søndag den 13. maj 2012

Godt råd til ophæng?

Jeg har brug for hjælp af jer - jer der ved eller har gode forslag til hvordan man laver et godt system til at hænge en (større) quilt op på væggen. Og vel at mærke på en måde så det hænger pænt og fladt, uden at bukke udad eller indad foroven.

Jeg vil meget gerne have gode råd og erfaringer om hvad jeg syr på bagsiden af quilten: stropper eller en lang løbegang? Og når I hænger quilten op  på væggen, bruger I så vinkelbeslag eller noget helt andet?

Jeg har fundet nogle amerikanske videoer med demonstrationer af færdige løsninger, men jeg vil hellere høre: Hvad gør I?

4 kommentarer:

 1. För en större kvilt är det bra att sätta kanaler på baksidan tycker jag. Antingen en hel kanal eller två-tre kortare. Man kan använda en list med krokar i och hänga upp den på spikar på väggen. Ibland kan det vara bra med en list och en lätt pinne i underkant så att kvilten hänger rakt.

  SvarSlet
 2. Jeg bruger en rundstok. Bag på tæppet har jeg påsyet 3 "løbegange" hvor stokken kan gå i gennem. Mellem "løbegangene" er der nok luft til søm/skruen/krogen, som rundstokken skal ligge på.

  SvarSlet
 3. Jeg syr en kanal på 10 cm bak på quilten, da kan jeg sende den på utstilling om jeg skulle få lyst til det.... På de store syr jeg en lang kanal, veldig små kan få bare noen bånd. Men er quilten veldig bred, er det sikkert smart å ha et mellomrom på midten slik at det kan monteres en støtte der også. Jeg bruker noen ganger gardinstang og dertil hørende veggbraketter, andre ganger en list og spiker i veggen. Gardinstanga er jo "dekorativ" så jeg synes ikke det gjør noe om den er bredere enn enkelte quilter, da jeg veksler på hvilke som henger oppe når.

  SvarSlet
 4. Jeg syer en kanal og så stikker jeg en flad liste i, både for oven og forneden, så syntes jeg det hænger pænt, men jeg har en ved sengen og den er sat fast i væggen igennem listen forneden også, for eller flagrer den jo ud når dynerne rystes, smiler.....

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie