fredag den 22. februar 2013

Et 17 år gammelt juletræstæppe er quiltet

Vi har brugt det i mange år nu - hvert år til jul har det ligget under træet og hvisket til mig: 'Quiiilt! Quiiiiilt! Jeg skal quiltes noget meeeere!'

Da vi pakkede juletræet sammen d. 26.12 2012, så blev tæppet ikke pakket væk, det blev vasket og renset af for gamle stearinpletter, og så lå det og ventede...

...Helt til starten af februar, hvor jeg endelig fik taget mig sammen til at gå igang med det - lysten var egentlig ikke så stor, for jeg synes ikke længere at tæppet er så pænt som jeg synes dengang jeg syede det. I dag ville jeg have valgt helt andre stoffer - slet ikke guld! - og hvis det skulle have været det mønster, så skulle alle takkerne vende udad og ikke indad. Hmmm... nå men det er jo VORES families juletræstæppe og så skal det overleve.

Som nævnt og vist i dette indlæg, så gik quiltningen i kludder igen og igen. Men med en ny rulle guldtråd og lidt tips fra Maria, gik jeg i krig igen.

Der er nu frihåndquiltet inde i alle guldfelterne (og det er frihåndquilt med opmærkning der hvor det skal være lige streger, uden opmærkning hvor der er hjerteranker, bobler og doodle-quilt):Marias tip fortolkede jeg til noget i denne retning:

(Gaffel sat fast med malertape som tråden kan løbe igennem. Trådrullen er nede i det lille kapersglas der står ved siden af maskinen.)


Ideen var god - et stykke tid, men ikke særlig længe. Tråden løb let af som det var meningen, men til gengæld snoede den sig totalt, fordi den blev hevet ovenud af spolen og ikke spolet af. Derfor droppede jeg Storm P igen og satte derimod sådan en skumgummi-dims fast på den spoleholder, der er beregnet til undertrådsspoling: Så løb tråden let og blev spolet korrekt af spolen, uden at sno sig:


Se så lige den nu 12-åriges produktion udi kagebagning i onsdags:


Hun var selv cyklet i Fakta på vej hjem fra skole, købt ind til muffins og fundet farvestoffer fra min tid som bolsjekoger i reservekøleskabet. Vanilie-muffins'ne er farvet gule, grønne, røde, gule og blå (hun må have haft gang i alle skålene i skabet) og så lagt i lag i formene. Det blå er øverst og jeg synes de ser SÅ uappetitlige ud. Ovenfor er hun i gang med en omgang chokolade-frosting - det var på dette tidspunkt jeg kom hjem og overværede processen. Behøver jeg at sige at hun har set samtlige Mette Blomsterberg-programmer på dr.dk mindst 5 gange hver???

PS. De andre 11-12-årige i hendes klasse synes kagerne var fantastiske!

4 kommentarer:

 1. Hej Marie
  Dit juletræstæppe er blevet så fint - sjovt som vi skifter stil og farver når vi bliver mere voksne :)
  Mums de muffins ser lækre ud - og da super flot af en 12årig :)
  Ønsker jer en dejlig weekend
  Knus

  SvarSlet
 2. Bedre sent end aldrig. Det er dejligt med traditioner i familien også et gammelt juletræstæppe, som ikke længere er moderne.
  Ja, vi udvikler os jo over tid og der er mode i patchworkstoffer også, som i så meget andet.
  syhilsner Esther

  SvarSlet
 3. Godt du endelig fik dit juletræstæppe quiltet færdigt, efter forskellige forsøg. Fine kager datteren har lavet.

  SvarSlet
 4. Ja, familietaepper er og bliver familietaepper hihi. Flot quiltet, det maa jeg sige. Om det skal vende den ene eller den anden vej, tja..... Meninger skiftes, og dengang taeppet blev lavet var du jo ikke "pro" som du er nu. Storm P ser spoejst ud hihi.

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie