tirsdag den 11. februar 2014

Knaphulsmagi

Ja ja - grin I bare - jer der ligesom mig har en computer-symaskine, men som i modsætning til mig er aldeles fortrolige med alle de smarte, automatiske ting den kan. Knaphuller - det er ikke noget jeg har prøvet at lave før - jo på min gamle (årgang 1953-) Bernina, men der var et knaphul totalt manuelt.

Instruktionsbogen måtte frem og et stykke cowboystof blev brugt som dummy. 


Hold da k... - det er smart!!! Det sker jo helt af sig selv, bare jeg trykker på pedalen og lige styrer stoffet en smule med fingrene. 

Behovet for knaphuller skyldes en Københavnertur i går for os alle 4. Ulrikkes største ønske var at besøge Mette Blomsterberg, hendes store idol lige på linje med One Direction. Jeg havde tjekket adressen på hendes butik ud hjemmefra, og den ligger jo lige i smørhullet i det område vi gerne ville ind til på vinterferie-tur. I Grønnegade fandt vi den flotte, men hold da magle! - også meget dyre butik (1stk flødebolle 35 kr!). Mette B. var der desværre ikke selv, hun var ude på optagelser af nye afsnit til "Det søde liv", det fortalte den meget søde pige i forretningen. Ulrikke fik et forklæde som hun længe har ønsket sig + et signeret kort fra mesterkonditoren herself!

Forklædets strop kunne ikke blive kort nok til Ulrikke - deraf behov for flere knaphuller!

Da jeg var sikker på længden af de ønskede huller kom turen til den rigtige strop:


De to øverste er mine, det nederste det oprindelige. Jeg synes mine er flotte!


Ulrikke er også godt tilfreds og i dag har hun bagt fastelavnsboller og almindelige boller hele eftermiddagen sammen med en veninde. 

Hvad vi ellers lavede i København? Kørte i metro (1. gang for Ulrikke), var oppe i Rundetårn i det fantastiske solskinsvejr, shopping i butikker, frokost på Cafe Hovedtelegrafen med udsigt over byens tage. Hmmmm skøn tur!

2 kommentarer:

  1. Nej, jeg griner ikke :-). Må også hive instruktionsbogen frem, når jeg skal sy knaphuller. Men den gamle maskine kunne jeg sy dem med bind for øjnene ;-).
    Fru Blomsterberg er et dyrt besøg, men også et skønt sted, hvis man er en bagefreak.
    Smart med et dele-forklæde.

    SvarSlet
  2. Ja det er smart med de knaphuller og godt man har en instruktionsbog - jeg er da også nød til at ty til den når jeg skal sy ting jeg ikke gør jævnligt ;o)

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie