tirsdag den 12. februar 2013

Hundebakke og quilte-kludder

Så er endnu en hunde-bakkeserviet blevet færdig. Jeg har tidligere syet to stk i almindelig størrelse, der passer til den store TripTrap-bakke, her har jeg skaleret mønstret ned, så den passer til den lille bakke:


I weekenden satte jeg mig sammen med frk. Bernina for at hygge med lidt frihåndquilt på mit 15 år gamle juletræs-tæppe (læs: tiden før maskinquiltning!). Ladet med guld-metallic-tråd og BSR-fod gik vi i gang, men 3 knækkede nåle og masser af trådkludder senere fik jeg et flip på tværs!  Nedenstående billede er meget illustrativt for hvordan det gik:


Mit ellers foretrukne frihånds-mønster - hjerter på ranke - blev slet ikke så fint og smukt som det plejer. Masser af kludder, dårlig trådspænding, en super-grim bagside (men skidt så være med det, den ser man jo aldrig...) - så lavede jeg it-supporter-tricket: Sluk og tænd maskinen. Derudover trådede jeg maskinen helt om og opdagede undervejs, at guldtråden nogle steder på spolen ligesom spærrede for sig selv og derfor bidrog til en meget hård overtrådsspænding - på trods af at jeg havde sat den helt ned på 1.

Nå - med dette problem in mente og hyppige stop med guldtråd-af-spolen-hjælp, så gik det meget bedre. Desværre løb jeg tør for guldtråd lige da det gik nogenlunde, så jeg har nu købt en ny spole (som jeg håber er bedre spolet op end den første!) og kan gøre det færdigt og få pakket tæppet væk til næste jul.

7 kommentarer:

 1. Den bakkeserviet er bare saa soed. Min er paa vej, men......
  Held og lykke med guldtraaden:-)

  SvarSlet
 2. Super irriterende med sådan en dum tråd. Måske kan det hjælpe at tråden kommer ned at stå på bordet (enten på en metaldims af den slags vi bruger til håndsyet pynt eller i et smalt glas - skal kunne løbe frit). Så skal tråden føres højere op end maskinen - måske har du sådan et tråd aggregat til at montere- eller også taper du en gaffel på siden af maskinen. Prøv det - jeg har haft fantastiske resultater med det! Fortæl os hvordan det går!

  SvarSlet
 3. Øv øv med den tråd :( ... Jeg er sikker på at du ikke gir op og at det ender godt :) ... Tålmodighed er en dyd ... Og den har du :)
  Knus

  SvarSlet
 4. Super sød bakkeserviet - jeg har selv syet efter sammen mønster men har lavet det til dækkeservietter og også syet kattemønsteret ;o)

  SvarSlet
 5. Din dækkeserviet er blevet rigtig sød.
  ØV...når tråden driller, jeg håber du finder en løsning på problemet.

  SvarSlet
 6. Farverne i den nye bakkeserviet er da bare endnu flottere end i originalfarverne.

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie