lørdag den 14. juli 2012

En nedkogt ferie


Ovenstående collage er en suppe-terning af vores dage i Lønstrup.

Øverst i midten: Vi startede ferien med at køre til Korinth Spejderefterskolen for at hente Matilde, der har boet og gået i skole der det sidste år. Billedet er taget under den store nu-går-vi-rundt-i-en-cirkel-så-alle-kan-kramme-hinanden-farvel -seance. Mange græd, og kys og kram blev uddelt, Matilde var afklaret og glædede sig egentlig bare til at komme videre. Hun har nydt efterskoleåret, men glæder sig til at starte på HTX efter sommerferien.

Yderst til venstre: En formiddag tog vi gåturen ud til Rubjerg Knude fyr, der er ved at blive begravet i en af Danmarks største sandkasser. Forøvrigt: I Nordjylland hedder det [såj] - altså sand - det er da sjovt. Ungerne lærte også at sige det og nu hedder det bare: Øv hvor er der meget såj i bilen/i sengen/på gulvet/i maden/i møblerne!

Nederst til venstre: Vi kørte en dag til Skagen og på vejen gjorde vi holdt ved den tilsandede kirke.

Øverst til højre: Havnen i Skagen - vi spiser grillede jumfruhummerhaler med hvidløg - uhm - det burde man få noget oftere. Portionerne var store og det var egentlig ikke så dyrt. Pigerne ville hellere have blæksprutter (de skulle ikke pilles først...)

Nederst i midten: Vi var også et smut ved Mårup kirke for at se om der var forsvundet mere i havet siden sidst. Det var der ikke, men en aften imens vi var i Lønstrup hørte vi udrykning. Det viste sig, at en mand var styrtet ned af skænten foran kirken, fordi han ikke ville slippe snoren til sin hund, der havde taget et spring ud over kanten. Begge blev reddet...

Nederst til højre: Vi er i Fårup Sommerland - den bedste forlystelsespark i Danmark! Overalt er der vand til hundene i "Hundebarer" - og som det ses på billedet, så mener vores store muskelhund med storhedsvanvid ikke at hun skal drikke af vandet til små hunde, næ nej - hun hopper op og tager for sig af vandet til de rigtig store vovser!

Billedet i midten: Det havde jeg helt glemt i første-udgivelsen af dette indlæg - hvordan ku' jeg? Vi spiser krabbeklør på terrassen ved sommerhuset. Min mor er ikke bleg for at komme i lag med de lokale fiskere, så allerede på 2. dagen i det nordjyske havde hun fået et mobilnummer på en fisker der var til havs efter krabbeklør. Derfor kunne vi en aften hente 23 kg friskfangede krabbeklør på havnen i Hirtshals og så var det ellers hjem og koge. Vi lånte store gryder af en lokal bekendt og samme sted var der masser af fryseplads, hvor kløerne kunne opbevares indtil vi skulle hjem. Men næste dag spiste vi kløer til aftensmad - alt hvad vi kunne rumme. Det er vores allesammens livret! Vi var forberedt på at bringe krabber med hjem til Snekkersten - vi havde 4 store kølebokse med som de kunne være i i bilen - det går fint - det har vi prøvet før!

Og så har jeg jo ikke taget billeder af shopping-turene - i Løkken og i Hjørring.

Vi havde dejligt vejr den uge vi var i nordjylland, og med den ferieuge vi har tilbage nu, må vi nok indse, at vi ikke kommer afsted ud og sejle i denne sommerferie. Vi håber på nogle gode weekender i august!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie