torsdag den 29. november 2012

Jo - vi er blevet løsladt

Pyha - det blev en værre omgang end vi havde troet. På mit arbejde taler vi rigtig meget om at undgå utilfredshed og frustrationer ved at lave forventningsafstemning med "kunderne" (it-brugere), og denne operation og indlæggelse er et godt eksempel på hvordan utryghed og frustration manifesterer sig, når information og forventet forløb ikke viser sig at stemme overens med den virkelighed man oplever.

Vi var blevet informeret om, at Matilde sandsynligvis kunne komme hjem lørdag eller senest søndag, og endda hvis hun havde det supergodt efter operationen, så kunne det måske allerede være fredag (altså i sidste uge). Men virkeligheden blev en anden, delvis pga en morfinpumpe, som hun ikke tålte særlig godt, og hele forløbet blev rykket et par dage og først tirsdag kunne vi tage hjem om aftenen. Hun har det ikke supergodt, hun har stadig smerter, især i højre nyreregion, men forhåbentlig vil det blive bedre henover weekenden. Hun var i skole i dag en enkelt time, så måtte hun hentes. Men hun har mod på at prøve igen i morgen.

Jeg fik strikket en del under indlæggelsen på en gammel UFO så måske sjalet bliver færdigt en dag?

Herhjemme igen er jeg gået igang med et nyt strikkeprojekt - en sjælevarmer til Ulrikke.



Garnet er Alpaca Boucle fra Netgarn - egentlig skulle det have været i Babyalpaca Silk og Kids silk, men den unge dame brød sig ikke om den blå farve som babyalpacaen havde, da den blev pakket ud af kassen. Det er ulempen ved at købe garn over nettet - farvekortene på skærmen snyder rigtig meget!

Så måtte hun jo have den i Alpaca Boucleen, som jeg skulle have brugt til en sweater til mig selv. Måske jeg så laver noget blødt til mig selv i den lækre blanding af Babyalpaca og Kids silk?

Apropos strik, så har jeg den sidste måneds tid strikket en del projekter færdige, men lyset har ikke rigtig været der til at tage billeder til bloggen. Måske i weekenden...

søndag den 25. november 2012

Riget-bloggin

Lige nu kunne jeg jo godt sætte mig ned og lave et langt blogindlæg med emnet: "Matildes operation i blæren". Der kunne være lange forklaringer om hendes operation i torsdags, hendes opvågning og svimmelhed og kvalme og opkast.

Der kunne også være en historie om en besvimelse, der medførte overførsel til intensiv og forøget overvågning lørdag eftermiddag og aften. Og en pointe om at morfindrop ikke altid er af det gode, selvom man har pokkers ondt i operationssår og indre sammensyninger i blærehinden.

Der kunne også krydres med mere eller mindre interessante detaljer om tilstoppede kateterslanger, udfordringerne med at komme på toilettet, når man faktisk ikke kan gå og om hvordan man reder fugleredehår ud ved hjælp af store mængder spraybalsam.

Et blogindlæg kan jo også bruges til de store spørgsmål:

Hvornår kan vi komme hjem?
Hvordan skal det gå i hendes skole efter alle disse timers fravær? (Intet fravær er lovligt fravær i gymnasiet, og desuden mangler hun jo en del undervisning og afleveringer allerede...)
Hvorfor er der ikke enestuer til alle patienter på Riget?
Hvor kan må få noget ordentlig mad?
Hvorfor knirker madrasserne i hospitalssenge altid?
Hvad er den adfærdsregulerende årsag til at der skal betales for parkering ved et sygehus?
Subsidiært: Hvorfor graver man dog ikke hele Amorparken op 5 etager ned og 7 etager op og laver et parkeringshus, så både ambulante patienter, pårørende og medarbejdere kan sætte deres bil uden at få en bøde hvis noget kommer på tværs?

Åh nej, dont get me started - der er sgu så mange ting man kan spørge om og dybest set er det eneste interessante: Har operationen virket? Det ved vi først om 8-14 dage...

tirsdag den 20. november 2012

Quilteskabelon - hjemmelavet

Jeg er nu kommet så langt med quiltningen af Dear Jane-tæppet, at jeg kun mangler at quilte den hvide tungekant. Når man quilter i hånden, så bliver quiltningen ikke så tæt, som når man gør det på maskine, men tungerne i kanten af dette tæppe kalder på  en quiltning, som samtidig også kan laves fortløbende - dvs uden at skulle bryde tråden hele tiden.

Da tungekanten skulle tegnes op med blå tusch på det hvide stof rundt om tæppet, så lavede jeg en skabelon af stift skabelon-plast. Den blev genbrugt nu - først tegnede jeg en simpel figur med et hjerte og to "vinger", der passer til en tunge. Læg mærke til at jeg holder mig en sømrumsbredde fra kanten, da jeg påtænker at sy lukkekanten på tæppet med trevlekanten mod stregen. På den måde forsvinder quiltningen ikke ind i lukkekanten.

Figuren blev tegnet rent med en tykkere tusch - med mellemrum der hvor skabelonen skal kunne "hænge sammen":


Nu kommer det farlige! Man skal have en meget skarp skalpel - helst med greb på - og så skal man med rolig og sikker hånd skære tuschstregen væk - og huske at lade de små mellemrum være, så det hænger sammen:


Og så er det bare fast arbejde - at tegne alle quiltefigurerne over på tæppet med blå tusch:


Så nu skal der quiltes lidt mere...
(Jeg har lovet mig selv at være færdig med tæppet inden nytår, og det skal jeg nok nå, det tror jeg på nu ♥)

lørdag den 17. november 2012

Flower Power 2

Nå - episode 2 af Flower Power er klar - og tusind tak for alle kommentarerne til det sidste indlæg, bla fra designeren til mønsteret: Geta Grama! Det opildner mig jo til at komme videre med projektet.

Efter at have pillet frysepapiret af retsiden af de let limede blomster på den sorte bund, blev et lag 80/20 mellemfoer spraylimet på bagsiden. Kun lige så bagsiden af blomsterne var dækket, da det meste bliver klippet væk igen!

Herefter BSR på Berninaen og noget frihåndssyning af blomsterne på sort stof og mellemfoer:


Ja ja, det trevler lidt i kanten, men jeg tror at det bidrager til det færdige look på den fede måde...

Sådan ser det ud på bagsiden:


Herefter tog jeg en lille saks med runde spidser og klippede al mellemforet imellem blomsterne væk, så der nu kun er foer bag blomsterne:


Så ser det sådan ud (på bagsiden):


Næste step er at lave små blomster der kan pryde hjørnerne i den færdige quilt. Jeg bruger samme princip: Frysepapir på forsiden af stoffet, klip rent, lim fast, pil frysepapir af, sy fast (denne gang uden mellemfoer!).

Frysepapir-skabelonerne ligger klar nu og det er så dér jeg er kommet til nu.







søndag den 11. november 2012

Flower Power

Først tager man alle sine Kaffe Fassett stoffer frem. Kigger lidt på dem. Beundrer farverne. Aer dem lidt. Fordeler dem i bunker efter farve. Beslutter hvem der får lov at være med i legen, og hvem der kommer ned i kassen igen.

Så tager man en masse frysepapir og tegner blomster på - og klipper blomsterne ud råt - ikke efter stregerne!

Så stryger man frysepapiret på retsiden af de flotte Fasset-stoffer - en blomst af hver der fik lov at være med... og SÅ klipper man blomsterne rent efter stregerne!

Så tager man en masse plastfolieark med blomsternes placering kopieret over på i målestok 1:1.

Dem lægger man på et stykke sort stof, hvor man allerede har riet en cirkel i den rigtige størrelse.

Så placerer man blomsterne med frysepapiret på mellem plastfolie og sort stof og så limer man dem på med lidt blå textillimstift. Og så ser det sådan ud:


Sort og hvidt - lidt 3D agtigt, men også lidt kedeligt. Men se så hvad der sker når man forsigtigt piller frysepapiret af:


Se, det var straks bedre ikk?

Men det er slet ikke færdigt endnu. Fortsættelse følger...

PS. Mønstret på Flower Power har jeg købt her - hun kan noget med 3D effekter i hendes designs!