lørdag den 30. april 2011

mandag den 25. april 2011

Fantastisk påskeferie!

Så er påskeferien snart slut for i år - og sikke dejlige 10 dage vi har haft herhjemme, uden at vi skulle noget bestemt. Vi har bare gjort det vi har haft lyst til og det har ikke været særlig meget...

Lørdag sejlede i en tur til Rungsted havn i vores egen "Mariehønen" - Rungsted er god som udflugtshavn, da der er butikker og iskiosker! Og en enkelt ikke-funden geocache lokkede også lidt. Vi fandt cachen, vi shoppede Crocs-træsko, spiste dejlig medbragt frokost (laks og stenbiderrogn) og spiste store is. Vi tog hjem og sov, da det stadig er lidt koldt om natten.

Søndag sov vi (også) længe, og så gik vi amok med en højtryksspuler i vores aftensol-gårdhave. Havemøblerne blev vasket og fliserne og plankeværkerne spulet. Så nu er der rat at være også! Sidst på eftermiddagen kørte vi til Hornbæk plantage, hvor der de sidste dage er frigivet 4 nye geocacher, alle 4 svære at finde, men nogle rigtig sjove og opfindsomme camoflage-bokse. Vi fandt dem - blandt andet måtte mutter her kravle 4-5 meter op i et træ for at logge en cache!

Søndag sorterede jeg også strimler:


Det er to balipops: Pink Lemonade og Hawaiian Blue, som er blandet sammen og sorteret i lyse, mellem og mørke strimler. Hvad de skal bruges til...? Inspireret af Helenes nye kasse-mani har jeg lavet skabeloner, der passer i bredden til 2½" strimler.

I dag har vi siddet i syd-gårdhaven og nydt solen, dog bliver jeg meget hurtigt træt af at have solen direkte i hovedet, så parasollen blev fundet frem. Det lokkede også Matilde til at sidde og ri pap på strimler - hun gik i gang med en pakke balipop Green Tea, hun havde liggende. Så nu laver vi begge to kasser - billeder følger!


Ronja rykkede lidt rundt - så lå hun i solen, så lå hun i skyggen, så lå hun mellem mine ben på dæksstolen, så lagde hun sig på en hynde på en bænk i skyggen. Her holder hun vagt foran lågen, hvor hun kan holde øje med os alle.


Dear Jane er lidt på standby pga det gode vejr - jeg er kommet til et punkt der kræver en vis mængde symaskinearbejde og det må blive når det igen er koldt, gråt, vådt og trist...

torsdag den 21. april 2011

Dear Jane - nu med hjørneblok

B4 Chris's Soccer Field
(ren maskinsyning)
C1 Trooper Greeen's Badge
(igen maskinsyning på L11)

TR7 Norway's Fjord

TR10 Precious Gems

TRC Longwood
(De store stjerner er applikeret, stjernespidserne er syet over pap.
Færdigmonteret på maskinen.)

Uglevest - nu med patchwork

Da jeg syede en Uglevest til Ulrikke for et par uger siden, så blev hun rigtig glad for den. Hun har også gået meget med den siden - på trods af at hun egentlig synes den er lidt for stor. Men jeg gik jo stadig med en lurende tanke om at omsætte noget af alt det andet uglestof på lageret til en rigtig patchwork-vest, altså med mange forskellige stoffer - i pangfarver - og Ulrikke havde også en ide om en ugle som rygmærke. På træffet i Skærbæk i august 2010 powershoppede jeg ugle- og matchende stoffer, og da jeg i sidste uge købte endnu en meter fra serien Life is a Hoot hos Hannes netbutik, så havde jeg også til foret i vesten.
Jeg startede så småt i mandags og gav den så en skalle onsdag eftermiddag - lukkekanten blev syet på imens der var Desperate Housewifes.

I dag tuller Ulrikke rundt i hvad der efter hendes mening er den ultimative vest: Den passer i størrelsen, den er fyldt med ugler og der er flotte farver på (men tænk: ingen lilla og alligevel er den godkendt...?)


Denne er lavet i størrelse 140 og sidder bedre end str. 150, selvom Ulrikke faktisk er lidt over 140 cm. Som mellemfoer har jeg brugt 80/20 bomuld/polyester, det samme som jeg har brugt i fx dette tæppe. Det giver lidt mere fylde end bare volumenvlies og quiltningen popper nok mere frem når den er blevet vasket.
Ulrikke synes den er fed og mener ikke at der er nogen andre der har en magen til. Nej, det tror jeg heller ikke...

Alt stoffet er fra Hannes., undtagen rygmærke-uglen, der er en del af et panel, købt hos en ukendt stofpusher.

Ellers holder vi påskeferie - tirsdag var vi en tur i Helsingborg, hvor vi shoppede sandaler til Ulrikke og geocachede. Onsdag kom båden i vandet (kl 7.30 om morgenen!) og i dag ville vi egentlig have sejlet en tur til Hven, men det er lidt koldt og det er altid koldere på vandet, så vi bliver hjemme. Måske lidt geocaching senere på eftermiddagen?

søndag den 17. april 2011

Båden er klar til vand under kølen


Hele familien var i gang i dag i det gode vejr. Matilde bundmaler, far og Ulrikke polerer og jeg selv hjalp Matilde, skiftede kaleche, installerede ny computer for mormor og gik ellers til hånde. Og nu er Mariehønen klar til at blive sat i, enten i morgen, hvor vi er på venteliste hos vognmanden, ellers på onsdag.

lørdag den 16. april 2011

Påskeferie og DJ

Så har hele familien påskeferie, og planerne handler kun om at sove længe, være sammen, hygge os, lave båden klar til isætning, måske en lille tir til Helsingborg... lidt geocaching selvfølgelig!
I dag er det inde-vejr, så jeg har fået taget billeder af ugens Dear Janes:

E2 Merry May

D2 Mouse in a Mirror

F1 Big Top

B5 Hot Cross Buns
Matilde fik i går hendes klasses udtræks-afgangsprøvefag: Skriftlig tysk og skriftlig biologi. Tysk var hendes mindst ønskede, så det var uheldigt, biologi er hun til gengæld godt tilfreds med.

Ulrikke har lige fået brev fra Riget: Hun skal til forundersøgelse den 4. maj og opereres den 5. maj - det er meget spændende om det kan lade sig gøre at få en ny hjerteklap ind og op gennem lysken. Ulrikke var meget glad for datoen, da hun så forhåbentlig er klar og frisk til lejrskole midt i maj. Man skal jo nå det hele...

mandag den 11. april 2011

Weekend i solen - mange nye DJ's

Vi har haft en skøn weekend i det gode vejr - lørdag tog vi vinterfrakken af båden og så var det med at komme i gang med støvsugning, afvaskning, polering, forberedelse til bundmaling, motor-klargøring og sidst men ikke mindst: Bære alle tingene (indboet) op fra gemmerne i mormors kælder og putte dem på plads i alle de små finurlige stuverum, der er i sådan en flydende campingvogn! Da vi var færdige med al det værste søndag eftermiddag, mangler vi kun bundmaling (som Matilde har klaret de sidste par år og også gerne gør igen, hun tjener godt på det!) og polering af al glasfiber over fribordet. Så det bliver i den kommende weekend, så er det påskeferie og vi kan forhåbenligt få en aftale med vognmanden først i næste uge...


Sidste uge blev det også til DJ-syning:

H7 Bennington Star
D3 Jason's Jack's
E1 Aunt Exie's Pholx
H9 Snowflake Melt
I6 Viewers's Choice
B1 Batchelor Buttons


TR6 Carla's Candle Flame


TR5 Michigan Dunes
TR8 Brigadoon

fredag den 8. april 2011

Vinko til farmand

Til træffet i Skærbæk 2010 købte jeg mønstret fra Northern Quilts til deres berømte vinko. I søndags fik jeg fat i noget ko-stof, så nu skulle den syes:

Den har fået en helt ny 3l-bag-in-box indeni maven, og den har ærlig talt lidt svært ved at sidde uden at have noget at læne sig op af. Maven og armene (øh... forbenene) er syet af ko-stoffet, så er der brugt diverse rester til yver, horn, ører, og ansigt. Resten er sort. Den lukkes med velcro i bunden. Farmand er glad...

Matilde er blevet færdig med den lille mini-taske-pung, hun startede på da hun kom med på QuiltMyDesign-kursus i Kronborgquilterne.

Hun skal i Operaen på mandag med klassen, og der skal hun have den med, det er med festtøj nemlig!

tirsdag den 5. april 2011

Ugle-vest til Ulle

Nej, vi kalder faktisk ikke Ulrikke for Ulle, men det er der mange af hendes veninder der gør. Hun har altid været vild med ugler, og jeg har efterhånden samlet en del uglestof, som jeg (på et tidspunkt) skal sy ting til hende af. Men da jeg i fredags skulle købe tråd i vores lokale, lidt tarvelige (i den forstand at den ikke er særlig god) stofforretning (Stof2000), stod der noget uglestof jeg ikke havde set før til 59 kr/m. Jeg købte en meter, og søndag eftermiddag (efter en tur til Kreativ hobbymesse i Roskilde) gik med at quilte en vest til Ulrikke. I går mandag måtte jeg så i Stof2000 igen, denne gang for at få lidt lilla til lukkekanterne. Og så blev den helt færdig i går aftes. I dag har hun stolt haft den på i skole og fået meget ros for den:

Behøver jeg sige, at lilla er hendes ynglingsfarve? Helt tilfældigt havde hun blusen, der er præcis samme farve som vestekanterne!

Til messen i Roskilde holdt jeg mig virkelig i skindet. 5 miniFQ + en 10stk. 20x25cm stofpakke fra QuiltMyDesign, en tre-stks bittelille stofpakke fra Gittes Æsker, som lige passer til Dear Jane + en FQ med køer på fra Speich. Jeg fik ikke taget billeder inden jeg lagde på plads i skabet... Ko-stoffet har jeg været i gang med i dag - I ser billeder så snart dette sjove projekt er færdigt!

På messen var der også en sjov fyr der solgte vandperler. De kan ses her. Jeg købte en enkelt pose, og har prøvet at plante en af mine phalenopsis-orkideer i perlerne. Spændende hvordan det går...?

lørdag den 2. april 2011

Varm tåge i april

Hmm... meteologerne havde lovet sol og 20 grader... det har været 14 grader og meget tåget hele dagen her indtil nu. Solen kæmper virkelig med at bryde igennem, men det vil ikke rigtig lykkes.

Dagen er indtil nu gået med at få et overblik over de DJ-blokke, jeg har syet:



Det er altså noget andet at se dem "live" end i det lille skema her. Det bliver faktisk større end jeg havde regnet med. Nu skal jeg snart gøre klar til kvadrat-blokkene i hjørnerne. Og nogle flere trekanter... Har printet mønstre ud, men nu vil vi ud og geocache - tåge eller ikke tåge!

fredag den 1. april 2011

Over 100 DJ-kvadratblokke

Nu er jeg oppe over de 100! Jeg har syet 103 kvadratblokke og stadig kun nogle få trekanter. Se oversigtsbilledet her. Her er den seneste uges (og sidste weekends) produktion:

E8 Mama's Maze
Syet på maskine
F5 Parcheesi
De blå dele er applikeret på hvid baggrund
F7 Star Struck

F9 Autumn Aster
De hvide dele applikeret på farvet baggrund,
tilsidst de 8 meloner applikeret på det hvide
G6 Papa's Star
Den lille-bitte stjerne er syet som stamps på maskine,
resten er over pap.
G8 Justin's Comet
G10 Wowen Meadow
Syet på maskine
I8 Pete's Paintbox
Syet på maskine

TR1 Spanish Moss
Syet på maskine
TR3 Checkerboard
Syet på maskine
Matilde og jeg har siddet og set et afsnit af Jordens Søjler hver aften i denne uge, det gav en masse håndsyningstimer!

Kalender-opmærksomhed

Desværre et dårligt billede, taget med min mobil fra døren til kontoret,
men som det ses har kalenderen en fremtrædende plads!
I nu tre måneder har Calendar Quilters-kalenderen hængt og pyntet på mit kontor på arbejdet. Jeg arbejder i en it-afdeling blandt mange mænd - og denne kalender har fået en del opmærksomhed, men jeg må nok sige at kommentarerne i denne marts måned har været flere end der var i januar-februar tilsammen! Kære Helene, der så vidt jeg har forstået var bagkvinde sammen med sin mand for produktionen af kalenderen, hun er en modig og dejlig kvinde, der ikke er bange for at bruge sin krop i en god sags tjeneste! Det bliver helt trist i dag at skulle bladre videre til april, hvor Berit ellers sidder på et rigtig flot tæppe, eller som min roommate Lennart bemærkede: På det billede kan man se lidt mere af måtten,,, [Lad bare den stå et øjeblik] ;-)

De kvindelige kolleger, der har undret sig over mit valg af kalenderudsmykning, er alle blevet meget begejstrede når jeg har fortalt om projektet og formålet med kalenderen, og synes det er sejt at tøserne på billederne har stillet op til foto.

Jeg håber at der er kommet rigtig mange penge i kassen med dette sjove og modige projekt, og jeg synes at billederne er superflotte - allesammen. Hvis jeg skal vælge et totalt-ynglingsbillede, så må det være det på bagsiden med Irene og det pink/lilla tæppe.