tirsdag den 3. april 2012

Puslespil, sandwiches og gulvvask

Bag denne kryptiske overskrift gemmer der sig faktisk noget fornuftigt!

I disse dage er jeg græsenke - Matilde kommer først hjem på påskeferie fra efterskolen onsdag aften, og far og Ulrikke er på påsketur med spejderne, også til onsdag. Så min fritid udenfor arbejdet har stået på færdiggørelse af Designudfordringen og så i dag: Hektisk aktivitet! Så hektisk, at jeg smed bukserne og blusen og arbejdede i trusser og undertrøje (og knælange skisokker - et ømt syn hvis nogen havde set mig...)

Arbejdet stod på sandwich - 2 stk. ovenikøbet. Dear Jane og Balikassetæppet skulle samles og det skulle være nu imens jeg var alene hjemme. Jeg havde noget tilbage på den rulle 80/20 Legacy jeg købte i Skærbæk i 2010 og der skulle bare være nok til begge tæpper.

Først Dear Jane - her ser I kun bagsidestoffet, der er limet på mellemforet:


Læg mærke til overskuddet af mellemfor nederst i billedet - det får betydning senere...

Det er ikke så tit at de tæpper jeg limer, ikke kan ligge på dette stykke gulv i stuen, men Dear Jane er altså stort, ca. 210x210cm. Det måtte også ligge lidt ind over gulvtæppet under sofaen, men det gik. Det er selvfølgelig en fordel af være to om sådan noget, men jeg ville ikke vente til på torsdag, når Matilde er hjemme (hun plejer at hjælpe mig). Den opmærksomme bloglæser kan se Dear Jane toppen ligge krøllet sammen i sofaen ;-)

Efter Dear Jane toppen også var limet på, ryddede jeg gulvet og gjorde klar til Balikasse-tæppet. Den rest mellemfor der var tilbage, var 20 cm for smal, men så kom overskuddet fra Dear Jane i spil. Jeg puslede med denne brede strimmel, en anden lille rest og syede det sammen med den største rest og så var der nok til balikasserne.


Søm nr. 72 på Berninaen er supergod til at sy sådan noget sammen uden at man kan mærke det udenpå det færdige tæppe bagefter - jeg har før snydt på denne måde ♥

Og dermed blev der nok til begge tæpper, der nu hænger klar til quiltning på rækværket ved trappen:


Dear Jane bliver håndquiltet, balikasserne maskinquiltet. Totalbilleder kommer på bloggen, så snart de er helt færdige!

Nå - og så var der dér med gulvvasken! Når jeg limer på gulvet, kan det ikke undgåes at der kommer lim ud på trægulvet og det kan man mærke, når man går med strømpesokker. Så jeg sluttede hele seancen med en gulvvask i lime-zonen.


Og det var så den eftermiddag...

Nu skal jeg flade ud foran fjernsynet og så ellers i seng og læse videre i min krimi - kender I den amerikanske forfatter Karin Slaugther? Har snart læst alle hendes bøger - de er altså gode!

3 kommentarer:

 1. Sådan - målrettet arbejde. Ja, hende Karin Slaughter er god - og lidt ond også!

  SvarSlet
 2. Sejt gået ... Og så i bar r... Og skisokker .. Tihi
  Smukt syn .....
  Knus

  SvarSlet
 3. Oemt syn, jeg kan lige forestille mig det hihi.
  Nu glaeder jeg mig altsaa som en vild til at se Dear Jane faerdig. Hep hep hep Marie.:-)
  Karin Slaughter kender jeg ikke, men den kommer en tur paa listen. Lige nu kaemper jeg mig igennem en laant bog som skulle vaere saaaa god, men som jeg altsaa ikke kan se det gode i. Det kan vaere det kommer.
  Rigtig god paaske.

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie