tirsdag den 15. december 2015

Nissesokken er udskiftet med en jule-ugle-sæk

Mindstetøsen Ulrikke har altid haft en nissesok til kalendergaver. Da hun var mindre, kom nissen med en gave hver dag i december indtil juleaften. Pyha - det holdt hårdt indtil hun var så gammel, at nissen meddelte at han gik over til adventsgaver i stedet.

Størrelsen på "hullet" i nissesokken har altid været for lille til de allerfleste gaver, og derfor har Ulrikke ofte oplevet, at nissen har lagt gaven nedenunder sokken. Til stor skuffelse for hende, når nu Matildes gaver altid kan være i hendes nissesæk. Så i år har Ulrikke ønsket sig en julesæk på størrelse med Matildes.


Det fik hun så her den 3. søndag i advent - og der lå selvfølgelig også en gave i sækken!

Jule-uglen er lavet med ugle-accuquilt-skabelonen jeg fik i sommer - suppleret med en nissehue. De røde stoffer er rester fra min flagproduktion og det lyse er (forskellige) rester af hør/bomuld købt på lagersalg hos Green-tex.

Yderstoffet er quiltet med volumenvlies og et lag H200 for at det glider lettere i maskinen. Bag uglen på hver side er der hjerter på ranke - som er ret lette at lave med BSR-foden, når man bare har tegnet de lodrette linjer op med vandopløselig tusch.Top og bund er e-to-e quiltning. Indeni er der foer, der er gjort fast til ydersiden i kassebunden og i lukkekanten øverst. Til at binde sækken på trappe-gelænderet lavede jeg stropper af det absolut sidste hør-stof jeg havde til overs.

Selvom hun er 14 år - snart 15, så blev hun rigtig glad!

3 kommentarer:

  1. Hvor er den fin, og selvfoelgelig maate det vaere en ugle (smil).

    SvarSlet
  2. Den er rigtig fin, en sjov ide med en nisse-ugle.

    SvarSlet
  3. Så fine poser! Både dekorative og praktiske. Ekstra kjekt å få gaver fra slike forseggjorte poser ser jeg for meg. Sjarmerende med lue på uglen :)

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie