lørdag den 22. januar 2011

Orden i nåle og sy-gadgets

Shannons blog så jeg en dag (jeg kan simpelthen ikke finde stedet igen lige nu) billeder og beskrivelse af hvordan hun havde lavet en æske til sin mor til alle maskin-synålene. Den ide var så god, at jeg nu har gjort lidt det samme - med lidt modifikationer.

Udgangspunktet er en Smart-storeæske, hvor rumadskillelserne er nogen man selv placerer. Derfor kunne jeg lade de to rum til venstre være dobbelt så store som de andre og i disse rum har jeg tilpasset "skummet" fra æsken til min BSR-fod (frihåndsquilt med laser) og flamingoen fra æsken til min overtransportør. Så ligger de fint her, når de ikke er i brug og nålene er nu delt op efter tykkelser og anvendelse. Jeg mangler at dymodere rummene med nåle, så det er mere tydeligt hvilke størrelser jeg kan finde hvor. Læg mærke til den sorte, ovale dims, der ligger i det forreste rum til venstre. Det er min gammelkone-lup, så jeg har en chance for at læse tallene på nålene hvis jeg er i tvivl. For 5 år siden kunne jeg da sagtens se de tal med det blotte øje...

Der er da selvfølgelig også blevet syet Dear Jane i den forløbne uge - 9 stk. er det blevet til. Lisbet (non-blogger) har spurgt i en kommentar om jeg syer DJ-blokkene over pap eller på amerikansk. Alt hvad jeg kan, er syet over pap, nogle få er syet som stamps på maskine og mange dele er applikeret på. Når jeg printer skabelonerne ud fra Dear Jane programmet, så vurderer jeg hvordan jeg vil sy blokken - og tit rådfører jeg mig med block-tips'ene på den officielle Dear Jane-side. Men INGEN blokke er syet på amerikansk - det er simpelthen for svært og jeg ville aldrig få blokkene pæne. Jeg er dybt imponeret over dem som kan!

C5 Eye of the Cyclone

D9 Uncle Richard

E4 Buffalo Tree Hopper

G1 Hattie's Hen House

G2 Mohawk Trail

H2 Jacob Anthony

I10 Iri's Medallion

K5 Passing Through

L7 Town Square

4 kommentarer:

 1. Ja, orden i sagerne er altid skønt...så længe det varer ;o)
  Hvor er du allerede kommet langt med din Dear Jane, det ser godt ud.

  SvarSlet
 2. Hej Marie, jag såg att du också är sugen på att sy Erik Russeks My Tweets BOM. Jag ska göra den - ska bara skaffa lite material först - så jag tänkte att vi kanske kan följas åt?
  Du frågade på Erins blogg om starch. Det är stärksprej på svenska, stärkelse som man sprejar på när man stryker så tyget blir lite stelt och styvt. Brukar användas för kragar, dukar och sånt.

  Ljuvliga DJ-block som vanligt, himmel vad snabb du är!

  SvarSlet
 3. Altid godt med orden Marie. Det med at se hrmmmmm. Jeg fik nye briller i gaar ( meget staerkere) og jeg har indtryk af at det hele sejler. Man skal lige vaenne sig til det.
  Her i Frankrig er det naesten bespottelse at snakke om Us-metoder, saa...... Sy paa amerikansk hvad betyder det?????????

  SvarSlet
 4. Sikken en fart. E4 er et rigtigt flot stykke stof. Er det et nyt stykke.
  Er du startet på en ny BOM. Den må jeg se.

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie