søndag den 20. marts 2011

Mini-ferie i Tyskland

Ikke noget nyt at vise frem - jeg har slet ikke fået syet de sidste par dage.

Torsdag tog vi (os fire og mormor og Ole) nemlig til Tyskland - ned over Sjælland, over Rødby-Puttgarten, videre til Grömitz, hvor vi havde to overnatninger på et dejligt hotel (Hotel Carat), fredag en bytur i Lübeck (desværre i støvregn...), hjem lørdag via Calle i Burg, hvor bilerne blev fyldt helt op, eller snarere helt ned, så de slæbte afsted, og hjemme i Snekkersten kl. 15.30 lørdag eftermiddag. Pyha, sikke en opremsning!

Jeg er nødt til at nævne hotellets morgenmadsbuffet! Opholdet havde vi købt via FDM Travel inkl. morgen- og aftensmad. Aftensmaden var okay, og så ikke mere, 3 retter, hvor hovedretten var valgbar blandt 7 muligheder. Men morgenbuffetten var fantastisk! Der var alt - alt - alt - hvad man kan ønske sig: Champagne ad libitum - espressokaffe - frisk frisk - alt i brød, korn og gryn og Kelloggs-produkter, frugt, youghurter, en kok, der tilberedte æg til hver enkelt person, pålæg, nutella, jamen, jeg kan blive ved. Jeg har aldrig oplevet noget lignende på nogen af de konferencehoteller jeg af og til kommer på med arbejdet.

Jeg fik slet ikke taget billeder, men vejret var altså heller ikke det bedste... sådan er det altid, når vi er i Tyskland!

Hvordan var Lübeck? En almindelig storby med okay butikker (bla. den største sportsforretning i tre etager!) men det mest opsigtsvækkende er deres katedraler! Vores domkirke (Helsingør) er en lille-putkirke i forhold til Lübecks, og dér ligger der en mastodont på hvert gadehjørne. Det er altså vildt - gu' ve' om de kan fylde dem?

Grömitz - jo, det kan anbefales, der må være rigtig skønt om sommeren. Byen er meget Grand Canaria-agtig med store hoteller og ferielejlighedskomplekser og med en lang, lang hvid strand, med en flot rambla til at spadsere på og med masser af fristende butikker. Men det var ret tydeligt, at deres hovedandel af turister er tyskere. Ingen skilte på engelsk, personalet talte dårligt engelsk, ikke et menukort på engelsk osv.

Vi fik geocachet en lille smule, 5 fundne blev det til, og dem skal jeg til at logge lige om lidt...

2 kommentarer:

  1. Det er bare saa dejlig med en miniferie en gang imellem. Med saadant et morgenbord var der vist heller ikke plads til en frokost.

    SvarSlet
  2. Dejligt med en lille ferie og komme lidt hjemmefra, en skam der ikke var strålende forårssol, men det vigtigste er jo at i har hygget jer alle sammen.

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie