fredag den 3. august 2012

Quiltning af Dear Jane

Som lovet kommer her lidt billeder af Dear Jane-quiltningen. De fleste dage får jeg quiltet én blok, men ofte kan jeg også nå 2-3 stykker. Jeg mangler at quilte 28 kvadrater og alle de 56 kantblokke.

Hver blok kigger jeg på og quilter så det fremhæver eller tilføjer noget ekstra til blokken. Jeg bruger en vandopløselig blå pen til at tegne stregerne de steder, hvor jeg ikke bare følger sømmene.


Alle kvadratblokkene bliver som udgangspunkt quiltet rundt i kanten. Hvis der er hvidt stof lige indenfor kanten, ligger quiltesømmen lige indenfor sømmen mod stolpen. Hvis der er mønsterstof i kanten, quilter jeg lige udenfor i den hvide stolpe.
Dette er helt klart det største arbejde jeg nogensinde har lavet hvad angår håndquiltning - og jeg tror næppe at jeg nogensinde kommer til at lave noget lignende igen! Jeg tør slet ikke tænke på antallet at timer der er lagt i dette tæppe når det engang er færdigt.

Til sidst lige et billede af den dobbelte regnbue vi kunne se i forgårs:

Og til aller-allersidst et billede af én af mine orkideer - den er helt vild, den laver både masser af blomsterknopper og samtidig har den sat en "baby" på en af de andre stilke. Den er ikke særlig pæn med grimme blade og masser af luftrødder, men den må jo have det godt...


Den lille orkide til højre er sådan en baby, der er blevet plantet i egen potte og nu er "egen avl"!

3 kommentarer:

  1. Uha, et arbejde du er gået igang med, når du skal håndquilte din Dear Jane, men det bliver sikkert flot, når du er færdig. Rigtig god arbejdslyst!

    SvarSlet
  2. Hvor bli'r det dog flot, men er jo også et stort arbejde, er det i hånden eller på maskine????

    SvarSlet
  3. Jeg er overhovedet ikke i tvivl - det bliver utroligt smukt med din specielle quiltning, der ikke bare følger skabelonerne i den enkelte blok. Glæder mig bare sådan til at se nærmere på det. Quiltningen er som sagt det halve arbejde.

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie