mandag den 20. maj 2013

Regnvejrssøndag = indeliv

Lørdag fik jeg malet en del udvendig træværk på huset. Det var da bestemt også meningen at der skulle males videre søndag, men DET var vejret ikke til. Masser af regn, kun med et kort ophold, hvor jeg fik vasket stuevinduerne fra det lånte rullestillads og så kunne det pakkes sammen. Og så regnede det igen. I dag mandag er jeg kommet meget videre - men det er ikke det jeg vil fortælle om...

Når det regner og man ikke kan være ude, så er det jo godt man ikke sidder og keder sig indenfor. Jeg gik igang med et nyt projekt - men det blev også lavet færdig samme dag!

Sidste år var Kronborgquilternes bustur bla. i Sy og Ide i Næstved. Vi var mange der faldt for denne model, som hun fik solgt en del mønstre til:


Jeg har ikke kunnet sy den før nu, da jeg ikke har haft det Fast2Fuse, der skal indeni strimlerne. I sidste uge fik jeg en forsyning hjem fra Cottonpatch i UK - 13£ for 1,5 meter i 50 cm bredde.

Når rørerne til strimlerne skulle vendes fik jeg rigtig god gavn af min vende-dims:


Det var umuligt at stryge rørene ordentligt med sømmene præcis i siderne uden at sætte nåle i. Dem pillede jeg ud efterhånden som strygejernet kom for tæt på:


Her er alle strimlerne klar med Fast2Fuse indeni:


Og så begynder fletteriet:

Det er helt nødvendigt at sætte nåle i undervejs - her har jeg pillet alle nåle ud undtagen dem der holder den sidste ring på plads:


(Husker til mig selv: Ringene skal være lidt længere end angivet i mønstret - jeg kæmpede lidt med at få dem til at nå rundt og jeg måtte flette op og pille sammensyningen op flere gange... - og egentlig lidt underligt, da mine strimler er lidt smallere end i mønstret - jeg brugte rester fra en balipop - og så skulle omkredsen også være mindre.)

Så er lukkekant og mit lille mærke (som jeg ellers altid glemmer) syet på:


I nat har den stået med knappenåle i siderne for at få de skarpe rette vinkler i hjørnerne, ellers havde den en tendens til at blive lidt rund foroven. Men nu er den da fin - som brødkurv fx:

 Hvem er den til? Den skal bruges som værtindegave til en lille komsammen vi skal til i juni

Den model skal jeg lave flere af - den er sjov!

3 kommentarer:

  1. Smart ide, ser spændende ud.
    Syhilsner fra Esther

    SvarSlet
  2. Ja sikke et vejr. Det er vist generelt i hele europa. Rigtig soed kurv og ny teknik.

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie