tirsdag den 28. juli 2015

Regnweekend = syweekend

Weekendens regn betød at jeg ikke havde udendørs sysler der kunne holde mig væk fra symaskinen og skærebordet (læs: kummefryseren ☺). Det blev både til en Sew Together Bag, lidt leg med Accuquilt og min nye Drunkards path-skabelon og en kaffevarmer.

Mønstret til Sew Together Bag har jeg købt her og jeg havde på forhånd læst nogle steder på nettet, at det var lidt kryptisk at forstå nogle steder. Derfor ville jeg forberede mig til Sew Together Bag-day i Kronborgquilterne i september og dermed være klar til eventuelt at kunne hjælpe de andre, hvis den volder besvær. Jeg havde også fundet et sted, hvor Crazy Mom forklarer om en lille modifikation hun har lavet for at gøre det lettere ved lynlåsene. Det er jo crazy ikke at lytte til andres gode råd, så jeg har lavet samme modifikation som Crazy Mom, der altså ikke er så crazy at det gør noget!

Jeg har brugt 4 matchende FQ's (som jeg har fået af Hanne P ♥) og det passer faktisk fint i mængden. Tre lånlåse i forskellige farver til de indvendige lommer og en lang hvid til den yderste lynlås.


Jeg synes IKKE at den er svær at lave. Hvis man følger instruktionerne, så volder den ikke problemer. Men jeg er sikker på, at den lille finte med de små tabs ved enderne af lynlåsene har gjort det lettere - og pænere - i det step i processen.


Det jeg oplevede der tog længst tid, var at skære alle delene, men det er jo også det kedelige... Da jeg først kom i gang med at sy, så gik det tjep-tjep! Jeg har quiltet yderstoffet med det tynde thermolam (fra Hannes) og ellers brugt vlieseline H200 som interfacing på de øvrige dele. Jeg synes det er blevet ret perfekt mht stivhed og "hold" og det vil jeg gøre igen med den næste jeg skal lave.


For denne her skal jeg lave flere af! Den er sjov, rummelig og derudover ret populær herhjemme - der var kamp hos de to unge damer om hvem der skulle overtage den, når jeg har brugt den til fremvisning i KQ.

I fødselsdagsgave fik jeg en Drunkards Path skabelon til Accuquilt maskinen. Den skulle afprøves, så jeg havde søgt lidt på Pinterest efter inspiration til mønstre med denne skabelon. Der er masser af muligheder med denne simple blok!


Jeg var også spændt på at afprøve Curve Master Presser Foot, som Helene Juul havde sendt til mig i sommerferien. Den virkede efter hensigten - supernem og ingen problemer med at skulle nåle, folde, hive - det passer bare - her er mit aller aller første forsøg:


Jeg tror at Maria's blogindlæg har været årsag til at vi nu er mange der har denne trykfod, og hvis man har brug for at sy kurver, så er den en god investering!

Vi har jo noget med vand og hav, så det blev til noget med fisk!


Nu skal der lidt mere dekoration på, og så skal det blive til et foret etui til min lysplade.

Det blev også til lidt "ren produktion" - ikke noget der var specielt sjovt at lave, men vi manglede sådan en:


Jeg gad ikke at gøre en hel masse med forskellige stoffer, så den er lidt kedelig. Forhåbentlig opfylder den formålet! Jeg har lavet kaffevarmeren lidt tykkere end tidligere, der er både et lag tykt thermolam og et lag aluvat i for at den skal være effektiv. Det gør også at den er lidt klumpi, men den kan da lukkes ☺


4 kommentarer:

 1. Sikke en flot "Sew together bag", får helt lyst til at give mig i kast med sådan en. Dejligt at du ikke synes den var alt for kompliceret og spændende at i skal sy sådan nogle sammen i Kronborg Quilterne.

  SvarSlet
 2. Super flot "Sew together bag". Kan godt forstå pigerne kappes om ejerskabet af den. Men ikke noget problem - du er jo frisk til at sy flere.
  Glæder mig meget til september i Kronborg quilterne, hvor vi andre hopper med på vognen.

  SvarSlet
 3. Dejligt at høre at "foden" virker efter hensigten! :-)

  SvarSlet
 4. Jag tycker att Din lilla väska som Du sytt var mycket trevlig.
  Många fack, både med och utan dragkedjor.
  Blir "lite sugen" själv på att "försöka mig på" att sy en sådan.

  Dollandesign

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie