tirsdag den 12. maj 2015

Alt er som det skal være lige nu

Efter omstændighederne har Ulrikke det godt. Operationen varede 6 timer, og det ser ud til at det er gået som det skal. Hun har fået fjernet den homograft hun fik sat ind da hun var 2 år, og den stentklap hun fik ført ind via lysken for 4 år siden. Operationen blev besværliggjort af at der var meget arvæv fra de tidligere operationer, der først skulle væk. Kirurgen Morten Helvind fortalte efter operationen, at han gerne ville have brugt en lidt mindre homograft, men han måtte bruge hvad der er til rådighed.

Jeg håber at alle jer der læser med husker at sige ja til at man må fjerne sådanne reservedele, når jeres pårørende er døde. Det har ikke nødvendigvis noget med organdonation at gøre (som jeg også håber I har meldt jer til) da fx homografter er et stykke af aorta inkl. klapper fra en afdød person. 

Ulrikke lå på thoraxkirurgisk intensiv 4141 efter operationen, og kl 17, 3 timer efter operationen var slut,  trak hun selv vejret så godt, at respiratoren kunne fjernes. Vi forældre fik en hård nat, da Ulrikke ofte vågnede op og det var vigtigt for hende at en af os sad hos hende. Vi skiftedes lidt til at sidde hos hende og at blunde lidt på en sofa på børneafdelingen. Ikke optimale forhold, men nu er det heldigvis overstået.

Her til morgen i dag fik Ulrikke fjernet drænene og alle venflons og katetre. Hun blev flyttet ind på børneafdelingen 4144 kl 11 - så var 2. etape overstået. 


Hun har meget ondt i brystkassen, hvilket jeg godt kan forstå. Men hun har haft besøg af børnesmertesygeplejersken, der har givet hende en morfinpumpe, hun selv kan styre. Når hun trykker på en knap, får hun en lille dosis morfin ind i CVK'et i halsen. Det virker hurtigt og kan bruges når hun fx skal op og sidde, ud og stå og gå. Derudover får hun Panodil og Ipren. Det virker rigtig godt på den type smerter, siger de.

De næste dage handler om at hun skal røre sig så meget hun kan holde ud, det værste hun kan gøre er at ligge for meget stille. Hun glæder sig til at hun ikke længere behøver ilt-brillen, den kan hun ikke lide at have i næsen. Men den er nødvendig indtil videre. 

Det spændende er at se hvordan den nye hjerteklap fungerer når området omkring hjertet er faldet til og hun kan scannes ordentligt. Det interessante er trykket i højre hjertekammer, da det siger noget om forsnævringer, insufficiens af hjerteklappen osv. 

Derudover afventer vi at få besked om hvor længe hun skal have antibiotika her efter operationen. De skal jo være helt stensikre på at alle bakterier er fjernet eller slået ihjel, så endocarditten ikke vender tilbage og det hele så har været forgæves. Det kan være 14 dage mere, eller i værste fald 6 uger mere.

 I nat er farmand hos hende, jeg er hjemme og ligger i ske med vovsen. I morgen bytter vi.

5 kommentarer:

 1. Nu har jeg læst og fulgt med i dine indlæg om Ulrikke og alt det hun skal gå igennem. Jeg har tænkt meget på jer, selvom jeg ikke kender jer må jeg nu skrive og ønske Ulrikke frisk så hurtigt som muligt. Det er en stor omgang I er på vej igennem og jeg ønsker jer det allerbedste fremover. Sender jer en varm og venlig tanke. Mvh Tine

  SvarSlet
 2. Dejligt at læse at Ulrikke har overstået en vellykket operation. God bedring med hende

  SvarSlet
 3. Dejligt at læse at Ulrikkes operation gik godt... Ønsker hende rigtig god bedring..
  Varme tanker til jer..
  Mvh Maibritt

  SvarSlet
 4. Kære Marie og Ulrikke, Det er godt at høre, har tænkt meget på jer, da det jo er 5 år siden på søndag af mit mindste barnebarn blev født med transposition af de store blodkar og måtte som bare 8 dage gammel igennem en 8 timers operation, men det kan man ikke mærke på ham i dag, magen til kraftkarl skal man kigge langt efter, der er kun et fint ar midt på, som hans far siger det er masten til en fuldrigger. Knus til jer alle og forsat god bedring til Ulrikke.

  SvarSlet
 5. Hun er godt nok sej Ulrikke. Paa det punkt ligner hun sin mor. Nu krydser jeg saa fingre for at det er sidste gang I skal igennem saadan noget.
  Og jo, vi er alle donere i familien.En selvfoelge synes jeg.
  Stort knus.

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie