fredag den 27. februar 2015

Arvingen og en lilla sag

Siden nytår har jeg været mere flittig med strikkepindene end jeg ellers længe har været. Jeg strikker on and off på Christel Seyfarth's flisesjal, men her på det sidste er det også blevet til lidt færdige ting til mig selv.

Først en kort udgave af Gro's trøje fra serien Arvingerne - modellen hedder Arvingen og jeg har strikket den i det blødeste, dejligste, lækreste Lana Grossa Yak Merino (8 nøgler har jeg brugt) - absolut et garn der kan anbefales, hvis man er kradse-klø-sensibel (ligesom mig). Det er super behageligt at have på mod bar hud, så jeg har bare en strop-top indenunder. De dage jeg har haft den på, hænger jeg den om natten til luftning udendørs, så er den frisk og lækker igen og kan lægges på plads i skabet.Senest har jeg strikket denne her bløde, lilla trøje, den er også en kortere model end vist i opskriften. Garnet er Brushed Alpaca Silk, strikket med to tråde.


Garn til begge modeller og opskriften til Arvingen har jeg købt hos en nyopdaget garn-netbutik i Præstø - filato.dk - super godt sted at handle - det vil jeg gøre noget mere.

Når jeg shopper garn på nettet, er jeg tilbøjelig til at bestille mere end jeg skal bruge, da jeg ikke vil risikere at stå og mangle. Så da jeg havde to nøgler af det grå til Arvingen i overskud, så var det nærliggende at bestille 6 nøgler mere, så kan ældstetøsen få en magen til, som hun har plaget om. Det lilla Alpaca-silke har jeg så mange nøgler tilbage af, så jeg kan strikke en trøje til yngstetøsen også, hun er vild med lilla og med garn der ikke kradser, og hun har kradse-godkendt min model!

2 kommentarer:

  1. Flotte lækre trøjer begge to, heldige piger at mor vil strikke til dem.

    SvarSlet
  2. Lækre trøjer :-). Arvingen kunne jeg også godt tænke at strikke. Iihh, jeg synes, jeg kender det der med at komme til at bestille for meget garn (for tænk nu hvis der ikke er nok ) ;-). Hos dig kommer det så ældstebarnet til gode, som sikkert glæder sig.

    SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie