mandag den 2. april 2012

Designudfordringen er færdig!

Pyha - det har søreme været en udfordring - Helene Juul lille efterårs-vinter-leg med stoffer og temaer! Stofferne var ikke lige efter min smag og deres mønstre og farver har bestemt været den største udfordring. Men det har været supersjovt at være med og jeg er stolt over at jeg ikke bare har lagt blokkene væk, arkiveret under UFO, men derimod holdt på og lavet et fint tæppe til Ulrikke.

Størrelse: ca. 112x175cm
Ca. halvdelen af blokkene er håndsyet, den anden halvdel maskinsyet som stamps. Alt er håndquiltet.

Ulrikke ville meget gerne have en bølgekant på tæppet, og den udfordring greb jeg som en kær mulighed for at øve mig på buerne jeg skal lave på Dear Jane-tæppet. Så jeg lavede en bue-skabelon i samme bredde som til Dear Jane, buerne blev tegnet over på kanten af det færdiguiltede tæppe og så syede jeg lukkekanten på (med overtransportør) rundt i buerne.

Trevlekanten af lukkekanten førte jeg langs buestregen og syede med 1/4" sømrum. Først derefter klippede jeg resten af sandwichkanten af. Det havde været umuligt at styre, hvis jeg ikke havde haft det ekstra stof i kanten!

Et kig ned i skraldespanden, hvor jeg er ved at klippe det overskydende af:


Derefter kunne lukkekanten bukkes rundt og sys til på bagsiden i hånden. Strimlen til lukkekanten blev skåret smallere end jeg plejer - kun 1 3/4" mod normalt 2 1/4". Men lukkekanten skal på Dear Jane være meget smal og det skulle jeg også prøve.

På dette DU-tæppe er der lækker lilla fleece på bagsiden og 80/20 Legacy som mellemfoer, så tykkelsen er til at tage og føle på og det var lidt svært at sy den smalle lukkekant på plads.

Fleecetæpperne jeg har brugt til bagside, er syet sammen med en rest strimmel fra kantborten på forsiden.


I sidste øjeblik huskede jeg at sy et lille mærke ind sammen med lukkekanten:Bonusbillede - sådan så det ud da jeg limede sandwich midt i februar:


Det ser lidt fladt og kedeligt ud!

Ulrikke er på spejder-påsketur i disse dage, så hun må vente til onsdag aften med at putte med tæppet!


10 kommentarer:

 1. Hold da op ...
  Det ser saftsusemig godt ud, Marie :-)

  SvarSlet
 2. Tillykke med et super flot stykke arbejde. Det har du gjort godt. Og sejt at du holdt ud til enden. Det skal nok vække lykke hos Ulrikke når hun ser det.

  SvarSlet
 3. Ved hun at det ligger og venter paa hende????? Er vild med dine dyreblokke saerligt fugleburene, uglerne og elefanten. Soed detalje at sy fleecetaepperne sammen paa den maade. Jeg tager hatten af og bukker dybt og venter spaendt paa "Dear Jane".

  SvarSlet
 4. Super flot! Jeg får helt lyst til at kaste mig over mit...

  SvarSlet
 5. Nydelig teppe, så mange flotte og forskjellige blokker! Flott quilting og flott avslutning med den buede kanten! Men jeg forstår at det er en utfordring arbeide med andre farger og stoff enn du vanligvis gjør. Men jeg regner med Ulrikke blir fornøyd.

  SvarSlet
 6. Hej Marie. Jeg er glad for at du tog opfordringen op - og sikke et flot resultat, der er kommet ud af det. Nærmeste udviklingszone ligger jo altid lige lidt udenfor éns såkaldte "comfort zone" ;-)

  Denne Design Udfordrings Leg fandt jeg på, da jeg med glæde huskede, hvor givende det var at få opgaver/udfordringer som håndarbejdsstuderende. Sommetider troede man aldrig at man ville kunne løse opgaven ... og i sidste ende kom der altid noget spændende ud af det ... og processen er i sig selv altid meget udviklende.
  I morgen skulle der forøvrigt gerne komme en pæn stor kuvert til dig ;-)

  SvarSlet
 7. Kære Marie
  Det var dog det mest fantastiske tæppe jeg længe har set ....
  Jeg håber udrikkelig bliver vildt glad for det
  Knus

  SvarSlet
 8. Det har nok været en udfordring, men hvor er det dog blevet flot. Jeg bemærker de fine trekantblokke, du har fået sat ind i tæppet. Glæder mig til at se det i "levende" live i Kronborg Quilterne i morgen.

  SvarSlet
 9. Wow, det er godt nok blevet et vildt flot tæppe, mange skønne blokke du har lavet.
  det tæppe må hun da blive helt vild med.

  SvarSlet
 10. Supersejt Marie, fin proff detalje med navnetag :-)

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie