tirsdag den 9. juni 2015

Færdigt strik i Cotton Merino

Efter mit langvarige projekt med Seyfarth-sjalet havde jeg brug for noget der gik lidt hurtigere. Nyhedsbreve fra garnpushere skal man nogen gange bare ignorere og slette uden videre nærlæsning, men det var ikke det jeg gjorde, da jeg for en måneds tid siden fik mail fra Filato. Stine har selv designet og lavet mønster til Venedig og sælger kit med garn og mønster på netshoppen.


Jeg har strikket den i str. medium og synes godt om mønstret - den strikkes i ét stykke oppefra og ned og får de pæneste kanter, der strikkes som en del af pindene på den mest simple måde. Garnet er en blød blanding af uld og bomuld, der slet ikke kradser og er utrolig behagelig at strikke med. Der er garn for 210 kr. Det massive hulmønster kan godt være lidt irriterende hver gang man når til hver 6. pind, hvor der skal strikkes *slå om, 2 r sm* over alle masker, men det går. Til gengæld er der kun 1 vrang-pind for hver 6. pind, og det tæller plus i min bog!

Læg lige mærke til fuglekassen bag mig på billedet - det er første gang i de ca. 10 år vi har haft den, at der er flyttet en mejsefamilie ind, gråspurvene plejer at besætte den fra tidligt forår, men i år er det anderledes. Vi glæder os til vi kan høre pippen derindefra!

Nu er det meget sjældent at der bliver taget billeder af mig, og endnu mere sjældent at jeg selv opfordrer - tvinger - en af mine unger til at tage et. Og det her er da et rigtig godt eksempel på at jeg ikke skal portrætteres - hold da op en dobbelthage der bor der lige under mit skønne fjæs!

De sociale medier har en voldsom magt - for to uger siden lagde Maria et indlæg på sin blog om en særlig trykfod, der er god til kurver. Se mere om den fod på Marias side! Jeg bestilte straks et stk af Curve Master Presser Foot hos Helene Juul (nej, den er ikke på hendes netbutik, den skal bestilles med en mail til Helene, der nu vil få dem hjem i et antal, der kan modsvare den massive interesse, der fulgte i kølvandet på Marias blog, Instagram osv.) Men før jeg kan få glæde af den fantastiske trykfod, så måtte jeg også have fingrene i et skaft til Berninaen, som jeg kan montere den på. 


Det lykkedes hos min Bernina-mand Morten Kyndbøl i Odense - jeg fik den sendt med posten så snart vi var enige om præcis hvad det var jeg skulle bruge. 

I mit sidste indlæg om reprostash nævnte jeg tre stofbutikker i Danmark, der er gode til reprostoffer. Speich i Lyngby var ikke en af dem, og det var lidt med vilje, da deres udvalg i repro er forholdsvis lille. Men alligevel kunne jeg ikke undslå mig for at købe disse 6 med hjem i sidste uge, da jeg lige kom forbi og skulle have noget ensfarvet sort stof til et igangværende pudeprojekt.


Ulrikke-update: Alt er godt og i dag har hun været i skole for første gang i næsten 2 måneder. Hun var til afsluttende kontrol i går på Riget og alt ser fint ud. Det nye rør med hjerteklapper (homograften) ser ud til at fungere rigtig godt og trykket i hendes højre hjertekammer er så lavt som det aldrig har været før. Så vi er glade, Ulrikke er glad, snart er det sommerferie og livet er skønt!

4 kommentarer:

 1. Hej Maria
  Hvilken nr. har skaftet fra Bernina og hvilken symaskine passer den til? Jeg håber du kan hjælpe mig

  SvarSlet
 2. Den har ikke noget nummer, men det er denne her på Kyndbøls hjemmeside:
  http://www.bernina-odense.dk/pi/Trykfodsskaft-snapon-BERNINA-ny-type_1069727_.aspx

  Jeg tror den passer til langt de fleste Berninaer. Min er en Aurora 450.

  SvarSlet
 3. Ih saa har jeg lige skrevet en lang smoerre, og saa bare fordi jeg ikke var logget ind paa google, forsvinder det hele igen grrrrrrrrr.
  Naa men jeg skrev jo bare hvor godt du ser ud, og der er da ikke nogen dobbelthage, vroevl med dig haha. Smid du bare flere billeder ud, jeg synes det er saa hyggeligt at se dig og familien og hvordan I udvikler jer. Okay, du har jo ikke forandret dig en toeddel i alle de aar vi har kendt hinanden. Joh, haaret er blevt kortere (smil).Men du ser godt ud min pige.
  Den fod har kriblet en del i mine fingre efter jeg laeste indlaegget hos Maria og saa lidt paa youtube. Maria burde faa procenter af alt salg i Dk haha, hun har da faaet salget til at eksplodere med det indlaeg.
  Herligt at hoere at Ulrikke er i fin form. Jeg synes det er gaaet relativt hurtigt naar man taenker paa det hun har vaert igennem. Sej pige ligesom sin mor.
  Vi kommer hjem til august, saa hvis I skulle sejle forbi er doeren aaben.
  Knus

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie