søndag den 16. februar 2014

Strik baglæns


Jeg strikkede et halsrør ud af garnet jeg købte til AOH-messen. Men - desværre synes jeg at det blev for stort, min hals var blottet når jeg havde det på, og det var altså ikke meningen. Nu strikker jeg det op med 35 m mindre på pinden og nu bliver det som det skal være. 

Ellers står den også på håndquiltning af repromedaillon-quilten. 

tirsdag den 11. februar 2014

Knaphulsmagi

Ja ja - grin I bare - jer der ligesom mig har en computer-symaskine, men som i modsætning til mig er aldeles fortrolige med alle de smarte, automatiske ting den kan. Knaphuller - det er ikke noget jeg har prøvet at lave før - jo på min gamle (årgang 1953-) Bernina, men der var et knaphul totalt manuelt.

Instruktionsbogen måtte frem og et stykke cowboystof blev brugt som dummy. 


Hold da k... - det er smart!!! Det sker jo helt af sig selv, bare jeg trykker på pedalen og lige styrer stoffet en smule med fingrene. 

Behovet for knaphuller skyldes en Københavnertur i går for os alle 4. Ulrikkes største ønske var at besøge Mette Blomsterberg, hendes store idol lige på linje med One Direction. Jeg havde tjekket adressen på hendes butik ud hjemmefra, og den ligger jo lige i smørhullet i det område vi gerne ville ind til på vinterferie-tur. I Grønnegade fandt vi den flotte, men hold da magle! - også meget dyre butik (1stk flødebolle 35 kr!). Mette B. var der desværre ikke selv, hun var ude på optagelser af nye afsnit til "Det søde liv", det fortalte den meget søde pige i forretningen. Ulrikke fik et forklæde som hun længe har ønsket sig + et signeret kort fra mesterkonditoren herself!

Forklædets strop kunne ikke blive kort nok til Ulrikke - deraf behov for flere knaphuller!

Da jeg var sikker på længden af de ønskede huller kom turen til den rigtige strop:


De to øverste er mine, det nederste det oprindelige. Jeg synes mine er flotte!


Ulrikke er også godt tilfreds og i dag har hun bagt fastelavnsboller og almindelige boller hele eftermiddagen sammen med en veninde. 

Hvad vi ellers lavede i København? Kørte i metro (1. gang for Ulrikke), var oppe i Rundetårn i det fantastiske solskinsvejr, shopping i butikker, frokost på Cafe Hovedtelegrafen med udsigt over byens tage. Hmmmm skøn tur!

søndag den 2. februar 2014

Messe i Rødovre

Vi var tre madammer af sted på tur i dag til Alt om Håndarbejde's messe i Rødovrehallen. Vistnok 7 patchworkbutikker var repræsenteret og derudover masser af strikkegarn. Lidt med glas, perler, scrapbooking og andre kreative hobbies kunne man også finde. Vi synes det var godt og der var fin plads. Måske var det fordi det var søndag, men at dømme efter parkeringen var der rigtig mange mennesker!

Her er mine indkøb:


Lidt reprostof fra Patchworkbutikken i Køge, Loralie panel med hunde og tilhørende stoffer fra Annes Patchwork (tidl Bamsebo) og Chenille, en supergod bog til EQ7 fra Baliquilt i Korsør og et enkelt nøgle lækkert farveskiftende garn. 

Jeg sidder herhjemme i sofaen og har bladret bogen igennem. Bare jeg dog havde masser af tid til at sidde og lege med EQ...

Garnet skal blive til et lunt halsrør, det kan jeg godt nå inden vinteren er forbi!

Vi fik snakket med Laila fra Baliquilt, hvor vores sommerudflugt med Kronborgquilterne går til i maj. Det skal nok blive sjovt at komme på besøg hos hende!