer udskriver). Jeg har tegnet figurerne på pc-en - og printer herefter det antal ark jeg har lagt i printeren. Frysepapiret kan bruges rigtig mange gange - indtil videre har jeg brugt nogen af stykkerne 7-8 gange og de kan stadig "klistre".
Her er afklippet fra A4-stykkerne med det hvide - der er ikke meget spild, da jeg selvfølgelig har placeret figurerne tæt sammen på arket, så der er færrest muligt klippelinjer. Meget af det kan skæres med rulleskæreren, og fordi stofstykkerne er helt ens, så kan man godt skære flere lag på en gang.
Denne side er rigtig god, også i forhold til nødvendige mål på baggrundsstof osv. Iflg denne side vil et layout med 56 blokke give et færdigt mål på ca. 230x260 cm.
Tak for det link, til når jeg endelig kommer igang med min Lucy Boston, foreløbig er den på ønskelisten over projekter
SvarSletDet var dog en masse smarte idéer du der kom med. Tak for det. Fed "toilettaske" du har til dine stykker.
SvarSletSå flotte blokker! Synes blokkene med rødt og rosa er flotte! Blir spennende å følge prosjektet, men skjønner at det er masse arbeid!
SvarSletVery nice! :)
SvarSlet