torsdag den 14. oktober 2010

Et lille øko-råd

Og det er altså øko som i økonomisk og ikke økologisk (og vi er altså ellers også meget til økologiske produkter herhjemme!)

Jeg har for et års tid siden købt en Sewline-pen til opstregning af stichery- og quilte-motiver. Da jeg købte den, var der grønne stifter med og de har været fine og tydelige på langt størsteparten af det stof jeg har haft brug for at tegne på. Pennen med en lille æske stifter kostede vistnok ca. 100 kr. På Kreativ Hobbymesse i Hillerød købte svigermor en pen magen til med hvide stifter og jeg købte en ekstra pakke pink stifter. I fællesskab var vi så godt dækket ind til alle farver stof - vi delte indholdet af de hvide og pink stifter.

Efterfølgende har jeg fundet ud af, at det er besværligt at skifte stift midt i en optegning hen over blokke i forskellige farver. Så tænkte jeg: De stifter må da kunne bruges i nogle meget billigere stiftblyanter! Jeg målte tykkelsen på stifterne med min skydelære og de er 0,9mm tykke. I den lokale Arnold Busck i Helsingør har jeg i dag blandt et større udvalg stiftblyanter til 0,9mm-stifter købt to Staetler-blyanter, tømt dem for de medfølgende blyantsstifter og fyldt hvide i den ene og pink i den anden. Så nu har jeg en flexibel løsning - hver af blyanterne kostede 39 kr.


(Det er svært at se farverne på billedet, men der en hvid, en grøn og en pink blyant nu!)

4 kommentarer:

  1. Godt gaaet. Tit tager priserne sig en tur opad bare fordi der staar "special ...et eller andet" paa.

    SvarSlet
  2. Det var smart fundet på, og en noget billige løsning end at købe tre forskellige.

    SvarSlet
  3. Tak for tippet Marie, ærgerligt at jeg lige har købt den dyre. Så må de øvrige farver blive til den noget billigere pris.

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie