torsdag den 3. september 2015

Ekstra lys på maskineriet

Tidligere (læs: som da jeg var 10 år yngre end jeg er nu) kunne jeg se alt i halvmørke. Lampe over sofa- og spisebordet: Nej tak. Læse i sengen i tusmørke: Ja sagtens. Sy uden at tænde lyset i symaskinen: Ingen problem.

Sådan er det IKKE mere! I takt med at mine briller med glidende overgang er blevet mine bedsteste venner, så har jeg også brug for mere lys. Lys ved sofaen når jeg syr og strikker, lys over spisebordet, så jeg kan se hvad jeg putter i munden og altså også mere arbejdslys end det som den indbyggede lampe i Berninaen kan levere.

En af mine kolleger Tommy er sådan lidt en elektronik-nørd. Når han er på ferie i Thailand, er hans kuffert på turen hjem bla. fyldt med led-lys i alle udformninger - det er nemlig meget billigt i østen. Det han ikke kan få i Thailand, det køber han over nettet fra Kina. Det koster en brøkdel af hvad det koster her i Danmark.


Jeg forklarede Tommy om mine lysproblemer med symaskinen, og se lige hvad han har lavet til mig: En stang med led-lys, som han har loddet på en gammel mobiloplader el.lign - de små 1w ledpærer sidder på en aluminiumsskinne med dobbeltklæbende tape på bagsiden. Egentlig var stangen 6 lys længere, men de her stænger er så snedigt indrettet, at man bare kan bide dem over i sektioner af 3 lys og så virker de stadig. Jeg klippede min til, så den passede i længden på skrå under armen på Berninaen, så kan ledningen forsvinde op bagved, uden at jeg "fanger" den med fingrene eller større sytøj. Ge-ni-alt!

2 kommentarer:

  1. Sikke en super ide, dejligt med så hjælpsomme mennesker omkring sig.

    SvarSlet
  2. Hvor genialt. Naa, saa du har ogsaa de problemer??? Jeg har endnu ikke faaet glidende overgang og gaar konstant rundt og leder efter mine laesebriller.Suk.
    Har du ioevrigt hoert det nye band Gasoline??? Det er Munster- Swendsens lillesoester. Lyt engang, de er ret geniale.

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie