søndag den 12. maj 2013

Fire fede fridage

Torsdag formiddag sejlede vi afsted sydpå mod Københavnstrup - Lynettehavnen ved Refhaleøen har vi ligget i før, og når man har cykler med, er den meget tæt på centrum. Matilde blev hjemme - hun skulle passe Kvickly-job og 2 serveringstjanser, så hun ville gerne være alene hjemme, når bare hun havde Ronja som selskab. At vi ikke skulle have vovsen med, gjorde os endnu mere mobile, så derfor var vi meget omkring i de tre dage vi havde i storbyen.

Vi cyklede rundt og geocachede (ialt 26 stk fandt vi på disse dage), bl.a på Holmen, hvor Ulrikke her har fundet det gamle anker fra Linieskibet Dannebrog:
Fredag cyklede vi til Christiansborg, så vi kunne være med på en guidet rundvisning ved gobelinerne. Det er fantastisk at opleve og kan anbefales. Man får meget mere ud af det, når der er én der fortæller om alle detaljerne i tæpperne.

Da vi kom ind til Christiansborg kunne vi ikke finde et sted at sætte cyklerne. Belært af tidligere dårlige erfaringer med at sætte cyklen op ad Amalienborg (dét kan garderne ikke li'!), så gik mormor ind for at spørge en mand hvor Margrethe Vestagers cykelstativ står. Det var så på den anden side af en af sidelængerne på slottet, og vi var da velkomne til at trække cyklerne igennem Dronningeporten, altså der hvor Daisy stiger ud af Krone 1, når hun skal til gallabal! Så det gjorde vi, og vi fandt det autoriserede cykelstativ beregnet til folketingsmedlemmer.

Lørdag cyklede vi til Nyhavn, hvor vi tog en tur med Nettobådene rundt i kanalerne. Det er sjovt, det skal man gøre en gang imellem. Det var mange år siden vi sidst har gjort det og med disse flade pramme kan man komme nogle steder hvor vores egen båd ikke kan komme ind. Broerne er for lave!

Her søndag morgen skyndte vi os at gøre klar og komme afsted mod Snekkersten igen. Vi havde en kraftig vind ind lige bagfra, så vi skøjtede hjem med god fart - men det var svært at styre bådene (det er motorbåde - ikke sejlbåde!). 15 minutter efter vi var hjemme i Snekkersten, begyndte det at regne. Hvor heldig har man lov at være?

2 kommentarer:

  1. Sådan en weekend kunne jeg også drømme om .... På cykel i storstaden :) ....
    Flot at catche hele 26 ....

    SvarSlet
  2. Ja engang imellem skal man vaere heldig. Lyder som en laekker tur.

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie