søndag den 7. september 2014

Input til syning på amerikansk ønskes!


Jeg er så småt gået i gang med Lucy Boston. Med en intention om at sy det på amerikansk - og det er vel at mærke første gang jeg prøver denne metode - langt væk fra min comfort zone. Hele ideen med et LB-patchwork er at fuzzy-cutte stofstykkerne, sådan at nye mønstre opstår, når man syr dem sammen. Og DET har givet mig problemer!
Jeg har nu med stort besvær syet denne blok:


...og umiddelbart ser det jo fint ud. Men... Det var ikke let, synes jeg!

Jeg har brug for tips til:

Hvordan skær jeg stofstykkerne ud så de bliver præcis ens? (og lad være med at foreslå Inklingo, jeg synes ikke det er en lettere løsning med alt hvad det indebærer af placering af stof på frysepapir, print af linjer præcis hvor de skal være osv. Jeg forestiller mig en meget besværlig og ikke sjov og hyggelig arbejdsgang).

Jeg har en plastikskabelon inkl sømrum, købt hos Patchworkhuset, og den har jeg modificeret med nogle fine linjer, så jeg lettere kan finde centrum på skabelonen. Men den giver mig ikke en let optegning af linjer på bagsiden, da den er så tyk, at jeg ikke kan lave synlige mærker igennem hullerne i hjørnerne. Jeg havde problemer med at placere skabelonen præcist ens fx de fire steder på det mørkegrønne stof til de fire patches i midten. Jeg er med på at mit resultat ovenfor ser ok ud, men I drømmer ikke om hvor lang tid det tog mig at skære til denne ene blok.  

Og når jeg så syr sammen, så får jeg sådanne hjørner visse steder:




Det er jeg jo ikke vant til med EPP (over pap-syning).

De to positive elementer ved denne metode er, at det går enormt hurtigt at sy hver "strækning", og syningerne er faktisk helt usynlige, ligesom efter maskinsyning.

Nå - any tips out there?

5 kommentarer:

 1. Har du tegnet sylinjerne op på bagsiden af lapperne? Kan du lægge et bagsidebillede på også? Sætter du knappenåle i i sømrums samlingsstedet ? Vil gerne hjælpe, send mig evt en mail. Knus

  SvarSlet
 2. Jeg har sendt dig en mail Maria...

  SvarSlet
 3. Jeg bruger en skabelon uden sømrum. Tegner op på bagsiden af stoffet, klipper ud med sømrum, lægger de to stykker stof sammen, der først skal sys, sætter nåle i hjørnerne af en søm og syr så langs stregen, bagsting start, midt og slut. Undervejs tjekker jeg, at jeg rammer stregen på det bagerste stofstykke. På den måde er det muligt at få det til at passe fint sammen og få hjørnerne rigtig pæne :)

  SvarSlet
 4. Jeg er helt med på syningen - det giver ikke de store problemer, det er kun et spørgsmål om lidt øvelse. Nej jeg efterspørger tips til hvordan jeg får skåret de enkelte stykker ud, så de bliver helt aldeles ens, altså som i kopier af hinanden - mønstret i stoffet skal være præcis det samme på fx 4 stykker eller 8 stykker. Og bagefter får tegnet linjerne bagpå. Eller disse to tin i omvendt rækkefølge, det er underordnet. Humlen er at stykkerne skal ens - comprende?

  SvarSlet
 5. Så du fik fat i bogen Marie. Jeg har lige bestilt nogle acrylskabeloner til amerikansk syning til denne quilt i det store udland, og da jeg før har bestilt derfra ved jeg at det er rigtig gode skabeloner, som er nemme at tegne op efter. Måske en idé, hvis du kan vente til de kommer? Ellers kan du lave dine egne skabeloner i skabelonplast?

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie