søndag den 21. juni 2015

46 år og Kreamesse

I onsdags fyldte jeg 46 - hele dagen regnede det, så det var en kedelig dag! Men jeg fik nogle gode gaver!

En gårdhave-pejs, som jeg glæder mig til at tænde op i. Jeg har købt gigantiske skumfiduser, der kan ristes over en sagte ild...


En skabelon til Accuquilten (+ den tilsvarende skæreplade i 10x10"). Nu ser jeg frem til at Helene Juul får Curve Presser Foot hjem, så jeg kan sy nogle af de her blokke!


Fra Ulrikke fik jeg den nye ugle-skabelon, der også kan bruges til mus, frø, kanin, vaskebjørn og mange andre dyr!


Jeg fik også en sød bluse og en All Inclusive-dvd - den sidste har jeg dog byttet, da jeg ved at jeg kun kommer til at se den én gang, og så kan vi lige så godt leje den på Apple-tv. Jo - jeg var lige ved at glemme - jeg fik også en punktérfri sækkevogn - den havde jeg ønsket mig!!!

I går kørte jeg den lange tur til Korsør (ca. 150 km hver vej) til Kreativt Midsommermarked, arrangeret af fantastiske Laila fra Baliquilt. Hovedformålet var at aflevere min symaskine til servicetjek hos Kyndbøl, der havde en stand på messen. Jeg havde aftalt med ham på forhånd, at den ville blive ordnet i løbet af dagen, så jeg kunne få den med hjem samme dag.


Mine indkøb: Dukketæpper-bogen og reprostoffer fra Patchworkbutikken, KF-fatquarters fra Annes Patchwork, Mariehøne- + matchende stof fra jeg-ved-ikke-hvem og til sidst mit bedste køb: En lille æske med små metal-hænder, hvor der står Handmade på. De er så søde, og de kostede 15 kr for 10 stk!

Jeg vandt en præmie i tombolaen:



Svigermor og jeg var dernede kl. 9.30 da messen åbnede. Kl. 14 havde jeg hentet symaskinen igen på standen og så kunne vi køre nordpå. I mellemtiden hyggede vi os på de mange butiksstande og ikke mindst nød vi en skøn frokost sammen med nogle af de andre Kronborgquiltere, vi mødte dernede. Det var ikke planlagt, vi havde regnet med at købe noget mad på stedet, men de andre piger havde mad med, og der var rigeligt til os. Tusind tak tøser!


Vi spiste frokosten på en legeplads i en bebyggelse lige ved Kulturhuset. De omkringboende var nok glade da vi pakkede sammen og gik igen!


mandag den 15. juni 2015

3 sofapuder i sort, grå og hvid med piping

Jeg synes det ser rigtig pænt ud når et pudebetræk monteres med piping, dvs. med en dekorativ tittekant rundt i sammensyningen mellem for- og bagside, og hvor der er en 4-5 mm snor indeni.


Jeg lavede dette sæt færdig i weekenden - det er til min mors sorte sofaer. De er ret simple, men hold da op jeg har haft dem liggende ved symaskinen længe!

De er ens på for og bagside, og de to med kvadraterne er quiltet enkeltvis i hvert kvadrat, den med flying geese er simpelt quiltet med lange lige sømme i de sorte bånd imellem gæssene.




Jeg bruger Peg Bakers anvisninger til først at sy pipingen på forstykket i et step, derefter montering med lynlås, så det bliver næsten usynligt.




Billederne afslører hvorfor vi IKKE skal have sorte puder herhjemme. Hold da op man ser alle hundehår på dem!

Puderne indeni er med fyldigt naturfyld (ja ja - det er fjer!) og de er fra Jysk til 75 kr for 2 stk. 40x40 cm.

tirsdag den 9. juni 2015

Færdigt strik i Cotton Merino

Efter mit langvarige projekt med Seyfarth-sjalet havde jeg brug for noget der gik lidt hurtigere. Nyhedsbreve fra garnpushere skal man nogen gange bare ignorere og slette uden videre nærlæsning, men det var ikke det jeg gjorde, da jeg for en måneds tid siden fik mail fra Filato. Stine har selv designet og lavet mønster til Venedig og sælger kit med garn og mønster på netshoppen.


Jeg har strikket den i str. medium og synes godt om mønstret - den strikkes i ét stykke oppefra og ned og får de pæneste kanter, der strikkes som en del af pindene på den mest simple måde. Garnet er en blød blanding af uld og bomuld, der slet ikke kradser og er utrolig behagelig at strikke med. Der er garn for 210 kr. Det massive hulmønster kan godt være lidt irriterende hver gang man når til hver 6. pind, hvor der skal strikkes *slå om, 2 r sm* over alle masker, men det går. Til gengæld er der kun 1 vrang-pind for hver 6. pind, og det tæller plus i min bog!

Læg lige mærke til fuglekassen bag mig på billedet - det er første gang i de ca. 10 år vi har haft den, at der er flyttet en mejsefamilie ind, gråspurvene plejer at besætte den fra tidligt forår, men i år er det anderledes. Vi glæder os til vi kan høre pippen derindefra!

Nu er det meget sjældent at der bliver taget billeder af mig, og endnu mere sjældent at jeg selv opfordrer - tvinger - en af mine unger til at tage et. Og det her er da et rigtig godt eksempel på at jeg ikke skal portrætteres - hold da op en dobbelthage der bor der lige under mit skønne fjæs!

De sociale medier har en voldsom magt - for to uger siden lagde Maria et indlæg på sin blog om en særlig trykfod, der er god til kurver. Se mere om den fod på Marias side! Jeg bestilte straks et stk af Curve Master Presser Foot hos Helene Juul (nej, den er ikke på hendes netbutik, den skal bestilles med en mail til Helene, der nu vil få dem hjem i et antal, der kan modsvare den massive interesse, der fulgte i kølvandet på Marias blog, Instagram osv.) Men før jeg kan få glæde af den fantastiske trykfod, så måtte jeg også have fingrene i et skaft til Berninaen, som jeg kan montere den på. 


Det lykkedes hos min Bernina-mand Morten Kyndbøl i Odense - jeg fik den sendt med posten så snart vi var enige om præcis hvad det var jeg skulle bruge. 

I mit sidste indlæg om reprostash nævnte jeg tre stofbutikker i Danmark, der er gode til reprostoffer. Speich i Lyngby var ikke en af dem, og det var lidt med vilje, da deres udvalg i repro er forholdsvis lille. Men alligevel kunne jeg ikke undslå mig for at købe disse 6 med hjem i sidste uge, da jeg lige kom forbi og skulle have noget ensfarvet sort stof til et igangværende pudeprojekt.


Ulrikke-update: Alt er godt og i dag har hun været i skole for første gang i næsten 2 måneder. Hun var til afsluttende kontrol i går på Riget og alt ser fint ud. Det nye rør med hjerteklapper (homograften) ser ud til at fungere rigtig godt og trykket i hendes højre hjertekammer er så lavt som det aldrig har været før. Så vi er glade, Ulrikke er glad, snart er det sommerferie og livet er skønt!