lørdag den 28. februar 2015

Pansy-Pang med masser af quilt

Så er det færdigt arbejde endnu en gang - jeg har valgt at kalde mit seneste tæppe for Pansy-Pang!

Mønstret er fra den fantastiske bog Patchworktæpper og den amerikanske borgerkrig af Jette Schjøtt og Filippa Gaardbo, og de har kaldt tæppet for Pansy-tæppe. Mit er mere pang end deres udgave og er syet næsten udelukkende i Kaffe Fassett-stoffer (og nogle der matcher).Bagsiden (tæppet er vendt på hovedet, men hvad ved mænd om agurkesalat?) er samlet af et par baner KF og en rest fra Ulrikkes DU2011-tæppe. Her ses quiltningen især omkring blomsterblokkene.


Jeg har for første gang flottet mig og brugt to lag mellemfoer 80/20, det har jeg set at Green Fairy-superquilteren Judi Madsen altid gør - og ikke fordi jeg på nogen måde mener at nå hende til sokkeholderne udi quiltningens kunst, så mente jeg at det kunne være spændende at se hvad det giver af ekstra "løft" til quiltningen.


Det er faktisk ikke dårligt! Og tæppet er så blødt og lækkert - uhmmm...


Hjerter på ranke i trekanterne i kanten og i hjørnerne:


Blomster på ranke i den smalle kant rundt - mellem tittekanterne:


Krusseduller rundt i det blå i nine-patch-blokkene, og doodling i det polkaprikkede rundt om blomsterne:


I det meget lækre stof rundt i den brede kant valgte jeg at quilte i kanterne af alle bladene, så her er quiltningen ikke så tæt som i resten af tæppet. Men det løfter bladene superflot:


Fakta: Alle blokke er syet i hånden - blomsterdelene er strøget på med vliesofix/SteamASeam 2 lite og applikeret med knaphulssting med 2 tråde DMC-moulinegarn - ofte to forskellige farver eller varigated. Al quiltning er syet på Berninaen med BSR-fod. Som undertråd bruger jeg altid Amanns polyestertråd i en farve der passer til overtråden. Som overtråd har jeg brugt disse her tre:


Den lysegrå, næsten hvide Aurifil rundt om blomsterne, den blå varigated (jeg tror det er Valdani) i alle de blålige blokke og den brede kant og den pink/lilla Superior i den smalle kant.

Lukkekant-stoffet er noget jeg har haft liggende længe, netop til at bruge som lukkekant på et KF-tæppe. Striber er altså bare godt til lukkekant!


Navne-labelen til bagsiden havde jeg allerede syet engang i efteråret, så jeg måtte lige lave en feberredning - 2014 måtte ændres til 2015 inden den blev syet på i går aftes:


Når jeg er færdig med et tæppe, er det første jeg gør altid at smide det en tur i vaskemaskinen på 40 grader sammen med 3 stk Beckmanns farve-opsnapperklude (kan købes i alle supermarkeder, æsken står ved vaskepulveret). Da Pansy-Pang kom ud af Fru Miele, så de tre før så krid-hvide klude sådan ud:


De er lilla! Godt at denne overskudsfarve ikke var løbet ud i det hvide polkaprikkede! Løb aldrig tør for disse klude! Efter vask får tæppet en tur i naboen, tørretumbleren - den sørger for at quiltningen rigtig træder frem og tæppet bliver lidt crinklet, som jeg kan li' det!

Arhh... så kan jeg komme videre med andre igangværende projekter...


Ps. Har lige opdaget at toppen var klar til sandwich den 3. juli, altså for 8 måneder siden... Stram op Marie!

6 kommentarer:

 1. Flot, flot i skønne farver og en flot quiltning

  SvarSlet
 2. Hold op hvor er du bare blevet dygtig med den maskine. Herligt.
  Din arvingen er rigtig flot. Den model maa jeg lige tage en kigger paa.
  Knus.

  SvarSlet
 3. sprælsk og super flot. Du får lige afsluttet nogle ting for tiden.

  SvarSlet
 4. Det er blevet et rigtig flot tæppe, synes at kan huske at du syede på blokkene til lokalgruppe mødet i marts sidste år, så er det da ok at have det færdigt nu, nogen projekter tager mig bekendt nogen flere år 😊😊

  SvarSlet
 5. Wow hvor er det bare flot - dejlige farver, bliver helt glad i låget
  Venligst
  Gitte Stæhr Hemmingsen

  SvarSlet
 6. Hvor er det bare flot. Du er altid så aktiv :-D
  Knus
  Lisa

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie