lørdag den 12. marts 2011

Sy-lørdag i Kronborgquilterne og færdigt tæppe

I morges vågnede jeg med vækkeur (på trods af, det er lørdag), for jeg skulle være klar til kursus i Kronborgquilterne med Linette fra Quilt My Design. Matilde havde længe ønsket at hun kunne komme med, da hun er vild med Linettes ting - Matilde har syet flere tasker og punge af hendes design. Men der var i forvejen alt for mange tilmeldte, så det var umuligt. Alle tilmeldte fra KQ fik dog lov til at deltage, så vi var 22.

Linette ankom med tre fulde indkøbsvogne, fulde med stof, sykits og mønstre. Jeg fandt hurtigt et sykit på en taske, jeg kunne have med hjem til Matilde som trøst, men da Linette hørte at hun gerne ville have været med, så bad hun mig ringe efter hende øjeblikkeligt! Jeg ringede og vækkede Matilde (klokken var 10.30, hun er jo teenager) og meget hurtigt blev hun meget vågen, stod op, spiste lidt og fik farmand til at køre hende til Helsingør.

Matilde og jeg havde så sammen med alle de andre en rigtig god dag, hvor vi fik nogle gode applikations-tips - vi startede med at lave en prøveklud med et bali-hjerte på hør-baggrund - en god øvelse til needleturn-applikation, da der både var udadvendte og indadvendte buer og spidser. Så gik vi i krig med vores forudbestilte sykits - jeg kom godt i gang med en dækkeserviet med fuglehuse. Matilde fik et sykit til en lille pung med huse og firkanter - hanken købte vi også, en lækker flettet lædersnor med karabinhager, så kan man flytte den og bruge den til flere tasker.


Vivi og Anna studerer overflødighedshornet af flotte modeller
Pludselig var klokken 15, og vi skulle pakke sammen. Vi kunne sagtens være blevet ved meget længere!

Hjemme igen havde farmand hugget alle de brændestykker, som i løbet af ugen er blevet læsset af i vores carport af nogle gavmilde og flittige brænde-sankere (læs: mormor og Ole). Solen skinnede, og han nød nu livet på altanen. Straks så jeg mit snit til at han kunne agere tæppe-holder ud over altankanten, for i går aftes blev jeg helt færdig med mit Irish Chain-tæppe:

Håndsyet og håndquiltet
Hvis nogen undrer sig over de manglende kædeblokke i hjørnerne, så er den gode forklaring, at der ikke var nok stof i en balipop (Mulberry) til de sidste fire. Men den frække måde de midsterste fortsætter ned i den lilla kant, det var der nok til. Det var faktisk mest for at undgå en kedelig sammensyning af det lilla kantstof...

Alle de lyse felter er syet af forskellige balistoffer, jeg fik hjem fra USA i sommer med min veninde Pernille som kurér. Størrelsen på tæppet er 150x220cm, så det er langt af et slumretæppe - det skyldes, at det egentlig er designet til at kunne dække vores billardbord. Jeg kan nemlig oplyse, at klædet på et billardbord er beregnet til at stå i en mørk kælder eller et skummelt bodega-lokale, og derfor ikke behøver være lysægte. En lys, solrig stue, med vinduer til to sider er ikke optimalt, så allerede efter 3 år på denne placering var vores spritnye, hundedyre flotte kobolt-blå billardbord temmelig afbleget og skjoldet at se på. Derfor har vi nu i de sidste 6 år "pyntet" det med en gammel quilt jeg syede for mange år siden, men den er ikke lang nok og derfor fik jeg lyst til at sy en ny.

Problemet opstod så, da jeg et stykke inde i ovenstående Irish Chain-proces skulle svare på det velmenende spørgsmål fra min tæppe-trætte husbond: Hvad skal dét tæppe så bruges til? -Til billardbordet i stedet for det, der ligger der nu! -Nar-haj, svarede han - det er jo lilla!

Meeen, lad os nu se om det ikke får lov alligevel...
Udfordringen kan blive, at da han skulle holde det for mig ved ovenstående foto-session, så opdagede han, at det har den blødeste, lækreste fleece på bagsiden, og det synes han bare føles skønt. Så nu kan det være, at det bliver hans foretrukne ta'-en-morfar-tæppe!?

5 kommentarer:

 1. Det lyder som den skønneste dag!!! Og et smukt, smukt tæppe!

  SvarSlet
 2. Hvor var det godt at Matilde fik lov til at komme med så hun ved selvsyn kunne se alle de smukke ting Linette har.
  Det er et meget smukt tæppe du har lavet, spændende om det bliver mandens eller det til at ligge på den tiltænkte plads.

  SvarSlet
 3. Nu skal jeg lige forsvare mig selv.
  Jeg sov kun så længe fordi, jeg havde været længe op, dagen før, og jeg var stadig træt efter jeg havde været til galla, torsdag, og var kommet sent hjem og i seng, og jeg stod tidligt op fredag.
  Så jeg havde min fulde ret til at sove længe i går!!
  At du bare ved det.

  SvarSlet
 4. wauw så smuk din irish chain er... skønne farver og stoffer og rigtig flot quilt
  -rigtig god idé at holde den ud over altanen til fotografering :)
  22+1 det var mange... dejligt med besøg af Linette... hun laver nogle skønne ting... glæder mig allerede hun kommer til os den 14.maj
  kh♥

  SvarSlet
 5. Sikke en laekker dag I har vaeret paa. Skoen reaktion at hun sagde du skulle vaekke Matilde. Saa fik I jer en rigtig mor-datter dag. Fedt.
  Taeppet syger til Carstens "morfar". Den er jeg sikker paa. Meeeen, saa maa du jo bare til USA igen for at koebe mere stof hihi.

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie