søndag den 6. april 2014

Lokalgruppemøde i DPF

I sidste weekend deltog jeg for første gang i lokalgruppemødet i Dansk Patchworkforening som repræsentant for Kronborgquilterne. Det var sjovt og hyggeligt - det foregik på Danhostel i Fredericia og her er lidt indtryk fra de to dage:

Lørdag ankom vi, blev indlogeret og fik tilbudt frokost. Så samledes vi alle ca. 45 deltagere, og blev placeret ved bordene i alfabetisk rækkefølge efter vores lokalgruppenavn. Jeg kom til at sidde ved siden af repræsentanten for Køge Patchwork Klub, Jette Christiansen - som viste sig at være mor til Filippa Gårdboe, der lige har været på besøg i Kronborgquilterne og holde foredrag sammen med Jette Schiøth. Fantastisk!!!

Vi talte om hvordan vi i lokalgrupperne kan skubbe på, så vores medlemmer husker at melde sig ind i Patchworkforeningen. Gør det nu bare - det er billigt og du får 4 flotte medlemsblade om året med spændende artikler, mønstre og anden info der er relateret til interessen.

Derefter kom Linette fra Quilt My Design og lynhurtigt blev der delt sykit ud til alle - 2 stk til hver. Vi skulle sy et skilt, som foreningen kan bruge på de udstillede quilts på træffet. Vi skulle aflevere det ene skilt når det var færdigt, enten i løbet af weekenden eller eftersende det, når vi er kommet hjem og har fået det færdigt. Det andet sykit kunne vi selv beholde. Her er mit færdige skilt, som blev færdigt søndag formiddag - jeg nåede at aflevere det:


Linette underviste dem der ikke havde prøvet needleturn applikation - det var en udfordring for mange, da husene er meget små, det største er ca. 3cm højt.

Der var også mulighed for at bruge penge - Linette havde butikken med!


Sykittet til fødselsdags-dækkeservietten, grønne bali og en bøjle til "Vi er i haven"-skilt.

Om aftenen efter middagen var der show and tell, der var mange flotte quilts og ting, men lyset var ufattelig dårligt og det var svært at komme til at tage ordentlige billeder. Her er de to ting, der gjorde størst indtryk på mig:


En taske syet med resterne af de 81 soduku huse fra Quilt My Design. Resten af husene var solgt til hendes sy-veninder i lokalgruppen, da hun egentlig bare gerne ville have kanten til sykittet. Tasken havde vakt opsigt på et besøg i USA.


Søndag formiddag holdt vi igen møde og emnet var det årlige træf. Herefter kom Camilla fra Quiltefant med noget af butikken og hun demonstrerede Marti Michell-linealer og Accuquilt skæremaskinen.


Vi måtte deles i to hold for at vi alle kunne se hvad der foregik. Jeg købte en clamshell-quilteskabelon, kalejdoskop-lineal, hvide stifter og nye, gode nåle:


Super god weekend - da jeg var hjemme igen i Snekkersten kl. 17.30 søndag aften var jeg træt og mæt på oplevelser - jeg havde jo også kørt i tog frem og tilbage til Jylland - det har jeg ikke prøvet siden jeg var barn og skulle på lejrskole.

2 kommentarer:

  1. Jeg var også træt da jeg nåede hjem, selvom jeg var noget tidligere på den end dig. Tak for en god weekend med mange oplevelser og indtryk.

    SvarSlet
  2. Lyder herligt. Den taske var godt nok ikke daarlig hva???

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie