tirsdag den 10. februar 2015

To puder mere til teenageren

Så er Ulrikkes ryglæn i hendes seng dækket af med puder der passer til hendes sengetæppe. I søndags blev jeg færdig med to mere - den ene af dem med Accuquilt-figurer applikeret på og en ugle stichet i midten. Husene og træerne er fixeret med vliesofix og derefter applikeret på med knaphulssting i hånden. Mest fordi jeg synes det er hyggeligt...


Her et billede fra nogle uger før, hvor skærearbejdet er i gang med GO-maskinen:


Uglen er en tegning jeg har fundet på nettet, tilføjet lidt ekstra blomster og printet på Sticky Solvy fra Baliquilt. Det er smart: man printer, trækker stabiliseringen af beskyttelsespapiret og så kan tegningen på stabiliseringen klistres på baggrundsstoffet. Så kan man brodere motivet igennem begge lag, og derefter lægges det i vand, der opløser stabliseringen. 


Her færdigsyet, klar til udvanding:


Jeg oplevede at baggrundsstoffet blev ved med at være lidt stift, der hvor stabliseringen havde være klistret fast, men efter det færdige pudebetræk havde været en tur i vaskemaskinen, så var det helt væk.

Den sidste pude i størrelse 50x50 skulle være en rag-pude mere, men denne gang med større kvadrater end den første.


Disse her er skåret 5x5", syet sammen med ½" sømrum, vrang mod vrang. Herefter det sure arbejde med en spids, skarp saks, der kan klippe alle slidserne i sømrummene. Mellemforet i denne pude er en rest hvid, relativ tyk fleece, så betrækket fylder meget og gør puden dejlig puffy.


De to puder ved siden af hinanden:Hele flokken - den midterste er et "pels"-betræk fra Ikea, der bare passer så godt i farven:Nu mangler jeg bare at strikke brune betræk til de aller-sidste to aflange 40x65cm puder, som den unge dame gerne vil have i hver ende af sengen.

3 kommentarer:

 1. Hvor flot. De er blevet rigtigt gode.

  SvarSlet
 2. Så kom der endnu et par skønne puder til samlingen.
  Dejligt når børnene sætter pris på de ting, der bruges megen tid på.

  SvarSlet
 3. Hvor ser det flot ud. Hun kan da holde dig igang med sine ønsker. Sjovt nok er min teenager, som så vidt jeg husker har samme alder også ret vild med puder. Ved ikke helt om jeg skal vise hende billedet 😄
  Selv er jeg ret vild med puderne med kvadrater der er klippet op i sømrummet.

  SvarSlet

Hej! Du er velkommen til at skrive en kommentar her. Mange hilsner Marie